moonka 3,321 Napisano Poniedziałek o 20:22 Kurcze kiepsko to zwiastuje dla wszystkich automatow...😐 teraz to i ja zaczalem obawic mimo, ze caly box az chodzi od mieszakow😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,076 Napisano Poniedziałek o 21:17 (edytowane) Na pocieszenie gorilla przepiękna, zdrowiutka 💚, pachnąca, jestem pod jej wrażeniem, struktura topów jakiej życzyłabym sobie zawsze. 🤗 Przy gsc miałam małego stresa bo w kącie stała najdalej od mieszaka i gęsto tam konkretnie miała ale też na szczęście cała zdrowiutka. 👍🏻 Box jest pełen szczytów, w mniejszej przestrzeni nie ma szans ich wysuszyć, osuszacz, mieszak i wyciąg wszystko śmiga, niech schnie jak najszybciej. 🤷♀️ Jako że w topach i tak i tak mogą dalej być te zarodniki to będę konkretnie sprzątać już po suszeniu, dobrze myślę? Dziś tylko z grubsza tak przetarłam wszystko na szybko, skupiłam się bardziej poza namiotem. 🙄 Zdjęcia jakieś porobiłam ale to już jutro Wam wrzuce. Jako że pierwszy raz automaty no to z ciekawości zważyłam mokre pomimo łodyg i słabego trymu. Gsc jest rekordzistką. Ktoś chce obstawić jakiś wynik? Ja już wiem ile będę mieć oby nie bezwartościowego jarania. 🤦♀️ Aha... pytanie jeszcze mam... te ewentualne zarodniki pleśni... jeśli one gdzies są nadal w namiocie "obijając" się o rośliny podczas suszenia to co dalej? Obumierają? Atakują ścięte rośliny? Niestety noc sezonów wygoniła mnie z pokoju i nie zdążyłam posprzątać namiotu przed suszeniem tak jakbym chciała. 🙄 Edytowane Poniedziałek o 21:43 przez Lady Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,076 Napisano Wtorek o 06:48 (edytowane) Tak sobie wczoraj zasypiając pomyślałam... bo mam przecież ozonator i jonizator, on chyba da radę z zarodnikami pleśni itp? Tylko chyba muszę poczekać aż wszystko wyschnie, opróżnić namiot i wtedy wstawić go do namiotu na jakiś czas? Potem sezony do namiotu i ozonować pokój? Nie zaszkodzi to sezonom? Może przed zabiegiem lepiej je wynieść z pokoju i ozonować i namiot i pokój jednocześnie? A może mogę ozonować wszystko z roślinkami w pokoju? Zna się ktoś na tym? Edytowane Wtorek o 06:49 przez Lady Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,097 Napisano Wtorek o 07:07 @Lady Green ja się nie znam i szacował też nie będę i szukał gdzie jest kot też nie 🙂 Ale 100 ze sztuki nie będzie? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,076 Napisano Wtorek o 07:20 @WBB bedzie leciutko, myśle że gdyby nie problemy i dała bym gsc czas to 200 na sucho by było z niej jednej minimum. 😊 Ogólnie waga mokrych automatów jest większa niż waga mokrych sezonów przy mojej poprzedniej uprawie (auahuasca i acapulco). 🤷♀️ No ale nie ma z czego się za bardzo cieszyć bo np dolne partie gsc to przewaga przezroczystych trichomów. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,097 Napisano Wtorek o 07:23 To jest niemożliwe.... wnioskuję o komisję do spraw ważenia 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,076 Napisano Wtorek o 07:28 @WBB możesz nawet osobiście się na nią stawić. 😘 I Ty będziesz tu pisał ile wyszło i Ty będziesz podejrzewany o oszustwo, nie ja. 🙂 Po kolei jest, gigabud (tu waga bez łodyg bo z bączka), potem purple punch, gorilla i gsc. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,097 Napisano Wtorek o 07:32 (edytowane) No te 310 mokrego pasuje... ale te po prawie 1kg mokrego to z łodygami? ps. ja Ci nie zarzucam kłamstwa... szukam błędów przy ważeniu 🙂 Edytowane Wtorek o 07:32 przez WBB 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,076 Napisano Wtorek o 07:44 @WBB tak, waga z łodygami i z bardzo słabym trymem (największe liście tylko poobrywałam). Można wziąć na to poprawkę i podzielić nawet na 6. Na 1 zdjęciu purple punch i gorilla, na 2 doszła gsc a na podłodze gigabud. P.s. Tak, wiem, nie powinnam zostawiac na podłodze na ręczniku papierowym, ale wczoraj nie miałam już czasu na nic. Dziś z gazy zrobie im siatkę. Aha... no i o trymarze też by pasowało coś napisać... po pierwszych kilku zakręceniach sama sobie się dziwiłam że dałam za niego tyle pieniędzy. 😂 Już prawie zaczynałam żałować ale jednak się cieszę że go mam. 😅 Tylko strasznie rozdrabnia topy na popcorn, sieka naeet łodygi z którymi ja sekatorkiem miałam problem. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,097 Napisano Wtorek o 07:51 Ja się nie znam... i poczekam na wagę suchego i bez łodyg 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,235 Napisano Wtorek o 07:57 (edytowane) @Lady Green do ozonowania lepiej wynieś z pokoju wszystko, i żywe roslinki i susz. Pokaz w wolnej chwili jak wyglądają te topki po trymowaniu baczkiem 🙂 Edytowane Wtorek o 07:57 przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,076 Napisano Wtorek o 08:07 (edytowane) @WBB też jestem ciekawa. Niby jakiś obraz całości mam bo zawsze susze z takimi łodygami, tym razem jednak mam wrażenie miały w sobie więcej wody niż zwykle, przynajmniej te z dużych donic. Niektóre aż tryskały sokami przy cięciu. @Boczelli dzięki, poczekam w takim razie najpierw aż wyschnie to wszystko w namiocie i dopiero wtedy będę działać. Takie zdjęcia mam przy sobie. Edytowane Wtorek o 08:08 przez Lady Green 2 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,321 Napisano Wtorek o 11:02 Daj znac jak finalnie spisal sie trymer bo tez o nim mysle🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,076 Napisano Wtorek o 11:12 @moonka finalnie jestem zadowolona, do indici itp z małymi topkami jest idealny, zrobił w 5 minut to co musiałabym robić godzinę. Do sativy itp (takich wyrośniętych które można mierzyć w łokciach) się wg mnie nie nadaje, wole suszyć w całości z łodygami niż drobić na maczek tym bardziej że one dużo listków zwykle nie mają. No i jak już tak Wam spamuje zdjęciami to dodam jeszcze 2 na pamiątkę, zanim usunę bo już prawie 2x to zrobiłam. 😅 Imitacja boxa w moim wykonaniu. Nie zamówiłam wczoraj ani namiotu ani wyciągu, dziś popatrze jakie są i co ewentualnie by mnie interesowało. 4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,235 Napisano Wtorek o 11:25 @Lady Green zeby teraz od tych manewrów hermic nie zaczely 😅 teraz spoko promki na black friday sa, a te topy do baczka to jednak trzeba na mniejsze rozdzielac przed bo z takimi duzymi sobie nie da rady chociaz jak nie ma duzo lisci to pewnie nawet szybciej recznie sie otrymuje 🤷♂️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,097 Napisano Wtorek o 11:40 @Boczelli uprzedziłeś mnie... ja już szykowałem ankietę "Czy będą jajka czy nie" 🙂 A jak tam Twój stary zareagował na te nowości w pokoju? Zadowolony? 😉 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,076 Napisano Wtorek o 12:20 @Boczelli @WBB prosze wypluć te słowa... 🙂 Jak teraz będą jaja to będzie Wasza wina a nie że przez moje manewry. 🙄 @WBB w sumie to nie pytałam. 🤷♀️ 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 327 Napisano Wtorek o 21:16 (edytowane) Lol, przynajmniej coś się dzieje 😂🫣 A nie lepiej rośliny do namiotu a suszyć w pokoju z osuszaczem? Edytowane Wtorek o 21:18 przez JarzynaSWDN 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,076 Napisano Wtorek o 22:55 @JarzynaSWDN zapach by na to nie pozwolił, wczoraj była masakra, myślałam że w życiu już domu nie wywietrze, z pomocą kadzidełek w końcu jakoś się udało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 327 Napisano 19 godzin temu Następnym razem spróbuj bekon usmażyć, zabija zapach zioła 😂🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach