szamayo 625 Napisano 6 Października Dzień 34 Pierwsze foto to Greiphrut, idzie najszybciej świeże końcówki liści lekko bordowe Drugie foto to Gorilla Trzecie foto to Zkiettlez Czwarte foto drugi Greiphrut wolniej się zbiera. Można powiedzieć, że idzie najwolniej, jednak też roślina jako jedyna nie była trenowania kolejny raz poprzez LST po ścięciu głównego szczytu bo była najmniejsza więc to nic nie zmienia. Wczoraj rośliny były podlewane z 5L banki mniej więcej po równo Samą wodą 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 443 Napisano 6 Października Dobrze to wygląda, ale troszkę się wyciągają do światła 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 625 Napisano 6 Października @JarzynaSWDN lampe ustawiałem 25cm od szczytów i codzień podnosiłem teraz już prawie limit wysokości lampy mam, a rośliny idą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 443 Napisano 6 Października Te pierwsze tygodnie kwietnia zawsze się tak rozciągają, ciekawe ile wyjdzie z pod 60W @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 625 Napisano 6 Października @JarzynaSWDN jak nie zacznę zrywać sampli to się dowiemy 😄 @JarzynaSWDN poprzednio z 4 finalnie wyszły dwie, z czego z jednej podbieralem sample i na wadze chyba zostało mi 55g 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 625 Napisano 7 Października Dzień 35 Lekki fryzjer 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 625 Napisano 8 Października Dzień 36 Gorilla i jeden Greiphrut najwolniej kwitną, prawdopodobnie dadzą najwięcej kwiatów, tak strzelam Jeden Greiphrut i Zkittlez kwitną, z tym że Greiphrut prawie sięga lampy więc będę musiał go połamać 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 625 Napisano 9 Października Dzień 36 podlane wszystkie litrem wody + nawozy takie jak w tabeli 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 625 Napisano 11 Października (edytowane) Dzień 38 Czekam aż zejdzie trochę wody z łodyg żeby połamać tego Greiphrut'a bo cały czas idzie w górę Edytowane 11 Października przez szamayo 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 625 Napisano 12 Października Dzień 39 Jeden Greiphrut zaliczył dziś Super Cropping. Drugi Greiphrut i Gorilla coraz większe. A ten Zkiettlez (ostatnie foto), zaczął kwitnąć ładnie ale wysokościowo jest najmniejszy i nic w górę już nie idzie chyba,bede musiał coś podłożyć. Teraz będzie musiał wlecieć mały fryzjer z uwagi że szczyty po Super Cropping'u będą zasłaniały inne szczyty 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 625 Napisano 13 Października Dzień 40 Wczoraj podlane litrem wody + 0,3 calmag Dzisiaj mały fryzjer, jutro podlewanie samą wodą 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 625 Napisano 14 Października Dzień 41 Podlewane dzisiaj samą wodą 6,5L na 4 donice, jednak kolejnym razem dam 6 bądź 5,5 bo trochę wody wypłynęło dołem. Roślinki smutne bo to ich noc, wbiłem podlać i zrobić fotki Drugi Greiphrut widać że zawiązuje już powoli kwiaty, robi to szybciej niż Gorilla ale idą w podobnym tempie. 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 625 Napisano 15 Października Dzień 42 Roślinki mają noc. Pierwsze foto Gorilla, na drugim drugi Greiphrut, widać że Greiphrut szybciej zawiązuje kwiaty ale generalnie są na tym samym etapie. Widać na trzecim foto że niedługo będą musiały też być połamane żeby nie były za blisko lampy, tylko Zkiettlez nie będzie musiał być łamany. Na ostatnim foto rdzawe plamy, muszę zwiększyć częstotliwość podawania calmag'u, wyczytałem, że to przez niedobór wapnia. Z tym że ten niedobór wapnia tylko na drugim Greiphrut'cie jest widoczny. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 625 Napisano 17 Października Dzień 44 Dzisiaj Super Cropping przeszedł drugi Greiphrut i Gorilla, pozbyłem się brzydkich liści i trochę wiatraków spadło 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 625 Napisano 19 Października (edytowane) Dzień 46 Tydzień 6 // 3 tydzień kwitnienia Podlałem roślinki 1L wody 1ml grow, 1ml top max, 1 ml fish mix 3ml bloom, 4ml bio Heaven, 4ml Acti Vera 0,5 ml calmag Zdecydowałem że będę zapodawal im calmag razem z odżywkami, bo te braki wychodzily bez sensu jak dawałem calmag raz w tygodniu między podlewaniem odżywkami a samą wodą. Edytowane 19 Października przez szamayo 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 625 Napisano 26 Października Dzień 53 Gorilla i drugi Greiphrut zaczynają dopiero nadganiać, ale ilościowo kwiatów myślę że najwięcej będą miały, Że Zkittlez'a zostało tyle co nic, może wytrwa do końca chociaż jeden topek 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 625 Napisano 27 Października Dzień 54 // tydzień 7 w tym 5 tygodni kwitnienia Zapodałem 3 roślinom 1L wody z odzywkami: 1ml Grow 1ml Fish mix 1ml Top max 3ml Bloom 4ml Acti Vera 4ml Bio Heaven Zkittleza już nie podlewam odżywkami i nawet nie podałem wody bo jest tak okrojona że woda jeszcze jest w korzeniach Według tabeli zostało 3x podlewanie odżywkami, czyli 3 tyg, później tydzień flusha i ścinka, zobaczymy jak wyjdzie, ten jeden Greiphrut to myślę że na bank, nie wiem jak drugi Greiphrut i Gorilla bo one trochę dłuższy proces kwitnienia przechodzą Do mieszanki dodałem również 0,5calmagu 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 625 Napisano 3 Listopada (edytowane) Dzień 61 Zamontowałem sobie sznurek, dzięki któremu mogłem obniżyć wysokość roślin, przeciągając je pod nim, a następnie obniżyłem wysokość sznurka dzięki temu zabiegowi zyskałem trochę przestrzeni dla lampy, bo tak to była niewycentrowana i w dodatku nie trzymała prawidłowego poziomu z uwagi na filtr węglowy i mały box. Rośliny kwitną, jeden Greiphrut zaczyna puchnąć, a reszta czyli drugi Greiphrut i Gorilla produkują kwiatostany więc wszystko przed nimi. 60 Day Greiphrut wcale nie jest to 60 dniowa odmiana, co z resztą jest już nadmienione w komentarzach użytkowników. Edytowane 3 Listopada przez szamayo 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,225 Napisano 3 Listopada (edytowane) @szamayo "artystyczny nieład" na max maxów. 😅 Edytowane 3 Listopada przez Lady Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 625 Napisano 3 Listopada @Lady Green mi o kwiatki chodzi a nie o ład 😛 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach