MamNaImieJohny 0 Napisano 16 Września 2019 Cześć, Moja roślinka poszła w ziemię dokładnie 2 miesiące temu. Nawożona była biohummusem uniwersalnym, gdy zaczęła kwitnąć zmieniłem na biohummus dla roślin kwitnących. Załączam parę zdjęć, bo mam dwa pytania 1. Kiedy ciąć( widzę, że nie które włoski są już innego koloru) 2. Czy to normalne, że aż tyle listków wyrasta z topow ( szczerze nie wydają się jakieś wielkie - topy ) 3. Czy ciąć jednorazowo, czy np. Ściąć tylko to co dojrzałe a te topki przysloniete przez liście zostawić aby doszły? (Zdjęcie tego nie uchwycilo) Ps. Roślina jest od początku na dworzu, miała iść w indoor ale lampa mi sie zepsuła zanim zdazylem wgl zasadzic :D. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 16 Września 2019 (edytowane) Miarodajne bedzie tylko zdjecie trichomow. Z tych zdjec ciezko cokolwiek wywrozyc ? Edit. Aha, to ze z topow wyrastaja listki to normalne, i tak mozesz sciac dojrzale topy zostawiajac reszte zeby doszla. Edytowane 16 Września 2019 przez CheMsKuN @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MamNaImieJohny 0 Napisano 16 Września 2019 Tych co są wewnątrz buszu nie robiłem bo są biale I od razu widać, że nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 16 Września 2019 jak ma 2 miesiące to niech jeszcze puchnie trochę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 16 Września 2019 17 minut temu, MamNaImieJohny napisał: 2. Czy to normalne, że aż tyle listków wyrasta z topow ( szczerze nie wydają się jakieś wielkie - topy ) 3. Czy ciąć jednorazowo, czy np. Ściąć tylko to co dojrzałe a te topki przysloniete przez liście zostawić aby doszły? (Zdjęcie tego nie uchwycilo) @MamNaImieJohny normalne taka odmiana się trafiła Możesz ciąć na raty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MamNaImieJohny 0 Napisano 16 Września 2019 5 minut temu, Tester napisał: jak ma 2 miesiące to niech jeszcze puchnie trochę Czy mam nawozić dalej, czy sama woda? Jak byś, to widział :-). @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 16 Września 2019 @MamNaImieJohny no możesz nawozić nawozem na kwitnienie raz nawóz raz czysta woda 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach