Skocz do zawartości
Adi_ejol

Biotabs vs auto

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka, znalazłem jakiś poradnik na temat nawożenia automatów z użyciem biotabs, ale mam kilka pytań.

1. Mam tylko ziemie light mix, nie lepiej było by wrzucić jednego Tabsa na start, bądź po tygodniu a tego drugiego tak jak w poradniku, w okolicy 5 tygodnia? 

2. Mogę dodać do ziemi silicium flash? 

3. Czy tak jak w tym ogólnym poradniku biotabsa podlać bakteriami w 5 tygodniu? 

IMG_1941.jpeg

IMG_1942.jpeg

Ewentualnie gdyby ktoś miał swoją taktykę do nawożenia automatów biotabsem to chętnie usłyszę 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Adi_ejol to nie używasz ziemi z poprzedniego grow?

1 Lepiej dolozyc drugiego pozniej niz od razu przesadzic, także ja bym zaczal od 1. Chociaz automaty z reguły lubią duzo żarcia, ale 2 tabsy wydaje mi się za duzo.

2 tak od razu dodajesz jak przygotowujesz glebe

3 tak

Edytowane przez Boczelli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zacznę od sypkich nawozów i jednego tabsa a bakterie dostaną jak podrosną. Będę miał porównanie z ostatnia uprawą jakie duże były podczas przesiadki.

Chyba, że tabsa też im wsadzę jak podrosną? 

@Boczelli a podlewanie ziemi żeby ją aktywować ma jakiś sens? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi