Boczelli 3,377 Napisano 29 Września @PogromcaBaobabow będzie ok i rob według instrukcji która ci wstawilem wyzej. Dokup sobie tez w drogerii sol epsom do opryskow zamiast calmagu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 235 Napisano 29 Września @Boczelli no ale mam jeszce litr calmagu szkoda tego wyrzucac 😕 @Boczelli przecież ja zbankrutuje kurwa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,377 Napisano 29 Września (edytowane) @PogromcaBaobabow hahha te 5l bio pk to trochę przesadziles xD Jak już robisz zakupy to dorzuc silicum flash i boomboom spray haha😂 Edytowane 29 Września przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 235 Napisano 29 Września @Boczelli ile sie tego daje ? w tej instrukcji od ciebie nie ma opisane ile 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,377 Napisano 29 Września @PogromcaBaobabow bo bio pk dopiero na kwitnieniu 1-3ml na litr i to nie przy każdym podlaniu. Weź sobie na jedną uprawe maly zestaw, zobacz czy ci to leży jak będzie Ci się spoko na tym uprawiac to dopiero się zaopatrzysz porzadnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 235 Napisano 29 Września @Boczelli to ten brać ? Starczy mi to na 6x11L ? Tu jest 10 tabletek to braknie 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,377 Napisano 29 Września (edytowane) @PogromcaBaobabow wez sobie do tego bio pk w małej butelce i starczy, a tabsow jak dasz po 1 albo 1.5.szt to będzie wystarczająco. No i ziemie do tego light mix, przy biotabsie ta sama ziemie bedziesz mógł potem wykorzystywać wiele razy Edytowane 29 Września przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 235 Napisano 29 Września @Boczelli ale to ten banan dopiero przy kwitnieniu ? czemu w tabeli tego nie dali ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 270 Napisano 29 Września (edytowane) Dokładnie, weź litra. Jak skończysz starterpacka, albo dwa to już będziesz wiedział dokładnie czego potrzebujesz Edit: Polecam mniejsze ilości tabletek na donice dawać jak producent zaleca. 1szt na 11l donicy No i kalkulator na stronie producenta jest, skorzystajcie: https://biotabs.nl/en/calculator/ Edytowane 29 Września przez Wladimir @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 235 Napisano 29 Września @Wladimir dziękuję ślicznie ❤️🔥 @Wladimir 50ml pk na jednego kwiatka ? 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 235 Napisano 29 Września @Boczelli i widzę że do tego sadzonki się wrzuca po rozrobieniu ziemi moge w tym kokosowym krążku na Start zrobić i później do donicy ? Czy plastikowe kubki lepiej się spisują ? I ile max w nich można trzymać ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 270 Napisano 29 Września 1 godzinę temu, PogromcaBaobabow napisał: @Wladimir dziękuję ślicznie ❤️🔥 @Wladimir 50ml pk na jednego kwiatka ? 🤔 Na całe kwitnienie i pewnie z zapasem żeby nie zabrakło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 235 Napisano 29 Września @Wladimir a ok czyli jadę według tej instrukcji i rozumiem sadzonki w ziemię nie nasiona ? I kiedy stosować PK preflowery ? Czy później ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 270 Napisano 30 Września Możesz sadzonki, ale to wygodne siewki zaczynać w mniejszych doniczkach. Pk stosujemy kiedy roślina tego potrzebuje na kwitnieniu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 235 Napisano 30 Września @Wladimir znaczy ja mam te krążki kokosowe myślałem je postawić na ziemi i niech wyrośnie i wtedy do doniczek albo zamówię za chwilę to gowienko co się sadzonki robi i mogę pryskać calmagiem jak jescze mam ? @Wladimir ile sie daje calmagu w oprysku na litr ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 235 Napisano 30 Września @Wladimir to może tak wisieć czy rozdzielić bardziej ? Całe z łodygami ważyło ponad kg Dobra jeden krzak Ile czasu roślinka może być w tych tackach do sadzonek ? Bo myślałem jutro posadzić już nowe czy za wcześnie 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 235 Napisano 30 Września @Wladimir a powiedz mi jak ziemię się przygotowywuje to zgniata się te białe kamyki ? Bo gdzieś mi się obiło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,124 Napisano 30 Września @PogromcaBaobabow a po co to gnieść? I wszystkie? To jest perlit... czyli pumeks... on ma dawać lepsze napowietrzenie i drenaż ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 235 Napisano 30 Września @WBB czyli tylko przygotować i nic nie ugniatać 🤝 a co wszystkie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,124 Napisano 30 Września @PogromcaBaobabow no czy wszystkie te "kulki" chciałbyś gnieść.... bo ich trochę tam jest 🙂 Ja jakbym miał to gnieść to bym tą ziemie wypierdzielił i kupił taką, z którą nie pierdzielił bym się przez 2 dni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach