Dabi 0 Napisano 19 Września Witam i proszę o podpowiedź. To są moje pierwsze kwiatuszki, nie jaram ale z ciekawości sobie posadziłam. Roślinki sobie rosną na tarasie, kwitną, pachną. Mam nadzieję że pomimo mojej znikomej wiedzy nie jest źle. Ostatnio jest bardzo zimno nocami i potwornie wieje. Boję się żeby nie padły mi kwiatki. Czy mogę je wsadzać na noc do tunelu foliowego? A może zostawić je na stałe i tylko na dzień zostawiać na przestrzał otwarte wrota żeby przewiew był i nie za ciepło było. Nie wiem jak długo będą jeszcze kwitnąć. Dzisiaj mija 6 tydzień. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,429 Napisano 19 Września @Dabi ja bym je zostawił jakie masz temperatury w nocy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dabi 0 Napisano 19 Września Niby 6 stopni ale wieje jak halny. Przeszywa do szpiku. W domu od tygodnia w kominku palę bo nie da się wytrzymać z zimna. Momentalnie się liście posypały. Winogrono jest już łyse A jak sądzisz? Daleko jeszcze do brzegu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,704 Napisano 20 Września @Dabi w foliaku bedzie za duze ryzyko plesni. 5stopni w nocy to malo ale jesli nie kazda noc jest tak zimna a tylko sporadycznie tak bywa to powinny dojsc do konca. Wiatrem sie nie przejmuj. W niczym im nie przeszkadza a nawet pomaga bo usuwa z roslin potwncjalna wilgoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dabi 0 Napisano 20 Września Dzięki za pomoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach