Wladimir 268 Napisano 29 Września No ja próbowałem kiedyś tego zestawu to jak się stosowałem do tabeli zawsze było przenawożenie na wegetacji, a na kwitnieniu niedobory, zawsze planty zajechane. Zrezygnowałem z tego, może to nie dla mnie nawóz, ja nie regululowalem pH. W ogóle widziałem tylko 2-3 ludzi co potrafili na tych nawozach uprawiać porządnie. Ja należałem do tej drugiej grupy co nie umie, dlatego przestrzegam. W ogóle nie leje się nawozów na pałę, tylko jak roślina tego potrzebuje, a lanie wg tabeli producenta jest na pałe, bo producent nie widzi naszej rośliny. Ja potrafię ledy trzymać nawet metr od rośliny. Dzieki temu nie rośnie sałata, no i nie mam takich małych ledow, chyba że do oświetlania podwórka. Najsłabsza deska 200w, sorki. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 29 Września @Wladimir też nie reguluje pH, nie mierze EC, wilgotności ani temperatury. Nawozu leje tyle ile pisze w tabeli, litr wody na wszystkie rośliny nie na jedną, kolejne podlanie litr wody z calmag też tyle ile podaje producent na wszystkie rośliny, kolejne sama woda już normalnie każda indywidualnie, ja tak rozumiem tabele i wydaje się być ok. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 268 Napisano 29 Września Bardzo fajnie że tobie wychodzi, obserwuje Twoją FR, widziałem u niektórych to też idzie fajnie na biobizzie Ja nie reguluje pH, nie mierze EC, mierze wilgotność i temperaturę (wraz z historią). Nawozów w ogóle nie leje, używam tylko tabsów i biopk i humus active + coś sypkiego z alg. Leje samą wodę i jak widzę że zaczynają być głodne to biopk lub magnez z soli epsom w oprysku w zależności od potrzeb. Dlatego jak widzę roślinę która jest ciemno zielona i nie wykazuje potrzeby jedzenia to nie karmię i przestrzegam przed przekarmianiem. Ja cały czas biorę pod uwagę że producent chce żebyśmy jak najszybciej zużyli nawóz i kupili kolejny... 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuzma 31 Napisano 12 Października @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 12 Października @kuzma a co z tym pierwszym krzakiem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuzma 31 Napisano 12 Października (edytowane) Już daję, coś się powaliło w dodawaniu Blueberry dzień 52 Watermelon, purple kush, lsd 26 dzień Coś słabo kwitnie, no i nie ma trichomów Edytowane 12 Października przez kuzma 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 12 Października @kuzma dobrze jest, trichomy się pojawia 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuzma 31 Napisano 15 Października Jaka może być przyczyna że liście tak żółkną? Już nawet nie chodzi o te na dole, ale nawet te u góry. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 15 Października @kuzma brakuje jej azotu koleżko, wlej z 5 ml grow do szklanki wody i wlej, ja bym tak zrobił. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuzma 31 Napisano 15 Października @szamayo przed chwilą ja podlałem wodą, to nic nie szkodzi, czy odczekać z dzień? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuzma 31 Napisano 23 Października @szamayo zrobiłem tak jak mówiłeś, słabo pomogło, jeszcze jej dać growa czy już kończy się powoli jej żywot i nie ma sensu? Blueberry dzień 63 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuzma 31 Napisano 23 Października Watermelon, purple kush, lsd 33 dzień @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuzma 31 Napisano 24 Października Doradzi ktoś co z tą Blueberry? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 26 Października @kuzma ja bym ponowil ten proces który Ci mówiłem wcześniej, szklanka wody i gdzieś z 5ml grow żeby zrobiła się zielona, brakuje azotu, azot pomaga w procesie kwitnienia i jest potrzebny roślinie, ja lałem swojej jak miałem identyczny problem 10ml Grow na szklanke wody gdzie moja szklanka to było chyba 330 ml 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 26 Października Identyczny zabieg zrobiłem u siebie na tym przykładzie na foto masz przed i po Ja wlałem najpierw 5ml grow na szklanke wody a później jak widziałem że nie ma za dużego rezultatu to dałem 10ml na szklanke wody I pomogło 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 363 Napisano 26 Października Blueberry ma albo lipne ph, albo nutrient lockout, brak azotu zaczyna się od spodu roślinki 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 27 Października @JarzynaSWDN jak spojrzysz na zdjęcia wyżej to właśnie od spodu się to zaczęło, generalnie moim zdaniem wystarczy nadrobić z azotem i będzie ok Tu jest to foto o którym mowie Od spodu zaczyna się robić żółta, a w efekcie przechodzi na całą roślinke 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 363 Napisano 27 Października Sprawdź czy liście które są już naprawdę żółte, łatwo oderwać, jak tak to azot jak noe to nie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuzma 31 Napisano 4 Listopada Coś zaatakowało liście oraz żółkną i wysuszają się końcówki liści, ale tylko u góry roślin. Da się coś zrobić żeby uratować je? To jest w tych trzech młodszych roślinach, Blueberry idzie do ścięcia w tym tyg. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamehameha 38 Napisano 4 Listopada PK? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach