Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem początkujący i mam parę pytań. Pytania głównie kieruje do osób które mają tą lampę i mają doświadczenie z użytkowania jej, ale od innych też chętnie wysłucham wskazówek. Lampa Ledam 60W box 45x45 dwie roślinki automaty.

1. Zasadziłem nasionka w małych doniczkach, później je przesadze do doniczek 5 l. Od razu wsadzić je do boxa z lampą czy dopiero jak wykiełkuje? Jeżeli do boxa to jaka odległość lampy od doniczek?

2. Jaka odległość lampy od sadzonek i już później na kolejnych etapach rozwoju roślin?

3. Czy ta lampa daje w ogóle radę i coś z tego będzie dla dwóch roślin?

Z góry wielkie dzięki za pomoc 🍻

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kuzma 1. Dopiero jak wyjdą żeby lampa nie wysuszała ziemi.

Znaczy do boxa możesz wsadzić tylko nie ma sensu świecić xd 

2. Z 35/40cm? Będziesz widział czy się wyciągają czy się robi sałata 

3. Coś będzie, 

tu masz fotorelacje o zbliżonej charakterystyce sprzętu więc się możesz sugerować 

A najlepiej to sam załóż fotorelacje, tymbardziej że wybrałeś automaty więc lepiej zapytać przed spierdoleniem, bo jak już spierdolisz to się odbije na wyniku 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi