szafonix 18 Napisano 22 Września 2019 Siema mam pare pytań co do pierwszej hodowli. 1. Czy z najtańszej szafki z drugiej ręki (kwadratowa podstawa 50x50cm - wysoka na około 1m) da się zrobić dobrego boksa? 2. Jakiego odbłyśnika użyć? ( fola aluminiowa odpada) 3. Na mniej więcej taki box jak powyżej, ile watów? Chciałbym użyć 3/4 żarówek - kable i rozdzielnik z Ali wpadnie. 4. I jakie żarówki użyć - philipsy albo cos w tych klimatach wystarczą z odpowiednią iloscia watów? 5. Jak zwiększyć/zmniejszyć temperature i wilgotność? 6. Ile krzaków do takiego boksa? 7. Mam 6 ziaren Special kush #1 - dobry temat? 8. Mam wielki problem z rozróżnianiem nawozów - nie czaje o co chodzi z NPK i wgl... Mogłby ktoś to wytłumaczyć? I jaka ilość NPK na jaką faze? 9. Czy trzy wentylatory od kompa wystarcza? (wlot/mieszanie/wylot) Z góry THX @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 22 Września 2019 @szafonix 1.Da się spokojnie 2. możesz kupić gotowy tani jest albo z jakiejś blachy zrobić 3. Zalezy jaka lampa, hps 150 w styknie 4. chodzi ci o świetlówki ? 5. odpowiednie ustawienia wiatraków, nawilżacz kupić 6. ze 3 max 7. Może być 8. N oznacza azot P i K potas i fosfor, na wzrost daje się nawóz zawierający dużo azotu na kwitnienie potas i fosfor 9. zależy jaką lampę użyjesz hps się mocno nagrzewa i mogą nie dać sobie rady, przy świetlówkach powinny dać rade @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szafonix 18 Napisano 22 Września 2019 @Tester 3. Czyli zamiast się jebać z trójnikiem mogę użyć jednej mocniejszej, czy lepiej użyć trzech 50w? Słyszłem że to lepiej działa bo liepie sie swiatło rozchodzi. 4. Chodzi mi o CFL czyli swietlowki 5. Ile kosztuje najtańszy nawilżacz? 8. Polecasz w takim razie nawóz PK13/14 od Canny? Po chwili obliczania wyszło mi że bardziej opłaca mi się kupić growbox jakiś mały - 60x60x140 od Mammotha. To dobry wybór? Starczy na ten namiot te 150W? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 22 Września 2019 @szafonix 3. jak wolisz, na taką powierzchnie nie dużą i tak się dobrze rozejdzie światło 4. patrzy się na lumeny w przypadku świetlówek 8. nawóz ten jest na kwitnienie to dobra firma Canna na box 60x60 świetlówka 150w może być lekko za słaba zależy ile ma lumenów potrzebujesz na tą powierzchnię ok. 18000 lumenów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szafonix 18 Napisano 22 Września 2019 @Tester A 300W 19.800 Lumenów? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 22 Września 2019 @szafonix no już by była @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szafonix 18 Napisano 22 Września 2019 @Tester Tytlko pisze że to jest na faze wege, ale nie moge znalezc takiej lampy (z ta sama iloscia watów i lumenów) na faze flower, znalazłem tylko jedna 200w i 14k lumenów. siądzie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 22 Września 2019 @szafonix wychodzi trochę za mało, 300W dual cfl jest tego trochę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szafonix 18 Napisano 22 Września 2019 (edytowane) @Tester pisze na stronie ze to CFL300 W-DUO to to jest w koncy na wege czy na wege i flower? Edytowane 22 Września 2019 przez szafonix @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 22 Września 2019 dual jest na weg i flo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach