Boczelli 3,352 Napisano Czwartek o 18:27 @moonka kolejny box tez jest zamowiony😅 a ten spider bedzie zamiast obecnego lumateka bo jednak przereklamowane to 🙃 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano Czwartek o 18:51 @Boczelli ile spider ma watow? I wlasciwie jaki to model? Pytam z czystej ciekawosci🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,352 Napisano Czwartek o 18:53 @moonka 480W, SE5000. Widziałem ze na tym metrazu spoko sie spisują 🙂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,352 Napisano 16 godzin temu Nowa lampa wjechała. Zrobiło się fajnie kolorowo, zdjęcia tego nie oddają ale Tropicany sa czarne jak smola, inne roslinki tez sie fajnie wybarwiaja czyli to co misie lubią najbardziej. Trochę slabo puchna no ale nie można mieć wszystkiego 🤷♂️ 1 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 16 godzin temu (edytowane) Teraz promka bo i chyba za 660e można było se 7000 kupic Trzymają cenę bo ja 1.5 roku temu kupiłem i podobna cena ale jak miał bym polecać na przyszłość komuś to 1000w lepiej na namiot 150x150 i masz max dla rośliny a zawsze na mniejszym namiocie np 1.20x1.20 bo o lampa ma takie wymiary, możesz nie wykorzystywać maksa a lepiej mieć zapas plus lamp takich masz światło od ściany do ściany i rośliny łapią wszystko idealnie Edytowane 16 godzin temu przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,352 Napisano 16 godzin temu (edytowane) @mateo mam też tego lumateka on jest 600W i ladnie pokrywa całego boxa, ale wkurwiało mnie ze nie miał płynnego sterowania moca. Widzialem ze te lampy się sprawdzają na tym metrazu i akurat byly w promce bo kolo 400e to grzech było nie wziac 😁 na dniach tez wjedzie nowy mniejszy boxik Edytowane 16 godzin temu przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 16 godzin temu Jak kupowałem 700 w to myślałem ze to dużo teraz wiem że jednak lepiej kupić dużo więcej W (bo roślina może przyjąć jeszcze więcej ppfd bez co2 czyli max ok 900 do 1000) ,wtedy można regulować jak się chce minus na sadzonki to za dużo nawet na min chyba że lampa 2m od krzakow dla tego na pierwszą fazę oraz klony kupiłem sf 100w i robi robote @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,352 Napisano 16 godzin temu (edytowane) @mateo no właśnie to mi przeszkadzało w Zeusie ze tam od razu trzeba walic 25% mocy malym sadzonkom. Ale ja to zrobie pewnie ze 2 uprawy na tej lampie i będę dalej czegoś innego szukał 😅 teraz mi chodzi po głowie taki box 2x1 bo fajnie by mi pasował w pomieszczeniu 🙃 Edytowane 16 godzin temu przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 16 godzin temu Ja kupiłem 60 x60 x120 z Ali i jestem mega zadowolony z jakości i trochę zaskoczony, płaciłem tyle za namioty z sklepów, a tu jak na ali za prawie 50% ceny jakość jak najbardziej ok . A jeżeli chodzi o lampę no to sadzonki i tak nie wykorzystają 25% tej lampy dla tego kupiłem 100w na start z dymieniem i mogę powiedzieć że z punktu ekonomicznego chyba teraz sensownie to jest zrobione u mnie mały na sadzonki oraz klony, średni na wzrost (1.2²) i 150² na kwitnienie w pomyśle to ma sens zobaczymy jak wyjdzie🤣🤣 ale z małego namiotu i 100 watowej lampy jestem zadowolony 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,352 Napisano 16 godzin temu @mateo podobny plan mam 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 16 godzin temu Jak to mówią jest wojna są ofiary metodą prób i błędów najlepsza wiem to po sobie chociaż czyjeś rady mogą zaoszczędzić trochę kasy 🤣człowiek się cały czas uczy a może to z nudów hehe😅😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach