PogromcaBaobabow 218 Napisano 30 Września @WBB no nie myślałem że wyrywkowo się gniecie czy coś 😂 gdzieś mi się obiło że ktoś tak ziemię przygotowywuje i sam się zdziwiłem dlatego wolałem tu zapytać 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,317 Napisano 30 Września Jakie kamyki xD po co to gnieść wtf 😅 w tych plugach z tydzien po wyjsciu mozesz je trzymac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 218 Napisano 30 Września @Boczelli i potem do przygotowanej ziemi jak w instrukcji biotabs i będzie si ❤️🔥 ta Gorilla ma wszystkie trohomy fest mętne ale niewiem ile do ścinki też dostała po dupie 😂 1 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 268 Napisano 30 Września @WBB 55 minut temu, WBB napisał: @PogromcaBaobabow a po co to gnieść? I wszystkie? To jest perlit... czyli pumeks... on ma dawać lepsze napowietrzenie i drenaż ziemi. Nie do końca perlit i pumeks to to samo, obie to skały wulkaniczne pomagające napowietrzyć podłoże. Mają trochę inne właściwości. Pumeks nie wypływa z wodą na powierzchnię. Jezeli długo uprawiasz w jednej donicy to wygodniej mieć pumeks bo pozostaje na swoim miejscu. Ogólnie to substytuty w aeracji podłoża. https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Pumeks https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Perlit_(skała) @PogromcaBaobabowJak suszysz całe rośliny to obrywaj wiatrakowe liście, a resztę tak jak powiedziałeś będzie git. Możesz nawet dziś kiełkować co za problem. Możesz siewki robić w ziemi do siewu, krążkach czy eazy plugs obojętne. Technika dowolna. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 218 Napisano 30 Września (edytowane) @Wladimir @Wladimir no jutro przyjdzie to na sadzonki zamykane tylko że lampa jest na 100% niewiem kiedy wytnę Gorille dlatego ma obawy Edytowane 30 Września przez PogromcaBaobabow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 30 Września @Wladimir ale pamiętam jak byłem mały to pumeks pływał na powierzchni w wannie jak statek 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 218 Napisano 30 Września @WBB prawda 😂 ja kiedyś miałem płyn o zapachu coca-coli i wypiłem wodę z wanny 😂 wiec teraz wolę o wsystko pytać 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 268 Napisano 30 Września Chodzi mi o to że nie wychodzi sam z ziemi jak perlit przy podlewaniu. Pływać musi bo to aeracja, jeden i drugi na powierzchni się utrzyma wody. @PogromcaBaobabow a jak trichomy wyglądają? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 218 Napisano 30 Września @Wladimir no te dwie pozostałe lemonade mają minimum brązowych a Gorilla wszystkie bardzo mętne nawet bardziej mętne niż w lemonade Pozostałe lemo w tym tygodniu zetnę napewno a gorille jescze potrzymam chwilę zobaczymy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 218 Napisano 2 Października Panowie jak robię podlanie zimna wodą z lodem to mogę po tym dać do ciemni na 48 czy jak to najlepiej połączyć ? Już kilka trochomow jest brązowych więc myślę że to już pora 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 73 Napisano 2 Października @PogromcaBaobabow Możesz. Ja tak robiłem nigdy nie było lipy. Ja odpalałem jeszcze mieszaki na maxa. Woda z lodem możesz podlewac nawet kilka podlan ostatnich. Wtedy ona wie że to już ostatnie jej dni i zaczyna jeszcze szybciej dojrzewać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 218 Napisano 2 Października @swistbuds mieszak chodzi na max myślałem że 2 wyniosę do piwnicy po podlaniu tam mocnej wentylacji nie ma ale mogę okno uchylić na parę h i myślę że będzie git chyba w dwa dni raczej nie spleśnieje @swistbuds bo goryla jescze myślę że potrzymam chwilę dłużej chyba że też go wycinać on wszystkie trichomy ma mętne @Boczelli chyba że ty coś pomożesz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 73 Napisano 2 Października @PogromcaBaobabow @PogromcaBaobabowSprawdz najpierw tam wilgotnośc żeby nie było lipy na ostatniej prostej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 218 Napisano 2 Października @swistbuds tak się krzaki suszą sprawdzany tydzień pomiaru był ciągłej 19 stopni 50-60 max wilgotności @swistbuds myślę czy ten goryl może być ścięty bo jak tak to zostawię je w namiocie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,317 Napisano 2 Października @PogromcaBaobabow z tą piwnica to bym nie ryzykował. Co do ciemni przed scinka to zdania są podzielone czy to coś daje czy nie. Jak chcesz startować z nowym grow to tnij wszystko. Tak czy siak jak chcesz nowy projekt zaczynać to ja bym już kielkowal @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 73 Napisano 2 Października @PogromcaBaobabow Powyżej 50% to trochę sporo. Ja staram się trzymać poniżej 50% w ostatnich tyg. Wiesz to Twoja decyzja czy je kosić. Fajnie żeby trichomy były mleczne chociaż. Możesz je zostawić jeszcze chwilę. A ta co chcesz podlać woda z lodem możesz podlać 2-3 razy spokojnie i wtedy może gorilla dojdzie i zetkniesz wszystkie razem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 218 Napisano 2 Października @Boczelli no właśnie chce zaczynać to mówisz mogę tą Gorilla też potraktować kosa to dziś podleje lodowata potrzymam je do jutra wieczora bez światła i zetnę będzie git ? I wtedy sobie przygotuję nowy projekt dezynfekcję zrobię itd @swistbuds no w boxie jest 40 to git @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 73 Napisano 2 Października @PogromcaBaobabow Nie ryzykuj lepiej z piwnica. Jak chcesz je jeszcze chwilę zostawić podlewaj wszystkie woda z lodem i powinny szybciej zmienić kolory trichomow. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,317 Napisano 2 Października (edytowane) @PogromcaBaobabow a co planujesz na nowy projekt? Sezony czy automaty? Możesz zmniejszyć swiatlo i trzymac ta ostatnia rosline z nowymi sadzonkami ze 2 tygodnie Edytowane 2 Października przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 218 Napisano 2 Października @Boczelli szczerze to nie wiem mam z 30 nasion auto jescze tylko myślę czy nie posadzę pierw tych co nie są w laminowanej foli jak trzymać 2 tyg jak lampa musi być nisko ?dosyć i myślałem te weedling cace x6 czy jak się to tam pisze Ona ogólnie wszystkie trichomy to ma mleko postaram się fotkę wysłać później a tu mam te nasiona 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach