DwK 98 Napisano 12 Września Witam dostałem w spadku kilka roślinek wcześniej niż potrzebuje, pytanie moje to jak długo mogę je przetrzymywać je na wegu aby im się w korzonkach nie popierdzieliło i oby mi się nadmiernie nie rozrosły od dobrobytu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,256 Napisano 12 Września @DwK zalezy jakie sa obecnie duze i gdzie je trzymasz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwK 98 Napisano 12 Września Duże nie są a trzymam je pod jedna lampom hps 600 Nie wiem ile tygodni już mają ale ten ktos już je przycinał. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Września no to chyba taka ilosc swiatla zeby nie bylo za malo i nic wiecej i regularnie przycinac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 12 Września @DwK ile musisz je tak trzymać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwK 98 Napisano 12 Września @Boczelli chciał bym jeszcze z 6-7 tygodni je przetrzymać jeśli dadzą rade @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 12 Września @DwK loo Paniee to na pewno sporo urosna. Musisz je przesadzic do sporo wiekszych donic bo padną z głodu i często przycinać to bedziesz je tym troche hamował @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,256 Napisano 12 Września @DwK za 6 tygodni z tego bedzie juz niezly las i to doslownie🙈 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwK 98 Napisano 12 Września @Boczelli ok a to nie jest tak że właśnie jak je przesadzę teraz w większe donice to wspomogę ich szybki rozrost ? Definitywnie one trafią do 20L doniczek bo uprawiam systemem hydro IWS na 400L Tak więc skoro i tak siedzą w miksie kokosa i kamieni to doglądać muszę je codziennie i karmić co dwa @moonka Lubie mieć las z tych drzewek w pokoju ale nie tym pokoju 🙈 Rozumiem że mogę je przetrzymać te 6 tygodni bez problemu tylko w większych donicach a czy wytrzymają mi jeszcze chociaż ze 2 tygodnie w tych ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 13 Września @DwK tzn mozesz je trzymac w tych małych donicach ike chcesz i rzeczywiście spwolni to ich wzrost, ale za chwilę zabraknie im jedzenia w glebie i będziesz musiał je mocno karmic. To jest lepsze wyjście tylko musisz im dostarczać często wszystkiego do tych małych donic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach