Skocz do zawartości
moonka

3x Double Cookies, 3x Strawberry Cola Sherbet, 3x Cash Express, 2x Critical. Box 1.2 x 0.9m. Ledy 720W i pelna organika

Rekomendowane odpowiedzi

Wleciala herbatka i naszla mnie pewna mysl😅 producent podaje aby podlewac tylko po 0.5litra na rosline i tym razem sie tego mniej wiecej trzymam. Dostaja 8litrow na 12 doniczek wiec niecale 0.7 na leb. Mysle sobie czy wieczorem nie podlac ich jeszcze raz litrem ale pk tak ,zeby za kazdym razem dostawaly takie same ilosci plynow🤔

20241023_205609_compress14.jpg

20241023_205416_compress36.jpg

20241023_205355_compress26.jpg

20241023_205436_compress1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawde nikt nic nie doradzi?😅 Widze, ze w tym grow jestem skazany tylko na swoje przeczucia nie liczac pomocy przy zdiagnozowaniu problemu z ph😅🙈

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli tutaj praktycznie wszystkim dobrze idzie. Ale jedynie ja jestem osamotniony w mojej fotorelacji😂

@WBB na kogos musi byc. Teraz jak sie cos pojebie to tez bedzie na forumowiczow bo nie bylo zadnej reakcji z ich strony🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna porcja zdjec przy wizycie na poddaszu. Czesc roslin jest elegancko zielona i widac, ze nabraly "mocy" ale kilka jest nadal blado zielonych a dolne liscie zaczynaja zolknac. Nie wiem czy w te sztuki powinienem nadal ladowac azot aby sie ogarnely czy co z nimi zrobic🤔 Rosliny fajnie szronia. Jedne wiecej drugie mniej ale jest spoko jak na drugi tydzien flo. Double Cookies i Critical w szczegolnosci. Strawberry za to stracila swoj poczatkowy wyrazny kolor ale widac, ze teraz mlode kwiaty zaczynaja wyrastac rozowe🙃 przy okazji zmierzylem rosliny dla wlasnej informacji. Srednio maja po 60cm +- 5cm a do lampy zostalo okolo 20cm. Gdyby przyszlo im jeszcze rosnac moge podwiesic leda na opaskach jeszcze kilka cm wyzej. Mysle jednak, ze nie bedzie to konieczne😅 no i zapach... przy otwieraniu zaczyna dawac naprawde dobrym tematem. Zniknal smrod a pojawia sie konkretny zapach🤗😂

20241025_205704_compress48.jpg

20241025_205544_compress75.jpg

20241025_205455_compress9.jpg

20241025_205513_compress49.jpg

20241025_205717_compress24.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj juz mi sie nie chcialo pisac ale wszystkie "zolte" rosliny dostaly shota z azotu. 250ml wody + ~10ml orgatrex. Mam nadzieje, ze nie powykreca ich po tym i nie bedzie katastrofy😅 jak narazie po nocy nie wygladaja gorzej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny dzien podlewania🙂 jak dobrze licze to dzisiaj minely 3 tygodnie flo. Dzisiaj w menu bac bio bloom oraz szczypta mikoryzy. Bloom w ilosci 3ml na litr czyli max przewidziane przez producenta ale od nastepnego podlania bede delikatnie zwiekszal dawki. Dostaly po 1litrze na donice. Nie leje wiecej bo zauwazylem, ze ziemia jest bardzo przewiewna i za szybko przez nia przelatuje. Dodatek sporej ilosci kokosu oraz perlotu robi swoje😅 patrzac na etap na ktorym sa oraz na wielkosc topow moge smialo stwierdzic, ze bedzie to moje najlepsze grow jak dotychcas. Musialo by sie dobrze porobic aby bylo inaczej🙃 mialem rowniez wyczyscic troche doly ale w sumie nie ma tam tragedii wiec zostawiam je w spokoju. W dalszym ciagu martwianie troche te wyblakle sztuki na drugim zdjeciu. Na kilku lisciach pojawily sie brazowe plamki. Byly juz ze 2 dni temu ale jakos o nich nie wspominalem🙃 czesc lisci delikatnie zawinietych do dolu, czesc lisci ma krawedzie pozawijane do gory, czesc ma za duzo azotu i popalone koncowki a inne jego braki🙈🙈 pomieszanie z poplataniem ale jedziemy dalej...🚜🚜🚜

20241027_192135_compress60.jpg

20241027_192151_compress45.jpg

20241027_192229_compress61.jpg

20241027_192213_compress28.jpg

20241027_192253_compress6.jpg

20241027_192306_compress49.jpg

20241027_192331_compress62.jpg

20241027_192317_compress3.jpg

20241027_192401_compress10.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli tak tez staram sie robic. Wczoraj te jasne dostaly azotu a dzisiaj wszystkie pk. Nastepne podlanie jest herbatka wiec tylko te zolte dostana azot w postaci orgatrexu a reszta czysta herbate. Rowniez nie uwazam aby byla tragedia wiec nie walcze z nimi na sile aby je "wyprostowac". Ostatni raz sadze taki mix odmian bo zawsze konczy sie wlasnie tak jak mam obecnie😂 latwiej utrzymac w ryzach jedna odmiane😅

Edytowane przez moonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacnie to wygląda👍 kurde widzę ile czasu traciłem teraz , u mnie zostawiałem tylko głównie szczyty i je dzieliłem  a odrosty wywalałem zamiast zostawić jak u cb i zrobić im topinng teraz będzie próba wcześniej długiiiii weg przez to a na taki system 2 cięcia mniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mateo pomyslalem tak jak Ty juz jakis czas temu i nie cialem szczytow kika razy zeby nie marnowac czasu. Jednak po drodze byly komplikacje i musialem im zrobic prawie 60 dni wega o ile dobrze pamietam😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ciałem normalnie ok 4 do 5 razy a tu można by dołożyć jeszcze 1x przy moim namiocie i będzie pełny przy krótszym vegu

Robiłem 32 albo 64 szczyty tylko s głownej łodygi zostawiałem tylko 2 pierwsze odrosty

A z całych rodzin odrosty wywalałem 

@moonka w jaki wynik celujesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi