Skocz do zawartości
michov115

Czy za bardzo się nie wyciąga?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam posadzone 4x Northen light auto. Czy za bardzo się nie wyciągają? Dodaję tylko jedno zdjęcie bo pozostałe wyglądają tak samo. Roślinka ma w sumie 4 cm wysokości. Temperatura między 25 - 28 st. Wilgotność około 70%. 2x żarówki LED(4000k, 2400 lm). 4 dni temu wyszły z ziemi.

m1.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, michov115 napisał:

@paradwuchlorobenzen A wiesz może kiedy wsadzić je do docelowych doniczek? Chcę je wsadzić do docelowych doniczek, w tych doniczkach, w których są teraz(podobno rozpuszczają się).

IMO powinieneś to zrobić już teraz. Dzięki temu będzie miała więcej czasu żeby się rozpuścić. Oczywiście zakładając, że do tego dojdzie.

Na przyszłość polecam kiełkować bezpośrednio w docelowej donicy (szczególnie kwitnące automatycznie). Dużo mniej stresu (dla Ciebie i dla rośliny) i dużo mniej pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysokość jest ok u mnie zarośnięcie korzeniami zwykłego kubka plastikowego to ok 2 tygodnie takiej małej doniczki myślę że ok tydzień ,wzrost jest ok zrób jak wyżej mówi @paradwuchlorobenzen jeżeli się rozpuszcza to wsadź już do docelowej donicy i podłej obszar poza żeby aktualna donica już rozmakala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi