JarzynaSWDN 307 Napisano 15 Września Panie @Boczelli pan uprawiasz pod ledami co nie? Czy mógłbyś mi powiedzieć czy light bleaching zaczyna się tak że górne partie robią się jaśniejsze a i końcówki tak jakby przypalone? I większe liście zaczynają się zwijać w rurkę czy takie Taco ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 15 Września @JarzynaSWDN dokladnie tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 307 Napisano 15 Września Just now, Boczelli said: @JarzynaSWDN dokladnie tak To chyba raczej nie mam problemu z azotem, dzisiaj tak właśnie wygląda, a te końcówki większych liści też mogą się wyginać tak jak by z azotem był problem? Te nowe liście też wyglądają trochę jak rozcieńczona lemoniada niby mają kolor ale pod normalnym światłem widać różnicę ale końcówki widać że się przypaliły dzisiaj już to widać wyraźnie To ci producenci lampy chyba po kielichu ten chart zrobili skoro piszą ze ma być 100% na 42 cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 15 Września @JarzynaSWDN daj lampe wyzej i obserwuj,.ale to by się zgadzało bo widzę na poprzednich zdjeciach że już Ci się sałata zaczynała robic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 307 Napisano 15 Września Takie o rurki, końcówki popalone środkowa część liścia niby zielona a od środka jasna, dolne liście kolor ok ale trochę pozwijane @Boczelli mam ją na 46 cm i zmniejszyłem na 65-70% w sumie to się zastanawiam czy nawet mniej nie dać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 15 Września (edytowane) @JarzynaSWDN no dlatego nawet pytalem.wczesniej co tak mocno juz swiecisz, bo roslina na wegu serio duzo nie potrzeba, ale Twoj ogrodek to rob jak chcesz. Są lekko pokarane swiatlem, nic poważnego poki co Edytowane 15 Września przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 307 Napisano 15 Września @Boczelli wiesz ja wcześniej pod ledami nie uprawiałem więc robię tak jak zalecał producent, ale z tego co widać to lepiej tak nie robić, dam ja na pomiędzy 50 a 60 procent na tej samej wysokości, a te liście sie poprawią czy mam raczej patrzeć na te co będą rosnąć nowe żeby wiedzieć czy jest lepiej? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 16 Września @JarzynaSWDN mogą się poprawić, ale raczej sugeruj sie nowymi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 307 Napisano 16 Września Tak szczerze mówiąc panie @Boczelli to ona już zaczyna żywiej wyglądać, te liście co nie były mocno wybielone nabrały koloru, a te pozwijane się powoli prostują, trochę nie potrzebnie ten flushing zrobiłem, no ale przynajmniej wiem że w donicy dobrze gra i buczy, te led niby tylko 100 a tłuką tak że masakra 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 16 Września @JarzynaSWDN żaden tam że mnie Pan. No mała powierzchnia to tłuką, wyobraz sobie ze ja mam 600w Zeusa to tam jak jebnie to jak laserem 😅 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,249 Napisano 16 Września @Boczelli kiedys moja zona chciala zobaczyc jak daja moje ledy na maxa. Wysluzone 700W az ja oslepilo i zaczal ja bolec od tego leb😂 ja z reszta tez czesto mam bol glowy po zabiegach w boxie. Wypadalo by kupic okulary ale...😅 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 16 Września @moonka u mnie okulary wisza przy boxie, ale jakos nigdy nie mam czasu ich zakladac 😅 jak składałem Zeusa i go włączyłem nie wiedząc że jest ustawiony na maxa to ze 2minuty biały ekran mialem 🙈 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 307 Napisano 17 Września To masakra jakaś jest, jak ja miałbym 700w a nie 100 to ta roślina wyglądała by jak by wróciła z wojny klonów 😂, nie ma to jak uprawa pod cfl, roślinki mogą prawie żarówki dotykać i nie narzekają Mały update, roślinka nabiera kolorów, liście sie wyprostowały i kolor z łodygi zaczyna schodzić, lampa na 46cm około 55-60 % mocy, podlewać nie muszę pewnie jeszcze z tydzień 😅 waży 6.2kg to jeszcze syte 2 literki jej w doniczce siedzi,, jak na razie nie widać żadnych niedoborów po tym flushu, zarosła ale ciąć liści nie będę bo potrzebuje ich żeby tą wodę użyć, poczekam do poniedziałku i jak będzie zdrowo wyglądać to ją przełączę, dalej nie wiem czy chcę siatkę, ładnie sie rozciąga samymi drutami no i jestem w stanie ją wyciągać z boxa 🤔 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 17 Września @JarzynaSWDN jak chcesz siatke to lepiej ja zalozuc przed przełączeniem i dopiero jak jest gdzieś w 80% zapełniona przelaczyc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 307 Napisano 17 Września @Boczelli ona w zdłuż jest już praktycznie od drzwi do ściany, tylko boki są wąskie, nawet teraz jak bym siatkę dal i ją do dołu trochę naciągnął to zajęła by tak z 60 %, plan był taki żeby siatkę zrobić samemu z tego sznurka co widać na zdjęciu, tylko że wolałbym mieć możliwość wyciągania roślinki z namiotu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 17 Września @JarzynaSWDN siatke to w każdym budowanym markecie kupisz na metry. No ale jak chcesz ja wyciagac to bez sensu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 307 Napisano 17 Września @Boczelli zobaczę tymi drutami przy następnym strzyżeniu jak da radę to zostawię druty, jak nie to polecę do sklepu 👌 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 307 Napisano 20 Września Dzień nie wiem który, chyba 34 za dużo do oglądania nie ma, dosłownie 😬, zamówiłem 2 siatki z Amazon i nie przyszły na czasz, siatki nie będzie, miała grube golenie dosłownie, zarosła tak ze wilgotność ponad 70% było a mam osuszacz w pokoju nastawiony na 45% Pociachana powyginana drutami, pękła jedna łodyga ale nie do końca więc jest plasterek i będzie 🎸 dostała wczoraj cal/mag i 1.5L wody dalej niedoboru nie widać, ten fish mix chyba bardzo mocny jest 🤔 nie wiem co z tymi topami w środku robić to je trochę po ustawiałem i niech rosną mają tam w chuj światła Przed strzyżeniem i po 4 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 307 Napisano 22 Września Dzień 36 chyba 🫣, ma się ok, dalej jasna, i te liście sie troszkę zwijają, zdecydowałem że zmniejsze lampę do 50%, na drugi dzień po ostatnim uploadzie wstałem do kolejnej pękniętej łodygi od lst, więc plasterek i teraz są dwie 😅 dalej rosną więc jest 🎸, przy ostatnim strzyżeniu miałem dwie łodygi które rosly od dołu i były za krótkie żeby je zostawić ale nie chciałem ich tak wyrzucać więc stwierdziłem że spróbuję je klonować ja wyjdzie to gitara będą 2 lizaki jak nie to nic mnie to nie kosztuje, narazie stoją, nie wiem czy się przyjmą bo są prosto w ziemi z ukorzeniaczem zobaczymy co z tego będzie 🧐 5 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 307 Napisano 22 Września Ja tak się zastanawiam czy to oby na pewno jest od światła, niby tak wygląda ale jak jej się teraz lepiej przyjrzeć to to wygląda trochę jak nutrient lockout, nie sprawdziłem ph tej ziemi zanim ją użyłem, odpływ był niski bo 5.7, wodę lałem ph 6.3 do 6.5 może ta ziemia lipna jakąś? Ktoś miał już taki problem, końcówki liści też robią się jasne to wygląda jak niedobór tylko taki spowodowany lipnym ph. Czy jest możliwe ze ph ziemi było niskie od tego że długo stała w sklepie? A może robić tak jak mówią w biobizz i nie regulować ph wody tylko po prostu podlewać? Nie możliwe że światło ją pali bo była na 50% od początku do 3 tygodnia i rosła ładnie, teraz przez ten tydzień światło też było 50-60% Co myslita? @Boczelli @moonka @Wladimir @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach