Boczelli 3,188 Napisano 16 Sierpnia @PogromcaBaobabow przy organice nie ma sensu mierzyc ppm, to tu nie tak działa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 16 Sierpnia @Boczelli ooo to nawet nie wiedziałem dzięki śliczne 💚 znalazłem podstawki 33x33 cm kwadratowe za 1,5€ szt. Jesteśmy w domu 🔥 jeszcze deski @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,249 Napisano 16 Sierpnia @PogromcaBaobabow mi to nic nie mowi bo nie "bawie sie" w zadne pomiary i lece na zywiol😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 16 Sierpnia @moonka no to ładnie 😂 a ja tu tak dbałem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,249 Napisano 16 Sierpnia @PogromcaBaobabow z czasem przestaniesz i duze czynnosci bedziesz robil na oko😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 17 Sierpnia @moonkana ile ustawić wilgotność bo jednak dziś przyszedł osuszacz ? I co to ta funkcja Self cleaning ? Używać tego ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 17 Sierpnia dobra polska instrukcja się znalazła to odgrzybianie urządzenia myślałem że to jest mniejsze 😂 musiałem zamknąć okna i drzwi i cały pokój suszyć dałem 40% niewiem czy nie może być spokojnie 50 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 17 Sierpnia @Boczelli pomóż ile ustawić 🥲 ciężko będzie to zbić dziś zamknę pokój okna i zostawię na noc zobaczymy ile będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,249 Napisano 17 Sierpnia @PogromcaBaobabow ustaw na 50% i zobacz co bedzie rano🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 17 Sierpnia @moonka w domu na obecną chwilę 60+ ale zrobiłem tak tylko że mam problem z temperaturą…. Heat 35,4… Ustawiłem żeby suche w box wpadało i jest spoko ale ono też minimalnie ciepłe jest 🥺 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,249 Napisano 17 Sierpnia @PogromcaBaobabow no niestety cos za cos🤷♂️ mocniej wyciag i byc moze cos zejdziesz z temperatury @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 17 Sierpnia @moonka wyciąg nic nie da chyba przy uchylonym boxie ? Bo wyłączony jest 32,5 mam niby teraz wilgotność 49 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,249 Napisano 17 Sierpnia Cieple powietrze idzie do gory wiec moim zdaniem wyciag by pomogl bo usuwal by je z boxa. Ja na flo mam went wtlaczajacy mocniejszy niz wiekosc forum na wyciagi😅+ chyba z 5 wlotow pasywnych wyciag musi sie narobic ale obniza troche temperature przy osuszaczu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 17 Sierpnia @moonka to odpalam i dam znać co się wydarzy @moonka w pokoju 28,3 i ja się dziwię że taka temperatura jest w boxie 😂😂😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 17 Sierpnia @PogromcaBaobabow po co ci ten box jak stoi otwarty? 😅 Dajesz osuszacz do boxa, zamykasz i podkręcasz mocniej wyciag. Ewentualnie jeśli pomieszczenie w którym stoi box jest w miarę male to stawiasz osuszacz kolo wlotu pasywnego przy boxie, odpalasz i tyle. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 17 Sierpnia @Boczelli mówimy o tym okienku na dole ? No pomieszczenie jest małe to na noc tak zrobię wyciąg na 50% obok okienka osuszacz i zobaczymy jak będzie rano 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 17 Sierpnia @Boczelli do boxa to go wsadzę jak doniczkę wyciągnę jedną 😂 myślałem tak zrobić na kolejną uprawę dać tylko 3 doniczki albo zamiast prawie 20l jakieś 10 bo masakra z miejscem a to ciągnie 200w więc jak będzie chodzić non stop to koszty prądu przerosną zysk 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 18 Sierpnia Na początku był otwarty box i wtłaczało powietrze prosto do środka to było 40% do 3 w nocy były okna drzwi pozamykane potem otworzyłem bo duszno w pokoju miałem ale wilgotność jakoś dużo nie spadła 🥺 niech pochodzi dzień z dwa i zobaczymy co z tego bd zbiornik na wodę był cały @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 18 Sierpnia @Boczelli tyle może być otwarty nie ? Bo tak fajnie zbiło w ciągu 5 minut ale jest problem z temperaturą zamrożoną woda w butelkach jak wstawię do środka pomoże coś ? @moonka ciebie też proszę o odpowiedź co sądzisz 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 18 Sierpnia (edytowane) @PogromcaBaobabow no może być otwarty, ale zapach bedzie sie wydostawal. Zamrożone butelki pomoga ale to musialbys kilka albo kilkanascie razy dziennie je zmieniac. Spróbuj podkrecic mocniej wyciag I wylot z Boksa skierować gdzieś na zewnątrz. U mnie przed takim zabiegiem z osuszaczem w boxie mialem po 35-37 stopni, teraz max 31. Całego pomieszczenia ten osuszacz ci nie ogarnie tak zeby było ~40%? Wtedy w boxie powinno być okolo 45-50%. Edytowane 18 Sierpnia przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach