Andrzej1971 0 Napisano 9 Września 2019 Witam Pierwszy Raz przenawoziłem rośliny amnezie robie na coco ph mam 5.8 i pali mi liscie zrobilem flushing woda z takim samym ph i mam pytanie co dalej robić jak je podlewac zeby calkiem ich nie spierniczyc jak dawkowac teraz po flushingu uzywam odzywek plagrom coco a i b power roots pure enzym to jest 3tydzien 4 dzien faza wzrostowa od klonow oraz chcial bym sie zapytać jak mam liczyc ec wody bo nigdy takiego wysokiego nie mialem mam 0.6 z samej wody mam dodawać o 0.6 wiecej odzywki czy te 0.6 mam uwzglednic przy rozlewaniu pokarmu ze musze wszystko zmniejszyc ostatnie uzyte ec to 2.3 przed flushem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 9 Września 2019 pali ci liście nadal? może jeszcze tam tego siedzi to może przelej je jeszcze, przed flushem dałeś 2,3 EC jak są w trybie wegetacji według tabeli to za dużo zresztą te mierniki raz pokazują tak a raz tak i tak naprawdę nie wiadomo co jest grane, no ale tu popalenie u Ciebie lekkie jest. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozak 38 Napisano 9 Września 2019 ja bym na razie czystą wodę lał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej1971 0 Napisano 9 Września 2019 (edytowane) ta bo tez mam troche pojecia to bardzo szybko zareagowalem z tym bo to poczatek dopiero tego jest powiem tak ze sprawdzalem ec tym co wylewalem kazdej to w osobnym pojemniku w kazdej co zostalo ec jak wyleciało z doniczki to bylo 1.5 jeszcze zapomnialem dodac ze byly robione 2 opryski w odstepach 5 dni z bug killer 100% organic z firmy F Max bo tez mialem ogromna inwazje bialych i czarnych kropek pod lisciami bylo ich tysiace juz na takim wczesnym stanie i musialem tez z tym zadzialac insekty zmalay o 80% po 2 opryskach i liscie tez mogly szoku dostac kolega mi mówił żebym uzył jakiegoś jeszcze antystresa do nich ale podawnego z odzywka do cocosu nie dolistnie tez juz tak od paru dni myslalem czy nie przenawozilem te liscie to sa z dzis zdjecia wczoraj nie byly popalone jeszcze jak teraz jak wstawilem ten lisc tylko wczoraj mialy liscie od dolu do gory popalone tylko koncówki Edytowane 9 Września 2019 przez Andrzej1971 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozak 38 Napisano 9 Września 2019 @Andrzej1971 jutro będzie bardziej miarodajne ocenienie czy zatrzymało się to popalenie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach