Lady Green 2,135 Napisano 23 Września @divi0000 daj jej porządnie zakwitnąć, kilka dni i wtedy możesz śmiało działać. Do 3 tyg flo włącznie teoretycznie powinno się robić fryzjera. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 61 Napisano 24 Września White Widow 56/1 Danger 40/0 nie widzę jeszcze oznak, kwitnięcia, ale widzę , że chce 🙂 Podlane dziś 1.5l wody + 3ml grow + 1ml bloom + 1ml top max, na dwie. @Lady Green (Drugie zdjęcie) Chciałbym dopytać, czy jak będe ciąć, to jak mam szczyt, to ciąć też te kwiaty pod nim? (Pierwsze zdjęcie) Czy tylko wyciąć te kwiaty które, np zostaną przysłonięte. W kółeczka zaznaczyłem o co mi chodzi. Bo nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 24 Września Roslina jest taka zolta czy to kwestia zdjecia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 61 Napisano 24 Września (edytowane) @moonka zdjęcie strasznie podbija, choć jest troche jaśniejsza od danger zona, ale chyba w normie? Kurde, aż poszedłem zobaczyć, jest jaśniejsza, uff ale nie żółta jak na zdjęciu 🙂 Edytowane 24 Września przez divi0000 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 24 Września @divi0000 sam musisz zdecydować do jakiej wysokości chcesz wyciąć. Niektórzy nie robią tego w ogóle, inni lecą ostro. 🤷♀️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 24 Września @divi0000 jak robisz zdjecia w boxie to wejdz w tryb pro lub cos podobnego co masz w telefonie i zmien balans bieli na 3500K. Dostosujesz aparat do oswietlenia i zdjecia wyjda w naturalnych barwach😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 61 Napisano 26 Września Dzień 56/3 Dzień 41/1 Podlane 1.5l + 3ml grow + 1.5ml bloom + 1ml Top, na dwie. @moonka Dzięki, dziś poszukałem, znalazłem i jest efekt 🙂 Ogólnie, teraz planuje poczekać 3 dni, od podlania, zrobić delikatnego fryzjera, i trochę zwiększyć moc lampy. Bo teraz wisi na 70-71cm i 90W, 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 26 Września @divi0000 od razu wygladaja lepiej🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 61 Napisano 1 Października (edytowane) Stan na wczoraj dzień 7/5 Podlane 1,5l wody + 3 ml grow + 2 ml bloom + 1 ml top na dwie roślinki. Bez LST, za to fryzjer 😉 Lampa bez zmian na wysokości +/- 70cm, moc trochę podkręciłem na 110w, na metrze pffd, pokazuje mi na szczytach gdzieś od 500-700 pffd White ładnie już zakwita, ale Danger wedle mnie jakoś się troszkę ociąga, choć oznaki są 🙂 Edytowane 1 Października przez divi0000 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 61 Napisano 8 Października (edytowane) Dzień 14/12 1,5l wody + 3,5 ml grow + 3 ml bloom + 1 ml top na dwie, podcięte, i tyle 😀 White Window, naprawdę zaczyna mi się podobać, a Danger Zone no cóż 😅 fakt, że trochę różnicy na wege między Paniami było, to teraz widać. Edytowane 8 Października przez divi0000 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 8 Października @divi0000 czemu one są takie łyse? 🙈 Lepiej byś na tym wyszedł gdybyś na dolnych piętrach usunął ten popcorn a zostawił liście. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 61 Napisano 8 Października (edytowane) @Lady Green rozumiem, że za mocno poleciałem 😬 tzn z liśćmi? Ja kurcze nie umiem, tych liści, nieweim które tak, które nie, i w sumie wycinam te które mi przeszkadzają xD Jeśli masz jakąś radę, albo jeśli gdzieś jest może fajnie wyjaśnione 🙂 kiedyś czytałem na royalquenseed tam są poradniki dla początkujących, ale zbyt wiele nie zczailem... Edytowane 8 Października przez divi0000 Literówka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 8 Października @divi0000 jak wyżej, te najniższe kwiatostany usuwasz a zostawiasz liście, Ty zostawiłeś kwiatostany a usunąłeś liście. Może ktoś inny wytłumaczy jaśniej... Jak nie to w wolnej chwili Ci to rozrysuje. 😅👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 359 Napisano 8 Października Nic więcej nie usuwaj, jest tam tyle prześwitu ze popcorn nie będzie popcornem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 61 Napisano 8 Października @Lady Green Aha, 😅 aż mi trochę głupio 😛 a te liście co są najniżej też mogę usunąć? Teraz przynajmniej przy kolejnej uprawie będę wiedział 🙂 dzięki. @JarzynaSWDN Następnym razem chyba wcześniej zapytam, aby się upewnić. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 8 Października @divi0000 człowiek na błędach się uczy. 👍🏻 Różowe strzałki. Te mini kwiatostany tzw popcorn dobrze jest usuwać bo wiele z tego nie ma a roślinka traci energię na karmienie tego, energie tą mogłaby wysłać do kwiatostanów wyżej. Liście które pod nimi były (pod tymi kwiatostanami od rozowych strzałek) mogły sobie zostać, nic by tam nie zasłaniały a pracowały by na rozwój roślinki. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 61 Napisano 12 Października Dzień 18/16 Podlane standart 1,5l wody + 3 ml grow + 3,5 ml bloom + 1 ml top, nic więcej nie robione od wtorku, w czwartek tylko podlana była taka sama mieszanka. @Lady Green @JarzynaSWDN Ale dobra do rzeczy, tak jak pisałem, chce dopytać, czy te malutkie kwiatostany, które zaznaczyłem, i podobne maluchy, na samym dole, usunąć? Myślałem o wtorku? Ostatnie cięcie? Czy zostawić ją, jak rosną? I już nie kombinować? White widow, drugi to Danger Zone @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 359 Napisano 12 Października (edytowane) Jak mają dostęp do światła to je zostaw, ja bym tak zrobił, po nich widać że niby są małe ale nabierają objętości, a te co są od spodu łodygi i nie mają dostępu do światła wpierdol, jeżeli są takie które da radę odsłonić przez wyginanie roślinki to ją wyginaj zamiast ciąć, i nie upierdzielaj już więcej nic liści dopóki nie zarośnie, bo ona ich potrzebuję Edytowane 12 Października przez JarzynaSWDN 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 61 Napisano 15 Października Dzień 21/19 Podlane 1.5l wody + 4 ml grow + 3.5 ml bloom + 1.5 ml top na dwie Panie. @JarzynaSWDN Idąc waszymi radami, dzisiaj nie skupiałem się na wycince, po ostatnim to, za bardzo nie było co, poszedł jakiś jeden szczyt (za gęsto było), i kilka tych małych popcorn ów :). Skupiłem się na "dobrym" wygięciu roślinki, nie wiem jak w waszej ocenie, ale chyba nawet spoko? Do Dangerous zabrakło mi już drutu... Ta roślinka po prawej 😉 A zapomniałem napomknąć, że lampa poszła trochę w dół, w związku z tym, że szczyty poleciały w dół, na pffd w telefonie pokazuje mi w granicach 500-700 pffd, lampa na wysokości 55 cm. 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 359 Napisano 15 Października I gitara, tylko już jej nie męcz, teraz światło będzie dochodzić wszędzie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach