Gość Napisano 11 Listopada 2024 Kurcze kiepsko to zwiastuje dla wszystkich automatow...😐 teraz to i ja zaczalem obawic mimo, ze caly box az chodzi od mieszakow😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Listopada 2024 (edytowane) Na pocieszenie gorilla przepiękna, zdrowiutka 💚, pachnąca, jestem pod jej wrażeniem, struktura topów jakiej życzyłabym sobie zawsze. 🤗 Przy gsc miałam małego stresa bo w kącie stała najdalej od mieszaka i gęsto tam konkretnie miała ale też na szczęście cała zdrowiutka. 👍🏻 Box jest pełen szczytów, w mniejszej przestrzeni nie ma szans ich wysuszyć, osuszacz, mieszak i wyciąg wszystko śmiga, niech schnie jak najszybciej. 🤷♀️ Jako że w topach i tak i tak mogą dalej być te zarodniki to będę konkretnie sprzątać już po suszeniu, dobrze myślę? Dziś tylko z grubsza tak przetarłam wszystko na szybko, skupiłam się bardziej poza namiotem. 🙄 Zdjęcia jakieś porobiłam ale to już jutro Wam wrzuce. Jako że pierwszy raz automaty no to z ciekawości zważyłam mokre pomimo łodyg i słabego trymu. Gsc jest rekordzistką. Ktoś chce obstawić jakiś wynik? Ja już wiem ile będę mieć oby nie bezwartościowego jarania. 🤦♀️ Aha... pytanie jeszcze mam... te ewentualne zarodniki pleśni... jeśli one gdzies są nadal w namiocie "obijając" się o rośliny podczas suszenia to co dalej? Obumierają? Atakują ścięte rośliny? Niestety noc sezonów wygoniła mnie z pokoju i nie zdążyłam posprzątać namiotu przed suszeniem tak jakbym chciała. 🙄 Edytowane 11 Listopada 2024 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Listopada 2024 (edytowane) Tak sobie wczoraj zasypiając pomyślałam... bo mam przecież ozonator i jonizator, on chyba da radę z zarodnikami pleśni itp? Tylko chyba muszę poczekać aż wszystko wyschnie, opróżnić namiot i wtedy wstawić go do namiotu na jakiś czas? Potem sezony do namiotu i ozonować pokój? Nie zaszkodzi to sezonom? Może przed zabiegiem lepiej je wynieść z pokoju i ozonować i namiot i pokój jednocześnie? A może mogę ozonować wszystko z roślinkami w pokoju? Zna się ktoś na tym? Edytowane 12 Listopada 2024 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 12 Listopada 2024 @Lady Green ja się nie znam i szacował też nie będę i szukał gdzie jest kot też nie 🙂 Ale 100 ze sztuki nie będzie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Listopada 2024 @WBB bedzie leciutko, myśle że gdyby nie problemy i dała bym gsc czas to 200 na sucho by było z niej jednej minimum. 😊 Ogólnie waga mokrych automatów jest większa niż waga mokrych sezonów przy mojej poprzedniej uprawie (auahuasca i acapulco). 🤷♀️ No ale nie ma z czego się za bardzo cieszyć bo np dolne partie gsc to przewaga przezroczystych trichomów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 12 Listopada 2024 To jest niemożliwe.... wnioskuję o komisję do spraw ważenia 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Listopada 2024 @WBB możesz nawet osobiście się na nią stawić. 😘 I Ty będziesz tu pisał ile wyszło i Ty będziesz podejrzewany o oszustwo, nie ja. 🙂 Po kolei jest, gigabud (tu waga bez łodyg bo z bączka), potem purple punch, gorilla i gsc. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 12 Listopada 2024 (edytowane) No te 310 mokrego pasuje... ale te po prawie 1kg mokrego to z łodygami? ps. ja Ci nie zarzucam kłamstwa... szukam błędów przy ważeniu 🙂 Edytowane 12 Listopada 2024 przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Listopada 2024 @WBB tak, waga z łodygami i z bardzo słabym trymem (największe liście tylko poobrywałam). Można wziąć na to poprawkę i podzielić nawet na 6. Na 1 zdjęciu purple punch i gorilla, na 2 doszła gsc a na podłodze gigabud. P.s. Tak, wiem, nie powinnam zostawiac na podłodze na ręczniku papierowym, ale wczoraj nie miałam już czasu na nic. Dziś z gazy zrobie im siatkę. Aha... no i o trymarze też by pasowało coś napisać... po pierwszych kilku zakręceniach sama sobie się dziwiłam że dałam za niego tyle pieniędzy. 😂 Już prawie zaczynałam żałować ale jednak się cieszę że go mam. 😅 Tylko strasznie rozdrabnia topy na popcorn, sieka naeet łodygi z którymi ja sekatorkiem miałam problem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 12 Listopada 2024 Ja się nie znam... i poczekam na wagę suchego i bez łodyg 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Listopada 2024 (edytowane) @Lady Green do ozonowania lepiej wynieś z pokoju wszystko, i żywe roslinki i susz. Pokaz w wolnej chwili jak wyglądają te topki po trymowaniu baczkiem 🙂 Edytowane 12 Listopada 2024 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Listopada 2024 (edytowane) @WBB też jestem ciekawa. Niby jakiś obraz całości mam bo zawsze susze z takimi łodygami, tym razem jednak mam wrażenie miały w sobie więcej wody niż zwykle, przynajmniej te z dużych donic. Niektóre aż tryskały sokami przy cięciu. @Boczelli dzięki, poczekam w takim razie najpierw aż wyschnie to wszystko w namiocie i dopiero wtedy będę działać. Takie zdjęcia mam przy sobie. Edytowane 12 Listopada 2024 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Listopada 2024 Daj znac jak finalnie spisal sie trymer bo tez o nim mysle🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Listopada 2024 @moonka finalnie jestem zadowolona, do indici itp z małymi topkami jest idealny, zrobił w 5 minut to co musiałabym robić godzinę. Do sativy itp (takich wyrośniętych które można mierzyć w łokciach) się wg mnie nie nadaje, wole suszyć w całości z łodygami niż drobić na maczek tym bardziej że one dużo listków zwykle nie mają. No i jak już tak Wam spamuje zdjęciami to dodam jeszcze 2 na pamiątkę, zanim usunę bo już prawie 2x to zrobiłam. 😅 Imitacja boxa w moim wykonaniu. Nie zamówiłam wczoraj ani namiotu ani wyciągu, dziś popatrze jakie są i co ewentualnie by mnie interesowało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Listopada 2024 @Lady Green zeby teraz od tych manewrów hermic nie zaczely 😅 teraz spoko promki na black friday sa, a te topy do baczka to jednak trzeba na mniejsze rozdzielac przed bo z takimi duzymi sobie nie da rady chociaz jak nie ma duzo lisci to pewnie nawet szybciej recznie sie otrymuje 🤷♂️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 12 Listopada 2024 @Boczelli uprzedziłeś mnie... ja już szykowałem ankietę "Czy będą jajka czy nie" 🙂 A jak tam Twój stary zareagował na te nowości w pokoju? Zadowolony? 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Listopada 2024 @Boczelli @WBB prosze wypluć te słowa... 🙂 Jak teraz będą jaja to będzie Wasza wina a nie że przez moje manewry. 🙄 @WBB w sumie to nie pytałam. 🤷♀️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Listopada 2024 (edytowane) Lol, przynajmniej coś się dzieje 😂🫣 A nie lepiej rośliny do namiotu a suszyć w pokoju z osuszaczem? Edytowane 12 Listopada 2024 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Listopada 2024 @JarzynaSWDN zapach by na to nie pozwolił, wczoraj była masakra, myślałam że w życiu już domu nie wywietrze, z pomocą kadzidełek w końcu jakoś się udało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Listopada 2024 Następnym razem spróbuj bekon usmażyć, zabija zapach zioła 😂🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach