Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i proszę o podpowiedź.

To są moje pierwsze kwiatuszki, nie jaram ale z ciekawości sobie posadziłam. Roślinki sobie rosną na tarasie, kwitną, pachną. Mam nadzieję że pomimo mojej znikomej wiedzy nie jest źle.

Ostatnio jest bardzo zimno nocami i potwornie wieje. Boję się żeby nie padły mi kwiatki. Czy mogę je wsadzać na noc do tunelu foliowego? A może zostawić je na stałe i tylko na dzień zostawiać na przestrzał otwarte wrota żeby przewiew był i nie za ciepło było. Nie wiem jak długo będą jeszcze kwitnąć. Dzisiaj mija 6 tydzień.

IMG_20240918_113213.jpg

IMG_20240918_113550.jpg

IMG_20240918_113614.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby 6 stopni ale wieje jak halny. Przeszywa do szpiku. W domu od tygodnia w kominku palę bo nie da się wytrzymać z zimna.

Momentalnie się liście posypały. Winogrono jest już łyse 

A jak sądzisz? Daleko jeszcze do brzegu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Dabi w foliaku bedzie za duze ryzyko plesni. 5stopni w nocy to malo ale jesli nie kazda noc jest tak zimna a tylko sporadycznie tak bywa to powinny dojsc do konca. Wiatrem sie nie przejmuj. W niczym im nie przeszkadza a nawet pomaga bo usuwa z roslin potwncjalna wilgoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi