DwK 116 Napisano Czwartek o 18:27 Sorry znów mnie trochę nie było ale to z powodów iż muszę się przeprowadzić wiec nie miałem czasu tu robić aktualizacji ale postaram zdjęcia jakieś pstrykałem..... Tak więc po około 2 tygodni po przełączeniu dodałem roślinką drugie karmienie pierwsze jest około godziny po zapaleniu się świateł drugie osiem godzin później i roślinki tredy wyglądały tak 40ml a+b na 10L 8ml/10L calmag Ukorzeniach odstawiony Wtedy też profilaktycznie dokonałem ostatniego oprysku dr.schimmel bo zaczynały kwitnąć mam nadzieję że teraz obejdzie się bez tych wstretbych 🕷🪲🕷🪲 Tak jak już kiedyś mówiłem moja uprawa jest dość nudna puki nie zacznie się komplikować 🙈 panienki rosną i chyba już są za wysoko będę musiał je odginać bo niebardzo chce je łamać. Ostatnio po takim zabiegu nie położyłem mi się topy 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwK 116 Napisano Czwartek o 19:01 Martwię sir też że mi roślinki marzną jak śpią bo temperatura spada do 16⁰C a dziś gdy przymrozki złapały było nawet 13🥶🥶 dlatego dostawiłem piękny grzejnik pod timerem mam nadzieję że pomoże A tak to wygląda w panoramicznym .... 2 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 386 Napisano Czwartek o 19:22 Ja to bym się martwił bardziej że grzejnik coś podpali 🫣 nigdy nie mam zaufania do takich, olejaki lepsze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwK 116 Napisano Czwartek o 19:25 Wolę takiego olejaka niż farelke.... a nie mam za bardzo innej opcji @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 386 Napisano Czwartek o 19:35 No lipa te farelki, postaw może w takim miejscu żeby nic nad nim nie wisiało, kable itp. bo tam widzę że wiatrak obok stoi żeby rozdmuchiwać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,369 Napisano Czwartek o 20:21 Piękne widoki, odschoolowo 👌 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwK 116 Napisano Czwartek o 20:51 @JarzynaSWDN wlasnie walczę z tymi kablami niezawodnymi trytytkami 🙈 jakoś muszę je ułożyć bo nie bardzo mam miejsce aby gdzie indziej to ustawić kiedyś próbowałem pod roślinami ale to ususzyłem pół krzaka 🫣 a te chyba ewidentnie za długo miały wega bo rozrosły się strasznie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 386 Napisano Czwartek o 21:29 No będą wielkie, 2 tygodnie od przełączenia to jeszcze z tydzień się mogą rozciągać 😅 a prawie już pod lampami, a jeszcze topy będą rosły 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwK 116 Napisano Czwartek o 21:53 Aż z ciekawości poszedlem zmierzyć.... 120-130cm mają same roślinki +40cm doniczka z podstawką to szczyty już są na 1,60-1,70 m. Łatwiej mi łazić na czworaka pod nimi niż wyprostowanym 🙈 ale zajebiste wrażenie wejść w taki las 🤩 jak jeszcze zaczną pachnieć..... A tak to wygląda od środka chociaż zdjęcie tego wrażenia nie oddaje 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 386 Napisano Piątek o 09:30 No takie problemy to nie problem, tylko błogosławieństwo 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwK 116 Napisano Sobota o 02:30 Dokładnie 20 dzień po przełączeniu kwiaty już się pokazały ale pokusiłem się na ostatnie ostre cięcie.... 3 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 386 Napisano Sobota o 08:47 I dobrze, większość ludzi robi lolipop 2 do 3 tygodni po przelaczeniu jak sie kończy rozciąganie, więcej energii na górze będzie się koncentrować i więcej światła będzie docierać na dolne partie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach