Skocz do zawartości
Lady Green

Miszmasz, mydło i powidło na 1m2 ☀️💦

Rekomendowane odpowiedzi

Na pocieszenie gorilla przepiękna, zdrowiutka 💚, pachnąca, jestem pod jej wrażeniem, struktura topów jakiej życzyłabym sobie zawsze. 🤗 Przy gsc miałam małego stresa bo w kącie stała najdalej od mieszaka i gęsto tam konkretnie miała ale też na szczęście cała zdrowiutka. 👍🏻 

Box jest pełen szczytów, w mniejszej przestrzeni nie ma szans ich wysuszyć, osuszacz, mieszak i wyciąg wszystko śmiga, niech schnie jak najszybciej. 🤷‍♀️  Jako że w topach i tak i tak mogą dalej być te zarodniki to będę konkretnie sprzątać już po suszeniu, dobrze myślę? Dziś tylko z grubsza tak przetarłam wszystko na szybko, skupiłam się bardziej poza namiotem. 🙄

Zdjęcia jakieś porobiłam ale to już jutro Wam wrzuce. Jako że pierwszy raz automaty no to z ciekawości zważyłam mokre pomimo łodyg i słabego trymu. Gsc jest rekordzistką.

Ktoś chce obstawić jakiś wynik? 

Ja już wiem ile będę mieć oby nie bezwartościowego jarania. 🤦‍♀️ 

Aha... pytanie jeszcze mam... te ewentualne zarodniki pleśni... jeśli one gdzies są nadal w namiocie "obijając" się o rośliny podczas suszenia to co dalej? Obumierają? Atakują ścięte rośliny? 

Niestety noc sezonów wygoniła mnie z pokoju i nie zdążyłam posprzątać namiotu przed suszeniem tak jakbym chciała. 🙄

Edytowane przez Lady Green

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie wczoraj zasypiając pomyślałam... bo mam przecież ozonator i jonizator, on chyba da radę z zarodnikami pleśni itp? Tylko chyba muszę poczekać aż wszystko wyschnie, opróżnić namiot i wtedy wstawić go do namiotu na jakiś czas? Potem sezony do namiotu i ozonować pokój? Nie zaszkodzi to sezonom? Może przed zabiegiem lepiej je wynieść z pokoju i ozonować i namiot i pokój jednocześnie? A może mogę ozonować wszystko z roślinkami w pokoju? 

Zna się ktoś na tym? 43pomocy.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB bedzie leciutko, myśle że gdyby nie problemy i dała bym gsc czas to 200 na sucho by było z niej jednej minimum. 😊 Ogólnie waga mokrych automatów jest większa niż waga mokrych sezonów przy mojej poprzedniej uprawie (auahuasca i acapulco). 🤷‍♀️ No ale nie ma z czego się za bardzo cieszyć bo np dolne partie gsc to przewaga przezroczystych trichomów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB możesz nawet osobiście się na nią stawić. 😘 I Ty będziesz tu pisał ile wyszło i Ty będziesz podejrzewany o oszustwo, nie ja. 🙂

Po kolei jest, gigabud (tu waga bez łodyg bo z bączka), potem purple punch, gorilla i gsc. 

00.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No te 310 mokrego pasuje... ale te po prawie 1kg mokrego to z łodygami?

ps. ja Ci nie zarzucam kłamstwa... szukam błędów przy ważeniu 🙂

Edytowane przez WBB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB tak, waga z łodygami i z bardzo słabym trymem (największe liście tylko poobrywałam). Można wziąć na to poprawkę i podzielić nawet na 6. 

Na 1 zdjęciu purple punch i gorilla, na 2 doszła gsc a na podłodze gigabud.

55.jpg

77.jpg

P.s. Tak, wiem, nie powinnam zostawiac na podłodze na ręczniku papierowym, ale wczoraj nie miałam już czasu na nic. Dziś z gazy zrobie im siatkę. 

Aha... no i o trymarze też by pasowało coś napisać... po pierwszych kilku zakręceniach sama sobie się dziwiłam że dałam za niego tyle pieniędzy. 😂 Już prawie zaczynałam żałować ale jednak się cieszę że go mam. 😅 Tylko strasznie rozdrabnia topy na popcorn, sieka naeet łodygi z którymi ja sekatorkiem miałam problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB  też jestem ciekawa. Niby jakiś obraz całości mam bo zawsze susze z takimi łodygami, tym razem jednak mam wrażenie miały w sobie więcej wody niż zwykle, przynajmniej te z dużych donic. Niektóre aż tryskały sokami przy cięciu. 

@Boczelli dzięki, poczekam w takim razie najpierw aż wyschnie to wszystko w namiocie i dopiero wtedy będę działać. 

Takie zdjęcia mam przy sobie.

33.jpg

666.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka finalnie jestem zadowolona, do indici itp z małymi topkami jest idealny, zrobił w 5 minut to co musiałabym robić godzinę. Do sativy itp (takich wyrośniętych które można mierzyć w łokciach) się wg mnie nie nadaje, wole suszyć w całości z łodygami niż drobić na maczek tym bardziej że one dużo listków zwykle nie mają. 

No i jak już tak Wam spamuje zdjęciami to dodam jeszcze 2 na pamiątkę, zanim usunę bo już prawie 2x to zrobiłam. 😅

Imitacja boxa w moim wykonaniu. Nie zamówiłam wczoraj ani namiotu ani wyciągu, dziś popatrze jakie są i co ewentualnie by mnie interesowało. 

11.thumb.jpg.05e70f3ec686cfcf34036fcdf6be1371.jpg

111.thumb.jpg.dbb794d3d0c521906cfa52f1681713bd.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green zeby teraz od tych manewrów hermic nie zaczely 😅 teraz spoko promki  na black friday sa, a te topy do baczka to jednak trzeba na mniejsze rozdzielac przed bo z takimi duzymi sobie nie da rady chociaz jak nie ma duzo lisci to pewnie nawet szybciej recznie sie otrymuje 🤷‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lol, przynajmniej coś się dzieje 😂🫣

A nie lepiej rośliny do namiotu a suszyć w pokoju z osuszaczem?

Edytowane przez JarzynaSWDN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi