PogromcaBaobabow 293 Napisano 19 Września @Skytower ten miernik daje radę ? Zestawiałeś go z innym do testów ? Bo chciałem kupić ale dużo osób uważa że są lipne 😕 @Skytower odnośnie rośliny podobno liście nie powinny dotykać bezpośrednio gleby bo się pleśń może zrobić ale to musi ktoś doświadczony jescze potwierdzić a tak to bardzo ładnie idzie 👌 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 276 Napisano 19 Września (edytowane) Jak dbasz tak masz. Używasz odpowiednio sprzętu to się odwdzięcza Tobie długoletnią pracą... Bardziej u Ciebie co jakiś czas do kontroli wskazań miernika płyn heliga dobry. No ja po dodaniu humus activ też mam problem, ale reguluje przed, a to organiczne to nie wnikam. Tylko przy biobizz trzeba pH trzymać... @PogromcaBaobabow ten miernik to lipa, nie kupuj szkoda kasy, a jak Ci nie szkoda to mi wyślij, chętnie przyjmę datki. Jak bardzo potrzebujesz ten miernik to Ci odsprzedam swój. Edytowane 19 Września przez Wladimir 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,583 Napisano 19 Września (edytowane) Nie ma sensu kupowac rego badziewa, sam jakis czas temu podobny wyrzucilem. Jak juz uzywac miernika to albo porzadnego albo zadnego. Edytowane 19 Września przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtas22 9 Napisano 15 Listopada Mam ten sam i zawsze pokazuje 7 ph 😅 tej zabawki nie powinno być w sprzedaży 🤭 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 485 Napisano 16 Listopada (edytowane) Sprawdzać odpływ, wlewasz wodę o ph 6.5 powoli aż wypływa z spodu doniczki, lejesz aż wypływa z 20% tego co wlewasz i mierzysz, jak wyszło minimum 6 albo maximum 7 to jest ok jak mniej lub więcej to następnym razem przelewasz wodą albo o niższym ph albo o wyższym, a najlepiej to chyba nawet zacząć stosować mikroby i nie sprawdzać ph w ogóle, mikroby same regulują ph w ryzosferze Edytowane 16 Listopada przez JarzynaSWDN @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach