Lady Green 2,158 Napisano 11 godzin temu (edytowane) @JarzynaSWDN u mnie od dołu te 2 niskie szczyty wyglądają tak (to te zaznaczone). Może dam rade jednego z nich czymś podeprzeć aby był wyżej... Tylko którego... 🤔 Edytowane 11 godzin temu przez Lady Green 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,964 Napisano 10 godzin temu Możesz je puścić z drutów i one same powinny lekko się wyprostować. W tych przypadkach co zaznaczyłaś wolałbym wyciąć z 2/3 wiatraki co będą przysłaniać topy niż faktycznie całe łodygi. A ogólnie możesz również je delikatnie pognieść (łodygi) u podstawy, wtedy się wzmocnią/zgrubia i będą lepiej trzymać pion a później ciężar kwiatu. Trening hst, ale tak samo obciążony jak wycięcie. A na plus raczej bo wzmocnisz jak i nie stracisz topów :) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,158 Napisano 10 godzin temu @Grzechoczący Grzechotnik one już tyle przeszły... nie wiem czy sumienie mi pozwoli fundować im kolejne maltretowanie łodyg... 🙄 Ale skoro twierdzisz że nie jest to gorsze od wycięcia... 🤔 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 383 Napisano 10 godzin temu (edytowane) Widzisz ja zapomniałem że ty masz zapas łodygi bo je wcześniej ugniotlas 😂, jak dasz radę rozłożyć górę i te z dołu wyciągnąć to jak najbardziej zostawić Bambus wbić i przywiązać Edytowane 10 godzin temu przez JarzynaSWDN Kij od bambusa 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,964 Napisano 10 godzin temu 9 minut temu, Lady Green napisał: one już tyle przeszły No koleżanką zapewne przez to Cię nie nazywają, ale wygląda na to że wybaczają Ci wszystkie maltretowania 😉 przecież wiesz, że ja tylko staram się podpowiedzieć, ale decyzję zostawiam właścicielce/właścicielowi. I zawsze podpowiadam co bym ja starał się zrobić w danej sytuacji. Każdy ma swoją filozofię, więc trzeba przemyśleć, a później działać, albo na odwrót 🙄 no jak kto woli 😁 Co byś nie zrobiła to pryskaj czymś ma stres, np algamic jak jest 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,158 Napisano 9 godzin temu @Grzechoczący Grzechotnik spróbuję to czymś podeprzeć. 😉 Może zasłużę choć na miano ich przyszywanej koleżanki. 😉 ...a potem je zetne i spale, no do piekła pójdę bankowo... 🤦♀️ A tym algamic to oprysk? A do ziemi nie mogę? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,964 Napisano 9 godzin temu 4 minuty temu, Lady Green napisał: no do piekła pójdę bankowo... To dobra wiadomość, tam ciepło mają, dużo znajomych, a my może w końcu kawę obiecaną wypijemy. Tam najszybciej o spotkanie 🙈 @Lady Green możesz i do ziemi, ale ja bym pryskał :) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,158 Napisano 9 godzin temu @Grzechoczący Grzechotnik qrcze masz rację, w dodatku lubię ciepełko. 🤗 Ale aż tak bardzo tam mi się jeszcze nie spieszy, kawę spokojnie możemy wypić wcześniej. 😉 A oprysk w jakich proporcjach? Musze uważać i pryskać tylko na liście? I też ze 100ml na wszystkie 6 będzie ok? Może lepiej faktycznie do ziemi... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,964 Napisano 5 godzin temu (edytowane) @Lady Green nie pamiętam z głowy, ale 4ml/l tam chyba producent zaleca. Tego się nie da przedawkować. Do gleby jak najbardziej można, nawet jako dodatek do karmienia, nie że specjalnie musisz rozrobić. Ale przy cięciach czy hst to zawsze szybciej zadziałała dolistnie :) nie chce herezji szerzyć, ale nie musisz uważać. A już na pewno nie na takim etapie flo. Edytowane 5 godzin temu przez Grzechoczący Grzechotnik 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,343 Napisano 5 godzin temu Co wy macie z tymi opryskami. Jak trzeba to trzeba, wiadomo że oprysk zadziała duzo szybciej dlatego preparaty antystresowe podaje sie właśnie dolistnie bo dawanie go do gleby mija sie z celem bo zanim roslina go przyswoi to już będzie dawno po stresie 😉 na poparcie moich słów dodam ze na outdoorze tez pada deszcz nie pytając czy to flo czy weg 🙃 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,158 Napisano 3 godziny temu Dodałam już do wody przy podlewaniu... 🙈 Może potem zrobie jeszcze ten oprysk... 😅😉 Były cięcia ale małe... Jeden z tych 2 szczytów ze zdjęć wcześniej wyleciał a drugi dostał "podpórkę". Wyleciał też jeden szczyt z innego krzaczka, a tak poza tym to delikatnie... Poprawić coś jeszcze? Krzaczki z przodu stoją już na klockach, to co się dało jest też pospuszczane z drutów. Tak w ogóle to z tyłu stoją 3x slurricane, z przodu po lewej coco milk, w środku blue dream, po prawej gsc. 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 383 Napisano 1 godzinę temu Śmieszne te łodygi 😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,158 Napisano 40 minut temu Zrobiłam ten oprysk. Jakieś 120ml, 0,8ml algamic, skupiłam się na tych dwóch co straciły szczyty, reszta tak tylko troszkę dostała. 👍🏻 Śmierdzi dziwnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach