Lady Green 1,917 Napisano 9 Października @JarzynaSWDN jeszcze możesz... 🤷♀️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 293 Napisano 10 Października Piję jak mój sąsiad, 3L na 2 dni lol dziś już była sucha na wiór, dałem jej znów 3L. Zrobiłem kipisz, w boxie zmieniłem wyciąg na ac Infinity i zasysa tak że masakra, wieszaki się zgięły 😂 zrobiłem stelaż z małej kantówki, idealny na siatkę której nie założyłem 🫣, rozciąganie lekki fryzjer, zostawiam trochę popcornu, na środku jeszcze przez kilka dni bo może jeszcze parę liści da się wyjebać żeby go odsłonić, klony wyglądają co raz lepiej, będzie z nich palonko 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 1,917 Napisano 11 Października @JarzynaSWDN tych takich mini najmniejszych szczytów ze środka rośliny nie ma co zostawiać wg mnie... lepiej je wyciąć bo z nich i tak tylko takie "lizaczki" Ci wyrosną, lepiej żeby roślina tą energię włożyła w inne topy. Na tym etapie już za późno by walczyć o kolejne nowe szczyty, i tak masz ich w mojej opinii za dużo. 😉 Btw, jak długo już uprawiasz? Dobra... pisałeś o popcornie a zrozumiałam po swojemu. 🤦♀️ Tak czy inaczej tnij, nie żałuj, moja poprzednia ayahuasca nauczyła mnie że więcej szczytów nie oznacza więcej palenia. 👍🏻 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 293 Napisano 11 Października @Lady Green te mniejsze szczyty jak tylko zacznie na nich coś rosnąć to będzie widać które warto zostawić, zazwyczaj robią sie takie włochate ale nie zbite, ten popcorn co będzie zbity zostawiam na sample 😎, co do hodowli to tak łącznie z 2 lata ale miałem 10 lat przerwy, około 6 harvestow zrobiłem łącznie, z czego pierwsze 4 to albo popalone nawozami albo problemy z ph 😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 255 Napisano 11 Października Jarzyna urwij 3 górne liscie wiatrakowe w klonie to się wyrównają odrosty i będzie rósł płasko. Niedawno podłapałem to na filmiku, przetestowałem u siebie i to jest genialny i prosty trening. W ogóle zrobię może kiedyś mały poradnik z fotkami. Tylko przy następnych cięciach klonów. 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 293 Napisano 11 Października @Wladimir jak zapali się światło to postaram się to ogarnąć, ogólnie te liście zostawiałem żeby widzieć czy sie bardziej zielone robią 🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 255 Napisano 11 Października (edytowane) Kondycja na zdjęciach średnia. Ale foto tylko żeby zobrazować jak to wygląda na gotowo. Edytowane 11 Października przez Wladimir 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 293 Napisano 12 Października (edytowane) Troszkę się chyba coś ruszyło, prawię 2 tygodnie od przełączenia,, niektóre szczyty robią sie bardziej zielone a niektóre są jeszcze trochę jaśniejsze ale to pod led więc ciężko powiedzieć, nie mam jak już jej wyciągać, rośnie dobrze więc na razie będę robił tak jak robię i powinno być ok, wycinałem trochę popcornu i kilka liści, ale trochę popcornu zostawiam, ma dostęp do światła a ja będę miał co zerwać żeby sobie na smaka coś cichnąć 🫣 updaty trochę często ale robię je jak podlewam i nie moją wina że dużo piję 😂, w sumie wychodzi tak jak podaje biobizz 2 do 3 razy na tydzień, i nawozy też dostaję według tabeli, Klony rosną zdrowo, @Wladimir nie będą zrobione tak żeby rosły na boki bo tam już nie ma miejsca, mogą rosnąć tylko w górę Edytowane 12 Października przez JarzynaSWDN 2 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 293 Napisano 14 Października Kwitnie ładnie, jak myślicie kiedy harvest? 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 1,917 Napisano 14 Października @JarzynaSWDN myśle że sampelki śmiało możesz już podbierać i testować. 👍🏻 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 293 Napisano 15 Października No jak namiot otworzyłem i zobaczyłem te bombki to aż się oslinilem 🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 293 Napisano 16 Października 3 tydzień od przełączenia, klony też zaczynają kwitnąć, dostaję pić i jeść co 48h, mam nadzieję że więcej już nie będzie potrzebować bo podlewać co dzień mi się nie chce 😂 4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 293 Napisano 18 Października Dzisiaj sprawdziłem odpływ, została przelana prawie 4L wody z jedzeniem, dostaje 3ml /L grow i bloom + 0.5ml/L calmag, całkiem spora dawka, w sumie to powinna ją dostawać dopiero w 4 tygodniu ale była płukana 2 razy na vegu więc lepiej więcej niż mniej 😂. Dostaje to od tygodnia i nie narzeka W następnym tygodniu będzie dostawała to samo, dopiero w 5 tygodniu zwiększę dawkę Woda ustawiłem na ph 7.0 a odpływ był 6.7 czyli jak leję jej żarcie 6.8 to odpływ będzie 6.5 w końcu po miesiącu walki jest 🎸. Klony teraz przechodzą przez to samo ta ziemia miała za małe ph i sprawdziłem im odpływ, woda miała ph 7.2 odpływ był 6.3 i 6.4 po prostu muszę im teraz lać wodę o ph 7 do 7.3 Mają troszkę małe te doniczki, korzenie u góry wychodzą z ziemi 😅 dadzą radę, nie mają wyjścia. Znalazłem dobry temat na forum, chłop napisał maila do biobizz i zapytał o wszystko co ważne, jak podlewać jakie ph czy dawać nawozy co każde podlanie itp itd. tutaj dam link https://www.thcfarmer.com/threads/biobizz-nutrients-answers-from-biobizz.78899/ Jak ktoś farmił z biobizz i miał problemy to tu znajdziecie odpowiedzi. Trochę się jeden szczyt przysmolił, był na samym środku, troszkę dałem go do boku i lampa o parę centymetrów poszła w górę 😅 3 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 1,917 Napisano 19 Października @JarzynaSWDN dzięki za linka, czyli nie dosyć że przesadziłam ostatnio konkretnie z biobloomem to jeszcze niepotrzebnie ph obniżałam... Fuck... 🤦♀️ No nic, lekcje na przyszłość... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 293 Napisano 19 Października @Lady Green jak obniżysz na mniej niż 6.3 to lipa, ale oni mówią o tym jak jest idealnie a to raczej rzadkość, zobacz jak u mnie było, ziemia ma ph 5.6 i nawet jak lałem wodę o ph 7 to było za małe i musiałem płukać 🫣, najlepiej sprawdzić, a z tym bloomem to aż tak źle nie będzie bo tam pisze że rośliny nie spalisz, tylko 30% tego co nalejesz jest dostępne odrazu a reszta musi się rozłożyć, dlatego lejesz nawóz co każde podlanie żeby ec sie nie zmieniało i nie ma problemu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 1,917 Napisano 19 Października @JarzynaSWDN bardziej chodziło mi o to ze zrobiłam im konkretny miszmasz z tym ph... Najpierw ph obniżałam biobloomem (w litrowym pojemniku, na oko, każdy litr finalnie różnił się od siebie tym ph), kolejne 2 podlania obniżane octem i też jedna butelka np 6.5, inna 6.8, 6.3 chyba też wleciało, i tym oto sposobem co podlanie od kilku podlań (lub nawet co butelka/pojemnik) dostają mixy o różnym ph. Ktoś posał że zawsze ustawia pomiędzy 6 a 7 więc też tak celowałam... 🙄 Ciekawe co jutro zastanę w namiocie, lepiej na pewno nie jest. Lepiej by roślinkom chyba było gdybym w ogóle nie zaczynała im mierzyć tego ph... 🤷♀️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Października @Lady Green chcesz być bardziej PRO , proszę bardzo 🙃😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 293 Napisano 19 Października Ja mojej też żeby podwyższyć ph w ziemi płukałem wodą o pH wyższym niż 7 nic jej nie będzie, no chyba że naprawdę zalalas ja wodą o ph 5 😅 a czy ocet czy bibloom to nie ma znaczenia, ocet jest bardzo dobry do uprawy organicznej, kwasek cytrynowy też, takie małe wachania ph nie mają znaczenia, jak byś raz lała wodę o ph 5 a raz o ph 7 to była by lipa, najlepiej dlatego sprawdzić co wlewasz i ile wypływa, wtedy wiesz ze jest git 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 293 Napisano 22 Października 4 tydzień od przełączenia 3 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 293 Napisano Niedziela o 21:06 Jutro będzie 5 tydzień od przełączenia, troszkę się dzieje, zapach się zmienia i jest zajebisty, po trochę większe topy się robią, jeden liść się ten tego ale on jest stary, reszta rośliny wygląda spoko 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach