moonka 3,383 Napisano 14 Listopada Dzien 15. Mysle, ze jutro wieczorem bede je przesadzal. Bylem dzisiaj w ogrodniczym po perlit, stanalem przed workami z ziemia i przemyslalem sprawe... Skoro grow na organice to zostawie sobie tego lightmix na gorsze czasy i kupilem promix od plagron. Jest ona calkowicie pozbawiona nawozow wiec ode mnie bedzie zalezalo co w niej sie znajdzie🙂 zmieszam ja z batmix bo jeszcze troche jej mam oraz dodam spora ilosc perlitu i bedzie cacy😁 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 72 Napisano 14 Listopada @moonka Batmix zawsze jest kozak😉 Kilka grow zrobiłem na nim zawsze fajnie wychodziło 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,383 Napisano 14 Listopada @swistbuds obecne grow w duzym boxie lece na mixie batmix, promix i kilku innych wynalazkach🙂 teraz bedzie podobnie choc mialem nie wydziwiac😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 72 Napisano 14 Listopada @moonka Promix nigdy nie używałem ale batmix i royalmix tak. Dla mnie spoko są te ziemie. Zdarzało mi się nawet startować w tych ziemiach tylko jak zaczynałem w małych doniczkach to przelewalem ta ziemię bo dla siewek to one za mocne są. Na pewno Ci fajnie pójdą 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 14 Listopada @moonka ja teraz tak namieszalem medium ze żadnego nawozu nie potrzebowały 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,383 Napisano 14 Listopada @Boczelli u mnie moze byc podobnie lub bedzie niewielkie zapotrzebowanie na podawanie nawozow bo wleca jeszcze bakterie, mikoryza i po 4 tabsy na podniczke a zobacze co mam jeszcze schowane w szafce😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,383 Napisano Piątek o 16:30 @swistbuds i moj batmix poszedl sie je...c😂 worek lezal w szopie, zagladan teraz do niego a tam zycie🤣 w takim wypadku bedzie bez batmix bo nie chce mi sie dymac do sklepu a dzisiaj musze je przesadzic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 72 Napisano Piątek o 16:33 @moonka szkoda i ziemi i kasy ale jeśli tam jest życie to trzeba to uszanować i odpuścić 🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano Piątek o 16:33 To już trzeba było lecieć living soil 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,383 Napisano Piątek o 16:39 @swistbuds pol worka to nie majatek🙂 @Boczelli moze innym razem😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,383 Napisano Piątek o 20:53 (edytowane) My robimy te manewry tu. Robimy to na wech, robimy to na sluch... I juz po manewrach🙃 w ziemie poszlo wszystko organiczne co uwazalem za stosowne oraz co jeszcze mialem pochowane😂 nie obeszlo sie bez zjebki za miske syna🤣🙈 zona wbija na gore i pyta ci ja kufa robie? Ziemie mieszam. W misce?? Ziemie?? No ziemie w misce, bez zadnego syfu, organika... TY JESTES POJE...Y🤣🤣🤣 Troche malo tej ziemi i najwyzej w przyszlosci cos dosypie🙃 w dolek na sadzonke poszla mikoryza oraz bakterie. Do kazdej doniczki wlecialo po 5 tabsow. Po wszystkim podlane po 0.5litra wody z mikoryza, bakteriami oraz orgatrexem w ilosci 2ml na litr. Zlalem dokladnie cala powierzchnie ziemi a pod krzaczka polalem odpowiednio wiecej🙂 po weekendzie zajme sie ich wyginaniem i zacznie sie mala magia😂 Edytowane Piątek o 20:53 przez moonka 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano Piątek o 20:59 @moonka 5 tabsow?😮 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,383 Napisano Piątek o 21:02 (edytowane) @Boczelli tak 5🙃 2 na kazde 5 litrow ziemi wedle zalecen producenta. Z tym, ze ja uzylem guerrilla tabs🙂 Edytowane Piątek o 21:03 przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano Piątek o 21:04 (edytowane) @moonka 🙆♂️ to akurat sie nie zgadza w tej instrukcji 😅 Edytowane Piątek o 21:04 przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 72 Napisano Piątek o 21:05 @moonka Kozak ta nuta jest👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,383 Napisano Piątek o 21:06 (edytowane) @Boczelli wczesniej z normalnymi tabsami rowniez dawalem tyle ile pisal producent czyli 1 na 5litrow. Do 9litrowych szly zawsze 2szt i bylo ok. Tutaj rowniez zastosowalem sie do instrukcji... @Boczelli wez tez pod uwage, ze moja ziemia jest praktycznie "pusta" wiec mysle, ze spokojnie przerobia te tablety Edytowane Piątek o 21:08 przez moonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,383 Napisano Sobota o 18:39 Po wczorajszym przesadzaniu zapomnialem o podlaczeniu ponownie mat grzewczych. Dzisiaj nie bardzo mialem czas na rosliny, zagladam teraz a tam caly dzien 21°😅 wlaczykem maty (2x 20w) i po godzinie juz 23°. Nadal slabo ale nie pomyslal bym, ze 40w pozwoli podniesc temperature o 2 stopnie🙂 wczesniej grzaly bo grzaly i nie myslalem nad tym a tu taka niespodzianka🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,383 Napisano Poniedziałek o 19:48 (edytowane) Dzien 19. Rosliny przeszly lst. Oberwalem im rowniez pierwsze listki gdyz do niczego im sie nie przydadza🙂 chcialem je od razu podlac ale przy roslinach jest jeszcze dosyc wilgotno wiec wstrzymam sie do jutra. Jak na swoj wiek sa malusie... moge sie tylko domyslac, ze jest to wina niskich temperatur ale od jutra powinno sie to zmienic gdyz wleci dodatkowe ogrzewanie🙂 Edytowane Poniedziałek o 19:51 przez moonka 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach