Skocz do zawartości
Aplikator

2xGorilla Cookies 2x Watermelon Zkittlez Auto HPS 250W CoolTube 60x60

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień 55 liczony od kiełka, 24/0

Zaczynają ładnie puchnąć i oblewać się żywicą, będą ścinane na raty, prawdopodobnie zacznę za około 2 tygodnie, a proces ścinania potrwa mniej więcej 2 tygodnie.

IMG_20240919_150507.jpg

IMG_20240919_150551.jpg

IMG_20240919_151117.jpg

IMG_20240919_151457.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 69, cykl 24/0

Przez ostatni tydzień mnie nie było, nie miały wody, dzisiaj zostały ostatni raz podlane z lekka dawka Canna flow, później płukanko i to będzie ostatnie

Topy są ciężkie, mają tyle trochimow ze świecą aż na srebrno. Próbowałem wyjąć doniczkę i niestety topy zaczeły upadać pod wpływem ciężaru bo nie miały oparcia, ale to szczegół...

Jedna z nich za kilka dni będzie scinana na raty i tak kolejno następne, jak wspomniałem w ostatnim poście, proces ten potrwa około 2 tygodnie.

IMG_20241006_144100.jpg

IMG_20241006_144139.jpg

IMG_20241006_144219.jpg

IMG_20241006_144229.jpg

IMG_20241006_144235.jpg

Edytowane przez Aplikator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to pojarane nawozem. Ale co ja się tam znam.

W sumie to w 55 dniu widać jak od góry robią się żółte... Co świadczy o rozjechaniu pH lub przenawożeniu, ale ty lejesz wodę gazowaną z wyregulowany pH więc zostaje opcja przenawożenia tylko. Zwłaszcza to widać na ostatniej focie oczywiście roślina w tle. Górny liść aż biały od przenawożenia.

Także najpierw ogarnij swoją piaskownice z krzakami, a później doradzaj innym, którzy mają w lepszej kondycji rośliny.

Edytowane przez Wladimir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, szamayo napisał:

@Aplikator topki wyglądają na luźne ale masz ich sporo, ciekawe jaki wynik 

Ostatnie zdjęcia topow to odrosty, główne szczyty są wielkości puszki do piwa twarde jak skala, testowałem Gorille bo Water melon jeszcze chwila i moc jest powalająca, nie wiem dokładnie ile ale ponad 22%.

Do reszty troli nie będę się odnosił ani nikomu już nic nie podpowiadał, zbyt duzy nieuzasadniony hejt na tym forum i ewidentny brak kultury.

Także opuszczam to forum, a innym życzę więcej asertywnych zachowań, oraz pokory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie aplikator nie masz sie pan co obrażać, bot to co dzieje się tu na forum jest nie rozłącznom częścią życia w spolczesnym społeczeństwie, a jak dobrze mi się zdaje to ty wyskoczyles jak Filip z konopi i pocisnoles innym że sie nie znają bo Połczynianki nie leją, masz pan swoje roślinki i jak ci pasuje to że są takie a nie inne to spoko, ale nie narzucaj innym tego co i jak mają robić, zadno z nas nic nikomu nie karze robić, po prostu próbujemy zdjagnozowac problem i bez zadawania pytań i sprawdzenia pewnych rzeczy nie da rady tego zrobić, a mówienie komuś żeby lać gazowaną Połczynianke o ph 5.9 nie ma jakiego kolwiek sensu, w szczególności gdy się nie wie jakie jest ph w doniczkach, bo co jeżeli to ph już jest za niskie? 

A tak poza tym to roślinki masz spoko tylko jak dla mnie to topy są liściaste i puszyste, albo za dużo azotu, albo za mało powietrza, albo za dużo lub za mało światła, patrząc na to jak zarośnięte są te panny to raczej mało powietrza i mało światła bo nie dociera w głąb roślin, ale to tylko moja opinia a ty robisz tak jak chcesz. Nie ma sie co unosić i tupać nogami 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, Aplikator napisał:

a innym życzę więcej asertywnych zachowań, oraz pokory.

Ale że mnie też? 👀🤔 ...czyli że nawet jak próbuje to mi nie wychodzi? 🤦‍♀️😑

No nic, będę próbować dalej, może w końcu się uda. 👍🏻

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@JarzynaSWDN trafiłeś w sedno z tymi przytopowcami, cała masa ich jest. Myślę że to reakcja na temperaturę i/lub azot. Trochę struktura foxtailowa by sklaniała się w stronę temperatury.

@Aplikator oyoy

Nie pisałem o tym odroscie, tylko o kamiennym szczycie z tyłu co ostrości nie złapał. Skoro wrzucasz swoje krzaki na publiczne forum to powinieneś się liczyć z komentarzami i krytyką. Nikt nie będzie głaskał po czupryncę jak u Ciebie utleniona od nawozu. W dodatku się zafochałeś i obraziłeś jak ktoś chciał Ci pomóc bo widzi że katujesz krzaki nawozem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi