Frodogm1312 33 Napisano 29 Sierpnia Panowie bo nie jestem w stanie zrozumieć normalnego growkita zalewa się woda i wietrzy 2-3 razy dziennie. A teraz znalazłem takiego że grow kit Full auto ale nigdzie nie ma instrukcji, na jakiej zasadzie on działa ? Przychodzi i zalewa woda i tyle leży i nic więcej. Ktoś ma doświadczenie lub wytłumaczyć na chłopski rozum @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,397 Napisano 30 Sierpnia @Frodogm1312 @JarzynaSWDN wie co i jak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 297 Napisano 30 Sierpnia Bo do nich nie ma instrukcji, to jest po prostu worek w którym jest filtr taki jak na zdjeciu, są to worki które wykorzystuje sie do kolonizacji, pewnie przyjdzie ciasno zawinięty z gumką która owijasz worek z substratem w połowie zeby odciąć dopływ powietrza do dolnej części, co zapobiega powstawaniu grzybów z boku i pod spodem. Taki worek odwijasz stawiasz w ciepłym miejscu i on sam oddycha przez ten filtr, substrat ma idealną wilgoć w środku i jak zaczyna parować to wie że trzeba tworzyć grzyby, Prawda jest taka że nie ma różnicy między żadnym grow kitem, każdy jest bez obsługowy a pryskanie wietrzenie i nalewanie wody do worka w który wkłada się plastikowy grow kit to jest lipa, nic takiego nie trzeba robić, ja używam worka po kanapkach w którym są zrobione 3 rzędy dziurek, grow kit namaczam przez 12 godzin w lodówce, wkładam do tego worka, i nic nie pryskam ani nie wietrzę, samo rośnie, najpierw kładę tę stronę z dziurkami na wierzch jak pokrywkę, o wten sposób a jak zaczyna rosnąć to podnoszę do góry żeby zrobić miejsce i tyle. Jedyne co mi nie pasuje w tym grow kit auto to właśnie ten filtr, grzyby wdychają tlen i wydychają dwutlenek tak jak ludzie, jak nie ma wymiany powietrza to grzyby sie wyciagaja i mają małe łepki a wielkie nóżki, czy tak czy siak będą trzepać ale łepki są smaczne i udowodniono że mają więcej psylocybiny, kup który ci pasuje albo lepiej kup ten który został wypróbowany i ludzie mają dobre rezultaty. A tak na marginesie to w ich sklepie jest napisane że grzybnia jest legalna bo nie zawiera psylocybiny, a to kłamstwo grzybnia jest psycho aktywna, zarodniki nie są, a zkąd to wiem ? bo oprócz grzybów robiłem też galaretki z agaru, agar to żelatyna dla wegetarian i tak się sklada że grzybnia na tym też rosnie, jak taką grzybnie zjesz to bedziesz bardzo zadowolony 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frodogm1312 33 Napisano 31 Sierpnia Dzięki w chuj za taką odpowiedź @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach