Skocz do zawartości
kuzma

Automaty Ak47 i Blueberry Ledam 60W

Rekomendowane odpowiedzi

No ja próbowałem kiedyś tego zestawu to jak się stosowałem do tabeli zawsze było przenawożenie na wegetacji, a na kwitnieniu niedobory, zawsze planty zajechane. Zrezygnowałem z tego, może to nie dla mnie nawóz, ja nie regululowalem pH. W ogóle widziałem tylko 2-3 ludzi co potrafili na tych nawozach uprawiać porządnie. Ja należałem do tej drugiej grupy co nie umie, dlatego przestrzegam.

W ogóle nie leje się nawozów na pałę, tylko jak roślina tego potrzebuje, a lanie wg tabeli producenta jest na pałe, bo producent nie widzi naszej rośliny.

Ja potrafię ledy trzymać nawet metr od rośliny. Dzieki temu nie rośnie sałata, no i nie mam takich małych ledow, chyba że do oświetlania podwórka. Najsłabsza deska 200w, sorki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wladimir też nie reguluje pH, nie mierze EC, wilgotności ani temperatury. Nawozu leje tyle ile pisze w tabeli, litr wody na wszystkie rośliny nie na jedną, kolejne podlanie litr wody z calmag też tyle ile podaje producent na wszystkie rośliny, kolejne sama woda już normalnie każda indywidualnie, ja tak rozumiem tabele i wydaje się być ok. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajnie że tobie wychodzi, obserwuje Twoją FR, widziałem u niektórych to też idzie fajnie na biobizzie

Ja nie reguluje pH, nie mierze EC, mierze wilgotność i temperaturę (wraz z historią). Nawozów w ogóle nie leje, używam tylko tabsów i biopk i humus active + coś sypkiego z alg. Leje samą wodę i jak widzę że zaczynają być głodne to biopk lub magnez z soli epsom w oprysku w zależności od potrzeb.

Dlatego jak widzę roślinę która jest ciemno zielona i nie wykazuje potrzeby jedzenia to nie karmię i przestrzegam przed przekarmianiem. 

Ja cały czas biorę pod uwagę że producent chce żebyśmy jak najszybciej zużyli nawóz i kupili kolejny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już daję, coś się powaliło w dodawaniu

Blueberry dzień 52

Watermelon, purple kush, lsd 26 dzień 

IMG_20241012_090106435.jpg

IMG_20241012_090259763_HDR.jpg

IMG_20241012_090321490.jpg

Coś słabo kwitnie, no i nie ma trichomów 

Edytowane przez kuzma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka może być przyczyna że liście tak żółkną? Już nawet nie chodzi o te na dole, ale nawet te u góry.

IMG_20241015_183754865.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@szamayo zrobiłem tak jak mówiłeś, słabo pomogło, jeszcze jej dać growa czy już kończy się powoli jej żywot i nie ma sensu?

Blueberry dzień 63

2024-10-23-11-20-39-680.jpg

IMG_20241023_114015466_HDR.jpg

IMG_20241023_114046479.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kuzma ja bym ponowil ten proces który Ci mówiłem wcześniej, szklanka wody i gdzieś z 5ml grow żeby zrobiła się zielona, brakuje azotu, azot pomaga w procesie kwitnienia i jest potrzebny roślinie, ja lałem swojej jak miałem identyczny problem 10ml Grow na szklanke wody gdzie moja szklanka to było chyba 330 ml 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Identyczny zabieg zrobiłem u siebie na tym przykładzie na foto masz przed i po 

Ja wlałem najpierw 5ml grow na szklanke wody a później jak widziałem że nie ma za dużego rezultatu to dałem 10ml na szklanke wody 

I pomogło 

20240728_153240.jpg.b9260c754bd4625e2e1d7981b7e9b574.jpg

20240801_165400.jpg.f3be1e589d5a15de60cf4bf4a0899e11.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@JarzynaSWDN jak spojrzysz na zdjęcia wyżej to właśnie od spodu się to zaczęło, generalnie moim zdaniem wystarczy nadrobić z azotem i będzie ok 

Tu jest to foto o którym mowie

IMG_20241012_090259763_HDR.jpg.9afa24e799f40d8781b118bda6162f5d.jpg

Od spodu zaczyna się robić żółta, a w efekcie przechodzi na całą roślinke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś zaatakowało liście oraz żółkną i wysuszają się końcówki liści, ale tylko u góry roślin. Da się coś zrobić żeby uratować je?

IMG_20241104_174525325.jpg

IMG_20241104_174459137.jpg

IMG_20241104_175025166.jpg

To jest w tych trzech młodszych roślinach, Blueberry idzie do ścięcia w tym tyg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi