Yamasha 1 Napisano 23 Września 2024 (edytowane) Siemka, śledzę forum i dużo się nauczyłem ale sam już nie wiem, teraz czekam na ścięcie od tygodnia na samej wodzie. Pytanie ile jeszcze trzeba czekać do pół bursztynu bo zależy mi na śmianiu się po paleniu. Tylko zastanawiam się czemu wyrosły nowe białe włoski i nic się nie zmienia w kolorze ? A i jeszcze czy to są nasiona na Pierwszym zdjęciu? Jak oceniacie pierwszy krzak? Pozdrawiam656 Edytowane 23 Września 2024 przez Yamasha @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,556 Napisano 23 Września 2024 (edytowane) @Yamasha nie, to nie nasiona. 👍🏻 Ja tam widze jeszcze sporo przezroczystych trichomów. Masz mikroskop lub lupę aby sprawdzic? Lub w telefonie powiększenie na max. (sprawdzaj na topie, nie na listkach) Sampelka też możesz uciąć z dołu, wysuszyć i sprawdzić moc. No i jak zależy Ci na śmiechu to nie ma sensu pchać się w bursztyn. Edytowane 23 Września 2024 przez Lady Green 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yamasha 1 Napisano 23 Września 2024 Mam lupę, tylko zjecie ciężko zrobić ale fatycznie przezroczyste dużo a myślałem ze mleko, cos tam testowałem to trochę klepie. Pytanie takie czy te nasionka co dostaje się za darmo to testery i wyrosną małe ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,556 Napisano 23 Września 2024 @Yamasha nie, to normalne nasiona, wyrosną takie jak będziesz dbał. 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yamasha 1 Napisano 23 Września 2024 @Lady Green Dzięki, a jeśli chodzi o moją pierwszą roślinkę jak oceniasz ? Ile będzie z tego? A i jak myślisz ile jeszcze do pół bursztynu? Mam ts1000 150W i aktualnie 110W dać na max ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,556 Napisano 23 Września 2024 @Yamasha z oświetleniem ktoś inny musi pomóc ale jeśli jest dobrze dobrane to max powinien juz tam chyba być ustawiony od jakiegoś czasu. Ogólnie roślinka dobrze wygląda, mnie się podoba. Ja bym jej dala jeszcze minimum 2 tygodnie, może 3, zależy co to za odmiana. To tak w ogóle sezon czy automat? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yamasha 1 Napisano 23 Września 2024 @Lady Green Automat, mając boxa to chyba bez sensu trochę zrobiłem ale słyszałem ze dłużej rośnie a nie mam cierpliwości 😄, tylko ze lepsze plony były by ale i więcej nawozu nie ? Opłaca się bardzo ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,556 Napisano 23 Września 2024 @Yamasha nie qmam, jeszcze raz tylko wolniej. 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yamasha 1 Napisano 23 Września 2024 @Lady Green jest to automat. Mam boxa wiec zrobilem chyba błąd sadząc automata bo mogę sobie sterować światłem na normlanej roślince, tylko mi zależało na czasie bo chyba szybciej dochodzą automaty nie ? Ale zwykle mają lepsze plony ale tez większe zapotrzebowanie na nawozy i pytanie czy się opłaca zwykle? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,556 Napisano 23 Września 2024 Chodzi o to czy bardziej oplaca się sezon od automata? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yamasha 1 Napisano 23 Września 2024 @Lady Green Tak, tylko dłużej trzeba uprawiać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,556 Napisano 23 Września 2024 @Yamasha osobiście ciężko mi cokolwiek powiedzieć bo zawsze miałam sezony, automaty teraz mam pierwszy raz więc jeszcze nie wiem jak duża będzie ta różnica. Jedni wolą jedno, drudzy drugie, musisz sam sprobować zeby się przekonać co bardziej odpowiada Tobie. Różnica w kosztach nawozu pewnie jest niezauważalna, co do długości flo są też sezony które kwitną dosyć krótko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 23 Września 2024 (edytowane) @Yamasha jak chcesz szybkie rosliny to kup automaty f1. 3tygodnie wzrostu, z 5 tygodni flo i mozna scinac. Sa rowniez sezony f1 ale ile kwitna tego nie wiem... jeszcze nie wiem ale sie dowiem za jakis czas bo mam je aktualnie w boxie🙃 Co do zapotrzebowania na nawozy to raczej nie ma duzej roznicy miedzy auto a sezonem. Jedno i drugie trzeba karmic aby dalo odpowiedni plon Edytowane 23 Września 2024 przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach