kuzma 24 Napisano 18 Sierpnia Witam, jestem początkujący i mam parę pytań. Pytania głównie kieruje do osób które mają tą lampę i mają doświadczenie z użytkowania jej, ale od innych też chętnie wysłucham wskazówek. Lampa Ledam 60W box 45x45 dwie roślinki automaty. 1. Zasadziłem nasionka w małych doniczkach, później je przesadze do doniczek 5 l. Od razu wsadzić je do boxa z lampą czy dopiero jak wykiełkuje? Jeżeli do boxa to jaka odległość lampy od doniczek? 2. Jaka odległość lampy od sadzonek i już później na kolejnych etapach rozwoju roślin? 3. Czy ta lampa daje w ogóle radę i coś z tego będzie dla dwóch roślin? Z góry wielkie dzięki za pomoc 🍻 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 409 Napisano 18 Sierpnia @kuzma 1. Dopiero jak wyjdą żeby lampa nie wysuszała ziemi. Znaczy do boxa możesz wsadzić tylko nie ma sensu świecić xd 2. Z 35/40cm? Będziesz widział czy się wyciągają czy się robi sałata 3. Coś będzie, tu masz fotorelacje o zbliżonej charakterystyce sprzętu więc się możesz sugerować A najlepiej to sam załóż fotorelacje, tymbardziej że wybrałeś automaty więc lepiej zapytać przed spierdoleniem, bo jak już spierdolisz to się odbije na wyniku 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuzma 24 Napisano 18 Sierpnia @Adi_ejol ok, tak zrobię, dzięki za pomoc 🍻 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach