Grzechoczący Grzechotnik 1,977 Napisano 10 godzin temu (edytowane) Możliwe że włośniki umierają, ale to wtedy szybko roślina może zakończyć żywot. Jak gleba nie jest w całej okazałości aktywna, tzn masz dużo suchych miejsc, to nie ma szans na pobranie wartości odżywczych. Pierwsze grow to zawsze nauka na błędach. Ale widać że chcesz i szybko przyswajasz, chociaż się boisz. 3ml na l to jakby nie poczuła nic. Teraz najważniejsze to dobrze zalać medium. Ale nie przelać. Najlepiej opryskiwacz z lancą. 3-5l i zabawa na 2 h :) dysza ustawiona na rozprysk nie strumień i podlewanie interwałem. Np 1l, przerwa na pół h, drugi l, przerwa no i reszta aż wypłynie porządnie dołem. Musisz się nauczyć, wyczuć. Za chwilę lub już korzenie przestaną rosnąć, włośniki jak będą wysychać to nie doczekasz z nią do końca. pH może nie jest problemem a właśnie nie w pełni aktywne medium? Głośno myślę. Ale roślina idzie w niedobrą stronę. Może wartości odżywcze są, tylko nie ma jak pobrać. Witamy w bio świecie :) Edit: a te małe niby odrosty to wyciął bym jak najszybciej Edytowane 10 godzin temu przez Grzechoczący Grzechotnik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach