Paulina 6364 7 Napisano 7 Lipca Siemanko, to moja pierwsza uprawa tak na serio 😅 mam problem z temperaturą 🙈 często wykracza poza 30 stopni w ciepłe dni 🙈 kupiłam 2 wentylatory PrimaKlima 800W, ale nie mogę ich zbyt mocno ustawić, ponieważ cały namiot pokazuje, że za dużo powietrza zostaje odpompowanego 🙈 dorzuciłam wlotowy wentylator SpiderFarmer, ale pomimo otwarcia wszystkich otworów, powietrza jest chyba zbyt mało 🙈 Och, namiot ma wymiar 240x120x200. Moje roślinki są po fryzjerze, zostały od razu nakarmione i już odbijają, 21 dzień kwitnięcia. Czy ktoś mógłby mi pomóc z wentylatorami? 😅 będę dozgonnie wdzięczna 🤗 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 7 Lipca @Paulina 6364 a jaka jest temperatura w pomieszczeniu gdzie stoi box? Mozna probowac zaciagac powietrze z zimniejszego miejsca np. Z dworu. Ale tak na prawde to tylko klimatyzator lub klimatyzacja stacjonarna zalatwi sprawę porzadnie. Tylko 1 tego Zeusa masz na tego boxa? Czemu te rosliny tak na kupie w ścisku stoja? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulina 6364 7 Napisano 7 Lipca @Boczelli aktualnie 27 stopni. Chłodzę klimą, bo mamy około 30 stopni 🙈 Aktualnie mam 1 lampę, ale rośliny nie są ściśnięte. Wyślę więcej zdjęć 😊 Z góry dzięki za pomoc 🙏 15 czerwca przełączone 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 7 Lipca (edytowane) @Paulina 6364 1. Filtry węglowe zamontuj przed wyciągiem, a nie na koncu przewodu. 2 Przewody wylotowe dobrze jakby wyrzucały ciepłe powietrze po za pomieszczenie gdzie stoi box 3 Jak wstawisz ten klimatyzator do srodka boxa to powinien sporo zbic temperature 4 Jesli chcesz w pełni wykorzystać potencjał tego boxa to potrzebujesz okolo 1000W czyli najlepiej 2 takie lampy. 5 Zrob im porzadnego fryzjera to będzie też trochę lepszy przewiew Mam nadzieje ze zostaniesz na forum i będziesz prowadziła dalej relacje bo brakuje to wiekszym metrazy. Napisz moze cos więcej o tym grow, jakie odmiany, nawozy, medium itd Edytowane 7 Lipca przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulina 6364 7 Napisano 7 Lipca @Boczelli zaraz wszystko pozmieniam 😉 ciezko tam bedzie klimę wlozyc, bo ona pobiera duzo powietrza i kwiatom moze zabraknąć 😅 czy sie mylę? Druga lampa wjedzie końcem sierpnia, więc kolejną uprawa będzie większa 😊 nadal się uczę, a sprzęt kupuję na raty, bo ceny szokują 😂 Co do informacji 😅 Ziemia Biobizz Light Mix Odżywki Biobizz Namiot 240x120x200 2 wentylatory PrimaKlima 800W + wlotowy SpiderFarmer 300 2 zwykle wentylatory w środku do mieszania Lampa Lumatek Zeus 800Pro W namiocie każda inna roślinka, trochę sativy, trochę indica. 1x Moby Dick 1x Orange Punch Strain 1xBiscotti Mintz 1xWhite Widow XXL 1x Ice Cream 1x Critical Kush 1x Strawberry Lemonade @Boczelli a czy jeśli filtry węglowe zamontuję w namiocie, nie będą one emitować większego ciepła? Założyłam jeszcze siatkę, dzięki czemu mogłam trochę bardziej rozłożyć szczyty 😅 Dzisiejszy fryzjer 🙈 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 7 Lipca @Paulina 6364 klima nie będzie zabierała powietrza roslina. Tak właściwie to im jest potrzebne samo co2 a nie powietrze. Klima dodatkowo osusza powietrze co jest na plus przy kwitnieniu, nie wiem jaka wilgotnosc tam masz teraz. Myślę że taki klimatyzator powinien spokojnie dac rade w tym boxie. Filtry nie emitują ciepla w ogole, ale inny sposób ich zamontowania może pojawić przepływ powietrza. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulina 6364 7 Napisano 7 Lipca Jutro postaram się zrobić przemeblowanie, by wyloty szły na zewnątrz 😅 Póki co wilgotność 56% bez nawilżacza 😉 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 8 Lipca @Paulina 6364 56%to tak na skraju, staraj się zejść nizej na kwitnieniu. Jak wstawisz klime to może spadnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulina 6364 7 Napisano 16 Lipca @Boczelli dzięki wielkie za porady 😉 duża zmiana dla kwiatów 😊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach