JarzynaSWDN 583 Napisano 1 Grudnia 2024 Była szafa z ikea, więc ja skróciłem o 25cm i będzie Ikea grow box 😂 , 160cm wysokości, a do uprawy 140cm tyle co mój namiot który potnę i wyłożę nim środek, w końcu nie będę musial wstawać przed 7 rano żeby go zakryć kocem bo roślina chcę spać a ściany i zamek prześwituje 😅 ma już 10 lat, czas na emeryturę 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 583 Napisano 2 Grudnia 2024 Ostatnie zdjęcia rodzinne 😅 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 201 Napisano 2 Grudnia 2024 @JarzynaSWDN pięknie poszło . Jak obstawiasz ile wyjdzie na sucho ? Jak struktura topów?. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 583 Napisano 2 Grudnia 2024 Zbite, nie duże ale całkiem sporo ich jest, nie wiem ile wyjdzie trudno mi ocenić, pierwszy harvest od 10 lat, prawda jest taka że użyłem 100 funtów prądu za co tu w uk mógłbym kupić pół uncji, z ziemią i odżywkami wyszło około 130 funtów razem, wystarczy że wyjdzie uncja i wychodzę na swoje, no i nie muszę się martwić że znowu będzie spleśniały i śmierdzący temat w worku 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 583 Napisano 3 Grudnia 2024 Szafka już praktycznie skonczona, jedyne co zostało to wyciąć u góry otwór na wyciąg a na dole z tyłu otwór na wlot, górna półka jest na filtr i wentylator i zostanie jeszcze miejsca na strzykawki miarki i odżywki, z tyłu i przodu półki jest po 6.5 cm prześwitu żeby przechodziło powietrze, drzwi uszczelnione tak jak na zdjęciu, tak się zastanawiam czy pociąć namiot czy po prostu kupić mylar i nim wyłożyć szafkę, namiot by się przydał na suszenie 🧐 4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 3 Grudnia 2024 @JarzynaSWDN poczytaj w necie na temat odbijania swiatla przez mylar oraz biale powierzchnie🙂 szybko stwierdzisz, ze nie warto dalej kombinowac😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 583 Napisano 3 Grudnia 2024 @moonka no bardziej biała już nie będzie 😂, też mi to przez głowę przeszło jak zacząłem patrzeć na mylar, biały jest więc dużej różnicy nie będzie, z resztą to taka mała powierzchnia że te kilka lumenów różnicy chyba nie zrobi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,791 Napisano 3 Grudnia 2024 Dokładnie jak wyżej. Zobacz ile kosztują białe boxy Ambienta i wyciągnij wnioski. Do tego chyba migro kiedys na YouTube porównywał białego boxa ze srebrnym 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 583 Napisano 10 Grudnia 2024 Czekanie na to aż wyschnie zioło jest gorsze nawet od piłki nożnej. Dzień 8, jeszcze nie gotowe, wilgoć spoko temperatura jest taka jak w domu, łodygi jeszcze miękkie 2 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 583 Napisano 15 Grudnia 2024 Otrimowalem wszystko co leżało na siatce, to są bombki z tych niższych gałęzi, większość jest zbita wyszło ponad 30 gram. Curing robię w Grove bags ale chyba będę musiał dokupić słoik, bo toreb mam 3 po uncji każda, jedną już użyłem a zostały jeszcze wszystkie główne szczyty do trimu, w namiocie mam cały czas wilgotność 60% więc mogą sobie tam wisieć, trimuje po trochu bo mi mi się nie chce siedzieć w jednym miejscu 😂 4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,344 Napisano 15 Grudnia 2024 @JarzynaSWDN a co to są za torby? One trzymają taka wilgotność jak tam pisze? Nie trzeba nic dodatkowo tam wrzucać, żadnych saszetek? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 583 Napisano 15 Grudnia 2024 @WBB z tego co podaje producent to nie trzeba ich otwierać do curingu i trzymają tą wilgoć ale tylko jak zioło które tam włożysz ma taką lub zbliżoną wilgotność, one jakis tam oddychający materiał mają 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,344 Napisano 15 Grudnia 2024 @JarzynaSWDN skąd to masz? 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 583 Napisano 15 Grudnia 2024 (edytowane) @WBB Edytowane 15 Grudnia 2024 przez JarzynaSWDN 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 583 Napisano 15 Grudnia 2024 (edytowane) A więc, wszystko razem wyszło 109 gram czyli 3.9 uncji, namiot użył 53 funty prądu i ja to liczę wszystko po 30 groszy za kw, prąd w dzień kosztuje mnie 28 groszy za kw w nocy 24 więc tak na prawdę to wyszło mniej, nie ważne, osuszacz powietrza ma 150w tyle co cały namiot czyli kolejne 50 funtów dodać doniczki ziemię itp razem będzie zaokrąglone 150 funtow za prawie 4 uncje tematu Można przenieść do zakończonych panie @Tester Edytowane 15 Grudnia 2024 przez JarzynaSWDN 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 583 Napisano 16 Grudnia 2024 Torby sprawdzają się świetnie mierze w nich wilgotność i od wczoraj jest tak jak na zdjęciu, ta z lewej ma tylko 56% wilgoci bo to sa te małe topy co leżały na siatce w najgorszym wypadku wsadzę tam kawałek skórki od cytryny i będzie gitara 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,555 Napisano 16 Grudnia 2024 @JarzynaSWDN też sobie ostatnio dokupiłam kilka tych termometrów tylko u mnie w słoikach wylądowały. 👍🏻 Wygoda z nimi i spokój ducha. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach