moonka 3,436 Napisano 9 Października (edytowane) Siema🙃 jak juz wczesniej pisalem planuje wstawic nowego mniejszego boxa zrobionego z szafy na ubrania. Znalazlem dwie pasujace mi szafy i teraz mam rozkmine. Kupic mniejsza czy przerabiac wieksza usuwajac z niej srodkowa scianke dzielaco szafe na pol. Myslicie, ze gdy usune ta plyte to szafa sie nie zapadnie?😅 ewentualnie moge uzyc ta plyte aby wzmocnic gore szafy. Bardziej przemawia do mnie ta wieksza z wiadomych wzgledow🤣 oczywiscie obie maja w zestawie drzwi🙃 Edytowane 9 Października przez moonka 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TaTTiTo 128 Napisano 9 Października Uzyj kątowniki w rogi i będzie stabilnie, wydaje mi się że jak usuniesz środek to straci swoją stabilność 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,436 Napisano 9 Października @TaTTiTo katowniki to podstawa. Nawet jesli zdecyduje sie na mniejszy wariant to bedzie wzmocniona katownikami dla pewnosci🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 80 Napisano 9 Października @moonka z tyłu pleców daj poprzecznie listwy 2-3 powinno wzmocnić konstrukcje. Nie powinna się rozjeżdżać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,124 Napisano 9 Października Ten pomyślałem, że straci stabilność... ale ta wieksza to jest chyba ta sama szafka tylko bez tej półki. @moonka jak Cię widzę to przypomniało mi się coś... Masz jakiś swój drukowany patent na uchwyty dla takich termometrów? Zasada działania jak tych co widać u mnie 🙂 Ale np z takim wklikiem na rurkę jak np wentylatory mieszające... w secret jardin mam takie mocowanie... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,436 Napisano 9 Października @WBB wieksza ma dodatko z prawej strony polki i poprostu wywalil bym je wraz ze scianka dzialowa aby uzyskac ~115cm szerokosci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,124 Napisano 9 Października @moonka ale ta duża to napewno się rozjeżdżać będzie. Jakieś zastrzały od razu przykrecaj 🙂 Swoją drogą takie półki fajna sprawa... na nawozy, na słoik z materiałem na blanty, jakieś duperele do boxa. Ja zaadaptowałem szafkę kuchenna bo akurat stała dosłownie pod ręką... Wysuwana taka półeczka, chyba ciche domykanie.... żona po pół roku dopiero zauważyła i coś tam ziapała. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,436 Napisano 9 Października @WBB robilem takie mocowania pod dupere do boxa. Robie je ciasno nasowane na rurke od stelaza i dla pewnosci opaska. Wiasza tak u mnie wentylatory i wisial tak samo termometr @WBB w sumie z ta duza masz troche racji. Zostawic te polki na duperele do boxa a w szafe wsadzic 3 rosliny i bedzie git🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,124 Napisano 9 Października No z wentylatorem już dawno miałem problem ale nie chciałem zawracać dupy. Teraz w tym grow będę potrzebował dwóch więc znowu z tym się będę pierdolił. Do niego była jakaś podstawa bo z przeznaczenia jest stojący na biuro. Ale nawet tej podstawy nie ma. Wentylator za 15pln. Zrobiłem mocowania na szybko z drutu i tych biurowych żabek... ale wkurwiajace to strasznie, nie praktyczne i niestabilne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,171 Napisano 9 Października @moonka a czym taką szafę uszczelnisz? Może też sobie zrobie z jednej ze starych szaf córki box do suszenia... 🤔 I tak jej musze kupić nową pod zabudowę. 🤷♀️ Tylko czym uszczelnić i czym dziurę zrobić na wyciąg? 👀 Ładnie musi być... P.s. wg mnie ani ta pierwsza, ani ta druga, szukaj dalej. 👍🏻 @WBB ja mam po moim profanie z 1 grow 2 fajne klipsy z uchwytem na zacisk, wysłać Ci? 😅 Poważnie pytam, za pare dni będę w pl, jak masz lewy adres na który mogę wysłać to nie ma problemu. 🤷♀️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,124 Napisano 9 Października @Lady Green ale czy to będzie mi tu pasowało pod mój wentyl... bo z racji mojego lenistwa taki drobiazg bardzo by mnie ucieszył 🙂 Z policji jesteś, że chcesz lewe namiary? Żeby nie korciło ich użyć? 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,171 Napisano 9 Października @WBB potem zrobie Ci zdjęcie to zobaczysz jak to wygląda. 👍🏻 Lewe żebyś nie czuł się niczym zagrożony. 😉 Możesz podać i swoje. 🤷♀️😎 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,436 Napisano 9 Października @Lady Green szukalem glebszej szafy takiej powiedzmy 65cm glebokosci i okolo 1metra szerokosci ale ciezko znalezc z normalnych pieniadzach. Co do uszczelnienia do wszystkie plyty beda laczone klejem montazowym cos jak silikon a na drzwi mam inny pomysl. Jako, ze sa one jak by w srodku szafy po ich zamknieciu to chce dac w srodku listewki, na ktorych drzwi beda sie opieraly po zamknieciu. Listewki na dole i po bokach a na nich dodatkowo cienka uszczelka tak aby po zamknieciu idealnie przylegalo. Otwory pod wywiewy i cala reszte wytne wyrzynarka jeszcze zanim poskladam szafe do kupy. W otwory jakies drukiwane mocowania na rury a na przewody mniejszy otwor i cosmsienwymysli aby bylo szczelnie🙂 Generalnie mam w pracy od groma plyt ze sklejki. Grube fajne i idelanie proste bo leza w suchym miejscu. Moge je wziac ale ich wyniar to 2x2.5 metra i nie mam jak ich przewiezdz do domu a tak bym sobie zrobil szafe na wymiar😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,377 Napisano 9 Października @moonka co za pytaniez, oczywiście że wieksza @WBB ja mam takie zajebiste mocowania 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,171 Napisano 9 Października @moonka pełna profeska widzę będzie. 👍🏻 ...a mnie może wiertarką uda się ładną dziurę zrobić... 🤔 @WBB takie mam, tą część do mocowania wiatraka można obracać. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,436 Napisano 9 Października @Lady Green profeska bo ma byc 100% incognito😂 @Boczelli Twoj argument przekonal mnie do wiekszej🤣 zamowie ja i jakos po weekendzie powinna byc 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,377 Napisano 9 Października @moonka jak chcesz szersza to szukaj używek, za grosze można coś trafic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,436 Napisano 9 Października @Boczelli wlasnie napisalem do kobiety. Ta za to ciut za duza bo 1.5x1x1.8 ale...😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,377 Napisano 9 Października @moonka no i ideolo by była 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,436 Napisano 9 Października (edytowane) @Boczelli kobieta odpisala, ze cos powalila z wymiarami i sprawdzi jak bedzie w domu. Wiec zapewne okaze sie, jakas 90x50x180 sadzac po stosunku dlugosci bokow😅 Edytowane 9 Października przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach