Skocz do zawartości
FantastycznyPanLis

Wentylator bezpośrednio w Filtr węglowy (box 35x35x90)

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, moonka napisał:

@FantastycznyPanLis u mnie taki uklad nie dzialal. Gdy powietrze bylo wypuchane przez filtr to ten momentalnie sie zatykal. Gdy wrocilem do pierwotnej konfiguracji wszystko zaczelo smigac jak powinno

Tylko czy w tym boxie zmieści się twoja pierwotna konfiguracja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Adi_ejol napisał:

@FantastycznyPanLis no filtr zamiast wyciągu 

Poziomo powiesisz to się zmieści 

właśnie jest problem z tym filtr jest za wielki, 

obraz_2024-10-08_180832388.png

obraz_2024-10-08_180846382.png

Coś takiego chciałem wykombinować no ale od ścianki filtr kończy się praktycznie na równo z otworem bo myślałem że zmieszcze kolanko 90 stopni do filtra potem przejście na kawałek rury i do wentylatora, ale raczej nie wyjdziem

Więc chyba jedyna opcja to zostawić tak jak jest i przetestować, bardzo mi zależy aby zapach nie wydobywał się spoza boxa 

obraz_2024-10-08_181238831.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@FantastycznyPanLis nie ma szans zeby to się sensownie zmieściło. Wsadz sama rure do boxa, a filtr i wentylator po za. Z tym że filtra na początku nie będziesz potrzebował, dopiero jak pojawi się zapach, zwiększa to jego żywotność 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi