Skocz do zawartości
moonka

3x Double Cookies, 3x Strawberry Cola Sherbet, 3x Cash Express, 2x Critical. Box 1.2 x 0.9m. Ledy 720W i pelna organika

Rekomendowane odpowiedzi

@Adi_ejol no w chuj...😂 weg 60dni gdzie moglem je przelaczyc juz 2 tygodnie temu bo przez ten czas prawie nic nie urosly😂 jednym plusem jest to, ze posprzatalem za boxem i juz szczury nie maja gdzie spac😂 wlasnie schowalem rosliny i czekam... maja przyjsc miedzy 13 a 15 wiec musze uzbroic sie w cierpliwosc a jak pojda to ogien i skladanie wszystkiego do kupy. Mam czas max do 16 30 bo musze odebrac mlodego z przedszkola😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli nic nie jebalo bo wlaczylem drukarke i pootwieralem swoje sloiczki z chemia😂 box juz poskladany, siatka wisi ale mam do niej pewne obiekcj😅 lampa przelaczona tak aby od jutra moaly 12/12 a wieczorem oprysk i podlewanie

20240927_143303.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@moonka moja siatka ma oczka 10x10, a w mocniej naciągniętych oczkach nawet 12x12 i są za duże moim zdaniem. Takie 8x8 byłyby idealne. Zamowilem tez  inna siatke w razie gdybym potrzebowal rozlozyc druga, ciekawe jakie ona będzie miała oczka 😁

Spoko tez nam się zgrało bo przełączymy w tym samym czasie. Ciekawy jestem jak to finalnie wyjdzie jeśli chodzi o długość wega, a końcowy efekt.

Edytowane przez Boczelli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli u mnie roznie moze to byc i nie nastawial bym sie na jakies duze plony😂 ja jednak sciagnalem ta siatke i moze w weekend zrobie z wiekszymi oczkami. Zaraz ide je troche podlac a przed 22 zrobie im oprysk 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siatka wyleciala😅🙃 rosliny podlane po 1.25litra czystej wody. Tuz przed 22 pojde do nich jeszcze raz aby zrobic oprysk i pojda spac do jutra do 10. Mialem im dac sobote na odsapniecie po dzisiejszych mamewrach ale w sumie az takiego zamieszania im nie zrobilem aby musialy sie odstresowac😂 nie mialy swiatla jedynie przez godzine wiec mozna to potraktowac jak zwykla awarie i kontynuowac grow jak by nic sie nie stalo😂

20240927_205920.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne trochę przypalone końcówki, jasne nowe szczyty i liście, i chloroza pomiędzy żyłkami, widać też że brzegi liści robią sie żółtawe, ja bym powiedział że tak, ale to może być spowodowane też niskim ph 

Screenshot_20240928-182442.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź odpływ z doniczki jak możesz, tak z 20% niech wyleci tylko lej pozwoli, nalej trochę i poczekaj, i znowu trochę i poczekaj aż zacznie wypływać możesz podlać wodą taką jak podlewasz np ph 6.5 i jak wyjdzie poniżej 6 to po prostu zacznij podlewać ją wodą o wyższym ph, jak np wyjdzie 5.8 z odpływu a podałeś z ph 6.5 to następnego razu podlej wodą o ph 7, ja swój miernik wysłałem do Amazon, sprawdziłem nim wszystkie kwiaty w domu i on pokazuje tylko ph 7, a dopiero co podlana donica pokazuje że suchy wiór 😅, te mierniki to lipa trochę, możesz też sodę oczyszczoną użyć żeby podbić ph łyżeczka do cukru na litr wody tylko nie za dużo i nie często bo odkłada się sól i jeszcze więcej problemu będzie, tylko najpierw sprawdź to ph,  zazwyczaj jak za niskie to właśnie te niedobory a jak za wysokie to żelazo 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na domiar zlego wlasnie odkrylem, ze dzisiaj rosliny mialy przez caly dzien dyskoteke... Wlacznik czasowy posiada magiczny przycisk rdm i wczoraj przez przypadek musialem go nacisnac. Okazalo sie ze jest to random czyli dzialal jak mu sie podobalo🙈🙈🙈 dobrze, ze tylko dzisiaj bo mial bym tam niezla bonanze🤣🙈

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym na twoim miejscu jej tym nie pryskał, sprawdź najpierw to ph, roslina tych pierwiastków dużo nie potrzebuje, i jak nie używasz wody odwróconej osmozy to tego jest wystarczająco dużo w samej wodzie, tak jak i żelaza itp,  pH sprawdź zanim cokolwiek będziesz robił 

Ona też ma bardzo fioletowe łodygi, to może być tylko problem z ph i ma niedobory a jak wyrownasz ph to się samo ogarnie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tak jak mówi kolega, niedobór manganu jest tak prawdopodobny jak atak Rosji na Polskę. Możliwy ale nigdy się nie wydarzy. Raczej pH/przelanie

Przy biotabs powiedziałbym że starczy podlać bactrexem i będzie git.

Dziwię się że przy czystej organice sięgasz po mineralny mangan.

Edytowane przez Wladimir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja nie kumam tego bio bizz masa produktów, typowy nabijacz hajsu dla producenta. Kilka razy próbowałem go używać, ale z niepowodzeniem. Widziałem dosłownie kilku ludzi, którzy z dobrym wynikiem używają tego zestawu.

Ja nawet calmagu nie używam. Tylko sól epsom/dolomit xD

Edytowane przez Wladimir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi