Boczelli 3,371 Napisano Czwartek o 14:50 @Monako zrob sobie ozonowanie pomieszczenia i calego sprzetu po uprawie. Jak dalej beda hermy to ja obstawiam ze jakies lewe swiatlo, bo przenawozenie bym odrzucil skoro to sie tyle razy powtarza na roznych nasionach 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 386 Napisano Czwartek o 19:31 Może też hermic bo były szybko przełączone, roślina musi osiągnąć wiek płci żeby sie przełączyć, jak za szybko i jest nie dojrzała płciowo to może sie hermic 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,977 Napisano Czwartek o 20:39 @Monako siema, widzę kabel grzewczy, jakie masz temperatury nocą a jakie w dzień? Żółte końcówki liści mówią o przenawożeniu, chociaż wyczytałem że dużo ec to tam nie było. Jaki calmag leciał? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 793 Napisano Niedziela o 05:52 @Boczelli @JarzynaSWDN @Grzechoczący Grzechotnik po tej uprawie zrobię porządne szorowanie a co do kabla grzewczego to mam 100w i do tego termostat w nocy mam 17/18C w dzień 24/25 Może ja je zapyliłem innym paleniem bądź za szybko przełączyłem po toopingu nie wiem zobaczymy ile pestek znajdę w temacie po Ja też obrywam wiatrakowe liście gdzie inni je obrywają inni zostawiają więc to różnie może być 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,977 Napisano Niedziela o 07:22 @Monako jaki ten calmag? Godzinę temu, Monako napisał: Ja też obrywam wiatrakowe liście gdzie inni je obrywają inni zostawiają więc to różnie może być Przy tych genetykach co miałeś nie powinno mieć to znaczenia. W sensie były znane i stabilne raczej, do tego nie od 'byle jakiego' producenta. Godzinę temu, Monako napisał: Może ja je zapyliłem innym paleniem bądź za szybko przełączyłem po toopingu Innym boxem gdzie były jajka jak najbardziej, pyłek mógł latać pomiędzy namiotami. Za szybko po cięciu to nie sądzę, żeby każda odmiana od kilku upraw/podejść miała takie problemy. Takie coś jak za szybkie przełączenie ( czy wolno rosnące czy po treningu) to chyba w teorii, albo jak już nie ma innego wytłumaczenia lub szukania go na siłę. Dla mnie to albo problemy z karmieniem, albo to światło co Boczi piszę. Mam taką rozkmine, bo nie wiem czy to było poruszane. Ale jak swiecisz? Prawdziwa noc to dzień dla roślin czy swiecisz w dzień a noc mają jak Ty masz noc? Może światło dzienne, naturalne przebija przez mikrodziurki lub suwaki i robi Ci pogrom w fotoperiodzie. Niekoniecznie wadliwa lampa. Moje boxy stoją w kompletnej ciemności, obojętne czy to noc czy dzień dla mnie. Jak idę do nich to każdy namiot z folią mylar ma przebitki światła z namiotu, nie mówiąc o suwakach. Oprócz jednego, z białą ścianą. Ten materiał czuć od razu że jest grubszy,suwaki też ma lepsze, a producent ten sam. Tyle że inna półka cenowa nawet tego samego matrazu. Współczuję bo sam wiem jakie to wkurwienie a zarazem bezsilność,jak chcesz dobrze,a chuj wie o co chodzi. Pozdro 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 793 Napisano Niedziela o 19:05 @Grzechoczący Grzechotnik @JarzynaSWDN @Boczelli ogólnie to Kobity nic mają od 19 do 7 rano i stoją w miejscu takim gdzie ciemno to tam w dzień jest timery mam elektryczne nie jakieś tam na pokrętła za 20 zł i jest podłączony do kontaktu po czym listwą i dopiero lampą dodam że ustawiłem sobie na daną godz żeby się wył i siedziałem w Box przy wl świetle i nic ciemno zero przebijania światła wszyatkie lampki które ma np listwą jest zaklejona czarna izolacja żeby też wrazie co nie dawała jakiegoś światła czytałem że herma może być od słabo wyselekcjonowane nasiona przez producenta to trzeba obstawić aż 80 procent bądź od złego przechowywania nasion i dalej to jest wina growera człowiek kupił dobrą lampę żeby miały przy czym się rozwijać kupuje im świeże nawozy świeżą ziemię jedynie co zostaje to ph metr który jest sprawdzany co dwa miesiące czy nie trzeba skalibrować po prostu muszę zmienić sklep gdzie kupuje nasiona bo coś czuję że też może być to wina sklepu A jeszcze teraz je podlewałem i sprawdziłem PH ziemi i wypływ 6.2 więc mogło być 6.5 bo teraz potas z fosforem jest bardziej potrzebny ale kit z tym tak też jest dobrze a dodam że może box ma jakąś chujowe obicie bądź może w takim bnamiocie 75% mocy to na koniec ustawiać a jechać najpierw 30 później 50 na indukcji i na środku widnienia 75% Bo też czytałem że za dużo czerwonego światła może mieć lampa A ogólnie oglądacie typa co zwie się Zielony Brokul i mówił że w Polsce w przeciągu no już tera to 25 dni ma być podjęta decyzja co do legalizacji jednego krzaka i 15 gr na własny użytek 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,977 Napisano Niedziela o 19:39 19 minut temu, Monako napisał: czytałem że herma może być od słabo wyselekcjonowane nasiona przez producenta to trzeba obstawić aż 80 procent Podawanie w procentach to trochę magia, bo jakby to zmierzyć, ale rozumiem że to nie Twoja teoria. Więc luźna guma jak coś. Ale co racja to racja. Selekcja w obecnych czasach to śmiech na sali. Też uważam że hermy to winna producenta w większości, a bardziej braku selekcji i wypychania cudownych opisów aby tylko $$$ wpadły. Zawsze jest łatwo zgonić na błędy growera... Ja już wiem że w dwóch polecanych sklepach przez # nigdy nie zrobię zakupów. Co prawda to były gratisy,ale czas zmarnowany i wkurwienie milion % jak kontaktujesz się i dowiadujesz się że to trochę Twoja ( moja) wina 😄 a w obu przypadkach raz na 5, raz na 8 sztuk wyszły albo hermy, albo miały być fasty a po 14 dniach zaczęły indukcję 😂same z siebie przy świetle na weg 👍 dlatego stary nie poddawaj się. Bo to nie Twoja wina. Jedynie uważaj na azot w tych calmagach ( nie napisałeś ostatecznie jaki ) ale podejrzewam że nieczysty calmag ;) jak w pl to polecam z czystym sumieniem pestkomanie. Miałem regi z Ace seeds, tam widnieje data i były nasiona z 2016 roku...kurwa na 5 wykiełkowało 5...szacunek za warunki przechowywania. Najwięcej w sumie u nich motalem pestki i wszystko git. 31 minut temu, Monako napisał: A ogólnie oglądacie typa co zwie się Zielony Brokul i mówił że w Polsce w przeciągu no już tera to 25 dni ma być podjęta decyzja co do legalizacji jednego krzaka i 15 gr na własny użytek Ciekawe info. Może coś być ma rzeczy, w końcu ukrucili teleporady, ludzie myślą że to bat na lekarzy ale tak naprawdę to bat na aptekarza który za rządów kaczki wszedł z medyczną z przytupem w pl. Z fartem i trzymaj się Monako. Zamiast się wspierać to cały konopny rynek chcę kurwa wyruchać growera 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 793 Napisano Niedziela o 19:47 @Grzechoczący Grzechotnik a CallMag mam od BioBizz i on jest jak się nie mylę bez NPK Zmienię też sklep jak już mam wszystko zmieniać bo może być tak że chłam sprzedają terqz nawozy wezmę od Canna wszystko nic nie będę mieszał 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,977 Napisano Niedziela o 19:49 @Monako tak to czysty. Bez npk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,371 Napisano Niedziela o 20:10 @Monako @Grzechoczący Grzechotnik ja też uważam że jeżeli jest dobra genetyka to trzeba się serio napracować zeby pohermily, to nie jest tak hop siup. Rozmawiałem o tym nawet z PanemPestka i też ma podobne zdanie, przyznał mi że jego Tropicany zdarzało się że hermily, mam je obecnie i mimo temperatur poniżej 15stopni, walenia lampa 600W z 10cm , ostrego treningu wlacznie z łamaniem i przerywania ciemni poki co nic nie hermi 😅🤷♂️ Co do depenalizacji to jest właśnie projekt i jak będzie gotowy to Rudy ma miesiąc zeby go przyklepać badz nie. https://www.openpetition.eu/pl/petition/online/petycja-do-premiera-donalda-tuska-w-sprawie-poparcia-projektu-dekryminalizujacego-marihuane @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 492 Napisano Niedziela o 20:16 @Boczelli ty to w ogóle jesteś growerem skrajności jak czytam o warunkach twoich roślin 😂 czasem zapominasz dodać „nie próbujcie tego w domu” haha 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,977 Napisano Niedziela o 20:29 16 minut temu, Boczelli napisał: że jego Tropicany Dorzucił mi ostatnio w gratisie je :D pierwszy raz w życiu robię in afy. Zaufałem PP Crew. Zobaczymy. Ale nie powiem, najlepiej kiełkowały :) pozdro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,371 Napisano Niedziela o 20:42 @Adi_ejol hahah to już mam tytuł kolejnej relacji 🤣 a tak serio to trzeba probowac roznych metod i warunków 😁 Aa i właśnie bylem u roslinek no i trochę je przechwalilem 🤭 @Grzechoczący Grzechotnik to akurat Masscrack x Overkill od eko, znalazłem 2 nasionka, reszta boxa wydaje sie byc czysta 😱 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,977 Napisano Niedziela o 21:53 @Boczelli no dojrzałe, ładne te pestki ;) Eko to porządna firma, miałem jego afy 2 sezony temu. Na oucie, praktycznie samopas sobie rosły. Wie co robi. Zawsze można zaliczyć jakiś fuck up. Może to przypadek tylko. Tego Ci życzę. Sorry Monako już nie śmiecę. Elo 🤚 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,371 Napisano wczoraj o 04:50 @Grzechoczący Grzechotnik a takich warunkach akurat mialy prawo shermic 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,371 Napisano 16 godzin temu https://media.discordapp.net/attachments/1284068860353581117/1310577920552603718/10661ce4d5104cf2b0d09fb7444bd422.mov?ex=6745ba4d&is=674468cd&hm=88de2ee5bf11deb7ff69ae733ea9c80ee496b60bc3a3be654100b92d0f4926ff& https://saltonverde.com/pl/producto/switch-optic-foliar/ Coś mi takiego dziś wpadło w oko 🤔 @Monako co myslisz @Grzechoczący Grzechotnik? Moze to cos dac czy ściema? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,429 Napisano 15 godzin temu @Boczelli z opisu na stronie "brzmi" ciekawie🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,977 Napisano 14 godzin temu (edytowane) @Boczelli dla mnie marketing. Serio myślisz że 95% wody, ciut fosforu i potasu zrobią robotę? Tam jest coś więcej. Podejrzewam że może pachnieć morzem. Edit: tam musi być coś bio dostępnego że może być jedynie zużyty w ciągu 30min. Coś czego nie chcą napisać :) To z innego poradnika, ale to były czasy. Pamięć ludzka jest ułomna, dlatego stworzyłem kiedyś sciagawke. Nie wiem czy ktoś kojarzy, poniżej zdanie dotyczące pewnego fitohormonu Auksyny - stymulują wzrost roślin oraz wpływają na kształtowanie się owoców. Wysoka zawartość auksyn prowadzi również do zwiększonej produkcji kwiatów żeńskich. Auksyny wpływają również na syntezę korzeni roślinnych, co wykorzystujemy w ukorzenianiu sadzonek. Edit 2: jak ktoś ma czas i lubi czytać: Ogólnie wszystkie firmy tylko tworzą opis i ich produkt jest genialny i unikatowy. Niestety tak nie jest. Albo stety dla nas. Trzeba tylko wyjść ze strefy komfortu i przed samym sobą przyznać że robią nas w chuja na kasę Edytowane 14 godzin temu przez Grzechoczący Grzechotnik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,371 Napisano 14 godzin temu @moonka @Grzechoczący Grzechotnik czyli tak jak myślałem czysty marketing. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach