aduskaw89@gmail.com 0 Napisano 7 Października Potrzebuje pomocy, mąż zajmuje się roślinkami od samego początku, jednak ostatnie dni coś się dzieje, podlał je pierwszy raz odżywka z bio Bizz bodajże w piątek, nie wiem dokładnie jaka, mąż już stracił nadzieję i się poddaje. Trochę ich szkoda.. Do tego zauważyłam, że pojawiają się i białe plamki czyli przędziorki( jak naturalnie je zwalczyć) Proszę o wsparcie, co robić. Czy te żółto -czarne liście wyciąć? Czy jest szansa na ratunek? Zdjęcie z Ciemnymi plamami jest robione rano, coraz więcej pojawia się zolto-pomaranczowych liści które robią się suche. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 7 Października @aduskaw89@gmail.com te większe liście naturalnie żółkną i usychają to normalne na robale to jakiś preparat do tego przeznaczony @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 9 Października @aduskaw89@gmail.com gdzie trzymasz te roślinki? Jesteś pewna że masz tam przędziorki? Te liście to wg mnie wyjadanie się przez roślinkę ze składników odżywczych, nic tragicznego sie nie dzieje ale pokaż zdjęcie rośliny w całości. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwK 98 Napisano 9 Października Według mnie te plamy to raczej nie przedziorki .... przedziorki zostawiają tysiące malutkich plamem jak byś cały liść iglami pokula do tego liść staje się sztywny i się łamie nie wygina. Przedziorka też widać gołym okiem więc zerwij liść i przyjrzyj się mu od spodu czy coś się tam porusza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach