Skocz do zawartości
Adi_ejol

Purple Lemonade, Gorilla Cookies, Wedding Cheesecake, Mars Hydro ts1000, 0.36m^2, organika, fotoperiod fast flowering

Rekomendowane odpowiedzi

Siema pytanie do specjalistów, wybieram się na urlop i zostawiam rośliny pod nadzorem osób trzecich, i chcę z góry zaplanować nawożenie, czy tak będzie okej? Podlewam co 4 dni 

IMG_3345.png

I kolejna dawka herbatki wychodzi 06.12 

I pytanie nr2, przydałby się lekki fryzjer?

IMG_3347.jpeg

IMG_3348.jpeg

Edytowane przez Adi_ejol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 64; flo ~18

Dostały, jak dotychczas, 1.5L wody i zrobiłem im lekkiego fryzjera, idą przyzwoicie i nie widzę potrzeby im bardzo przeszkadzać. 

Zdjęcia przed i po fryzjerze: 

IMG_3361.jpeg

IMG_3364.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dostały tabsa po indukcji i widzę, że azotu mają aż nadto bo im końcówki przypaliły, to nie dawać go do herbatki? Czy jakąś minimalną ilość? (Npk 5-1-5)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to na tym etapie nie powinno już się schodzić z N a podnosić przede wszystkim P i ciut mniej K? Tak pytam tylko z czystej ciekawości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@TaTTiTo no zdaje mi się, że tak, ale np w poradniku biotabsa ziomus im dodawał orgatrexu i bactrexu do herbatki co ma się przyczynić pozytywnie do jej jakości 

@Boczelli jakbyś doradził bo zaraz chce przygotować herbe i myślę ten orgatrex pominąć 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Adi_ejol troche orgatrexu by wypadało dac zeby bakterie mialy pożywkę ale mozesz dac mniej. Jak chcesz zeby sie szybciej wyjadały z azotu to podkrec lampe mocniej

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki może byc powód tych uschniętych krawędzi? Tylko jedna roślina i kilka liści 

Jakby to było od niedoboru P albo K to dziś jej już mogę podać bo wczoraj dostały 0,5L a dziś im doleje 1L wody żeby wyrównać z normą 

IMG_3433.jpeg

IMG_3434.jpeg

@Boczelli co mam rozumieć przez lajka xD 

Edytowane przez Adi_ejol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi