ZM-69 156 Napisano 8 Grudnia @Boczelli Piękne są 🤩 Na jaki wynik oscylujesz na sucho ? Napewno masz jakąś prognozę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,582 Napisano 8 Grudnia @ZM-69 mysle ze kolo 500 się zakręci 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,018 Napisano 8 Grudnia @Boczelli spr dać 2 warstwę listewek żeby sito było pomiędzy i skręć całość w 1 rame @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,688 Napisano 8 Grudnia (edytowane) @mateo a ostrzelalem siatke od spodu takerem miejsce kolo miejca blisko krawedzi listewek i ilosc pylku jaka sie tam dostala byla na tyle mala, ze sie tym kompletnie nie przejmowalem. Mozna by dac siatke miedzy dwie ramki ale raczej nie ma to wiekszego sensu tym bardziej, ze cala operacja rozgrywa sie na srodkowej czesci siatki🙂 Edytowane 8 Grudnia przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,582 Napisano 10 Grudnia Wzialem się za robotę. Niestety przy 2 czy 3 roslinie drut tnący w baczku pękł, więc resztę otrymowalem tylko z grubsza i powiesiłem w całości. Do czasu awarii bączek sprawował się dobrze, przyspiesza to trymowanie z 10 razy. Oczywiście zeby uzyskać ładny trym to trzeba będzie po nim troche poprawić recznie, ale i tak jak dla mnie to game changer w tej najgorszej części uprawy. Zamowilem ostrza zamiast tych drutów tnących więc powinny być wytrzymalsze, mam nadzieję że szybko przyjdą bo nie chce mi sie lecieć z taką ilością recznie 😐 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,338 Napisano 10 Grudnia @Boczelli ja w paczce mam 2 zapasowe komplety tych drutów, poszukaj. P.s. u mnie się jeden wykrzywił w dół. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,582 Napisano 10 Grudnia @Lady Green albo nie było albo wywaliłem razem z kartonem 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,338 Napisano 10 Grudnia @Boczelli musiały być. Drugi taki sam jak ten przykręcony z 2 drucików (w kształcie "l") i trzeci z 4 drucików (w kształcie "+"). No chyba że mi Pan w sklepie dorzucił i nie zauważyłam ale wątpie bo i tak sporo innych gratisów mi dał i cene też konkretnie opuścił. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,582 Napisano 10 Grudnia @Lady Green to trudno muszę czekać na nowe, bo ten karton już z miesiac temu wyrzuciłem 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,582 Napisano Sobota o 15:09 (edytowane) Siemanko Czas na podsumowanie, a wiec z calosci wyszlo okolo 550g suchego siuwaksu, także calkiem przyzwoicie. Nie ważyłem każdego planta osobno bo szkoda czasu. Na zdjęciu brakuję jednego sloika bo wyszedl w międzyczasie 😅 Udało się tez pozyskać trochę fajnego kiefu na sitkach własnej roboty, mam jeszcze sporo trymu także będzie przesiewane w wolnej chwili 🙂 Edytowane Sobota o 15:09 przez Boczelli 3 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach