PogromcaBaobabow 173 Napisano 18 Sierpnia @Boczelli no właśnie dziwi mnie to że nie a pokój nie jest duży niewiem czy ma z 10m2 może 15 zostawiłem na noc ale nic a problem jest taki że wtedy mam saunę bo wyciąg rzuca to na pokój teraz uchyliłem okno i wylatuje na zewnątrz i tak wyjątkowo gorąco jest w pokoju 28 stopni … wyciąg na max leci a zapach nie przeszkadza ja nawet filtra nie zakładam @Boczelli a ja teraz mam ciagle 31/32 ale Heat Index 36 pokazuje a niewiem czym się sugerować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 18 Sierpnia @PogromcaBaobabow no jak masz 28 stopni w pokoju to nic dziwnego, musisz się z tym liczyć że osuszacz ci o te kilka stopni temperature zawsze podniesie. Coś za coś 🤷♂️ Jak to pokój w którym mieszkasz to może warto pomyśleć o klimie. Klimatyzacja chłodzi i osusza powietrze naraz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 18 Sierpnia @Boczelli właśnie teraz tak patrzyłem…. Mogłem dołożyć te 70€ bo zobacz to… już długo takich temperatur nie będzie to może na przyszły sezon pomyślę bo naprawdę masakra w taki skwar @Boczelli i powiedz mi 50% wilgotności to bezpieczna wartość ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 18 Sierpnia @PogromcaBaobabow 50% jest ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 18 Sierpnia @Boczelli bo tak skacze 50/51 a niżej chyba nie zejdzie jak w domu jest 70%… ostatnio cały tydzień w pokoju było 40% to było idealnie ale teraz muszę walczyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 18 Sierpnia @Boczelli a powiedz mi jescze na następny projekt lepiej dać 3 rośliny w tych doniczkach + osuszacz czy 4x10L doniczki wtedy może się zmieści @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 18 Sierpnia A jakiego masz boxa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 18 Sierpnia @Boczelli 80x80 ale teraz 20l doniczki 🥶 @Boczelli wcześniej było więcej miejsca jak po zdjęciach patrzyłem jakby dosunąć pod ścianę zrobić stres to będzie sporo zapasu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 18 Sierpnia Ja w 70x70 robilem 5x9l i osuszacz się mieścił zobacz sobie moje relacje. W 80x80 zmiescisz spokojnie 5x11l kwadratowe i osuszacz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 18 Sierpnia @Boczelli jak ? Gdzie wejść w to 😳😳😳 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 18 Sierpnia (edytowane) Masz lekturę do poduszki 😅 Edytowane 18 Sierpnia przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 18 Sierpnia @Boczelli ja pierdole… to chyba trzeba doniczki zmienić jednak te moje mają chyba 30cm 4x20L i miejsca nie mam @Boczelli dasz jakieś namiary na te doniczki ? 9 L najlepiej ta ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 18 Sierpnia @PogromcaBaobabow lepiej wez sobie wieksze 11 albo 14l, wymierz jak ci się to tam zmiesci. https://www.growland.nl/Stevige-Plantenpot-vierkant-11-L-25-x-25-x-255-cm?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwt4a2BhD6ARIsALgH7DrGzS11m8USO5TxKn4DnVt_wfd43IdmezG8oEPHIwvmvPBFwNzPvjIaAuc4EALw_wcB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 18 Sierpnia @Boczelli ooo od nich właśnie wziąłem podstawki pod obecne no jak te się skończy i będę suszył to wtedy porobię wymiary i się przygotuje odpowiednio żeby to ładnie zrobić to mówisz 6 spokojnie mogę tam włożyć w tych doniczkach? 😳🙈 to nasiona trzeba domówić 😂 @Boczelli już pomijam fakt że ja moje 20l większe koszty ziemi nawozu i w uj miejsca @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 18 Sierpnia (edytowane) @PogromcaBaobabow @PogromcaBaobabow nie pisałem nigdzie o 6 sztukach Edytowane 18 Sierpnia przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 18 Sierpnia @Boczelli a rośliny nie dostają po dupie ? Bo gadają że lepiej żeby na siebie nie nachodziły na ściany itd a ty masz to już za soba dolegało coś którejś uprawie ? @Boczelli myślę jak ten osuszacz tam wcisnąć przecz 24/7 jak będzie chodził to zbankrutuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 18 Sierpnia @PogromcaBaobabow jak sobie przejrzysz moje relacje to sam zobaczysz 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 18 Sierpnia @Boczelli no na tych co wysłałeś zajebiście ładnie wyglądało 🔥 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 18 Sierpnia @PogromcaBaobabow no to masz odpowiedź 😎 @PogromcaBaobabow a tak serio, ja bym na twoim miejscu wstawil 5x11l i powinno byc git. I osuszacz sie zmiesci i zostanie miejsce zeby rosliny się fajnie rozrosly 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 18 Sierpnia (edytowane) @Boczelli tak to może być ? Zaraz tylko podniosę trochę roślinki @Boczelli ta jedną roślinka najwyższa jest niecałe 20cm od lamy 😕 jakiś pomysł ? Edytowane 18 Sierpnia przez PogromcaBaobabow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach