Skocz do zawartości
Boczelli

[1.44m2][600W LED] Tropicana Cookies, Do-Si-Dos, Grandaddy Black i Masscrack x Overkill

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

@mateo a ostrzelalem siatke od spodu takerem miejsce kolo miejca blisko krawedzi listewek i ilosc pylku jaka sie tam dostala byla na tyle mala, ze sie tym kompletnie nie przejmowalem. Mozna by dac siatke miedzy dwie ramki ale raczej nie ma to wiekszego sensu tym bardziej, ze cala operacja rozgrywa sie na srodkowej czesci siatki🙂

Edytowane przez moonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wzialem się za robotę. Niestety przy 2 czy 3 roslinie drut tnący w baczku pękł, więc resztę otrymowalem tylko z grubsza i powiesiłem w całości. Do czasu awarii bączek sprawował się dobrze, przyspiesza to trymowanie z 10 razy. Oczywiście zeby uzyskać ładny trym to trzeba będzie po nim troche poprawić recznie, ale i tak jak dla mnie to game changer w tej najgorszej części uprawy. Zamowilem ostrza zamiast tych drutów tnących więc powinny być wytrzymalsze, mam nadzieję że szybko przyjdą bo nie chce mi sie lecieć z taką ilością recznie 😐

20241209_180418.jpg

20241209_181813.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli musiały być. Drugi taki sam jak ten przykręcony z 2 drucików (w kształcie "l") i trzeci z 4 drucików (w kształcie "+"). 

No chyba że mi Pan w sklepie dorzucił i nie zauważyłam ale wątpie bo i tak sporo innych gratisów mi dał i cene też konkretnie opuścił. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemanko
Czas na podsumowanie, a wiec z calosci wyszlo okolo 550g suchego siuwaksu, także calkiem przyzwoicie. Nie ważyłem każdego planta osobno bo szkoda czasu.

20241214_153731.jpg

20241214_153752.jpg

Na zdjęciu brakuję jednego sloika bo wyszedl w międzyczasie 😅

Udało się tez pozyskać trochę fajnego kiefu na sitkach własnej roboty, mam jeszcze sporo trymu także będzie przesiewane w wolnej chwili 🙂

20241214_153134.jpg

20241214_153421.jpg

Edytowane przez Boczelli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi