mietek30 0 Napisano 23 Czerwca Witam wszystkich Chcial bym doświetlić moje automaty dodatkowa lampą ponieważ ostatnio jakoś mało słońca i chcial bym dostarczyć wiecej światła. Podpowie ktoś jakich lamp użyć? Znalazłem coś takiego... poniżej link Czy te lampy będą dobre ?? Z góry dzięki za pomoc https://www.amazon.de/Randaco-Pflanzenlampe-Vollspektrum-Pflanzenlicht-Wachstumslampen/dp/B0CKR6RRYM/ref=mp_s_a_1_21_sspa?dib=eyJ2IjoiMSJ9.Odqdki_YBdHBiETUfC_lQ2ddCqBPrA-JowQYwnK0vTg46wLzOSi-UDrnkXzh37JMKXVvrg8FLlbMwFEpTFIGCPBO16wdNqWUj7l8KGVnlVHuBfwRzOmzkP8I5ygzUziwjILHZ7akHVOWAElBd0wjbu1Hkg94M3TfVWq46EuFKe5x0pu97YR14C57D1hqC2Am3cu_nytv9Uun5X17wo72qA.fYpLdYzxQ5HDp70CxGCZpRDfWlDaAiQeQKAcKBT-Hqg&dib_tag=se&keywords=Grow%2BLampe%2BBlüte&qid=1719170036&sr=8-21-spons&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9waG9uZV9zZWFyY2hfbXRm&psc=1&th=1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 23 Czerwca @mietek30 szkoda hajsu. Kup zwykle zarowki po 2500lumenow i lepiej dadza rade @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mietek30 0 Napisano 23 Czerwca @Boczelli czyli te lampy nie beda dobre ? Do kazdej zarowki musze miec osobny kabel i wtyczki a lampa jest w całości potrzebne mi coś na 6 doniczek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 23 Czerwca (edytowane) @mietek30 mozesz polaczyc oprawki szeregowo albo wgl zbudowac zyrandoled. Tymi różowymi lampkami to mozna sobie swiecic w burdelu, a nie uprawiac pod nimi konopie. Ew doloz troche i kup sobie Mars Hydro TS1000 czy TS600 albo Vipaspectra 100 czy SpiderFarmer Edytowane 23 Czerwca przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mietek30 0 Napisano 23 Czerwca @Boczelli dobrze to poleć mi jakąś lampe nie za milony lub jakie żarówki mam użyć i ile ich potrzebuje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 23 Czerwca (edytowane) @mietek30 napisalem ci wyzej jakies wstepnie. Ale za malo danych. Powiedz jaka powierzchnia, ile roslin, jakie warunki, jaki budzet. Daj jakies foto itd Edytowane 23 Czerwca przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mietek30 0 Napisano 23 Czerwca @Boczelli konopie od zachodniej strony tak ze slonce maja dopiero jakos od południa. Jeśli chodzi o budżet to nie chce wydawać zbyt dużo jakieś do 100 euro. Automaty 6 doniczek 25l @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 24 Czerwca @mietek30 Mars Hydro TS600, Viparspectra p1000, SpiderFarmer SF1000D 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mietek30 0 Napisano 24 Czerwca @Boczelli zastanawiem się nad kupnem Mars Hydro ts600 tylko to są wszystko lampy do namiotu tak że w nocy oświetla mi cały pokoj czy one aż tak mocno nie swieca. Może dla ciebie to głupie pytanie jest ale tak jak mówiłem jestem Świeżak w temacie... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 24 Czerwca (edytowane) @mietek30 swieca w chuj mocno jak kazda lampa do grow 🙃 lepiej jakbys zrobil im jakiegos boxa. Ten Mars jest na powierzchnię max 60x60 jezeli mowimy o jakims sensownym plonie Edytowane 24 Czerwca przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mietek30 0 Napisano 24 Czerwca @Boczelli nie robię tego na zarobek tylko dla siebie więc nie muszę mieć jakiś ogromnych zbiorów. Dlatego myślałem że są jakieś sposoby żeby rosło i owocowało bez tych lamp albo poprostu że jest coś mniejszego co nie jest zbyt kosztowne może plony też są mniejsze ale tak jak mówię robię to tylko dla siebie... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 24 Czerwca @mietek30 nawet o tym nie pomyslalem 😉 sensowny plon to nie tylko ilosc ale przede wszystkim jakosc. Topy z parapetu czy balkonu nigdy nie dorownaja tym spod lampy pod zadnym wzgledem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mietek30 0 Napisano 24 Czerwca @Boczelli wiem co masz na myśli ale kupując dobra lampe musze taz kupic do tego namiot bo inaczej pewnie tez z tego nic nie bedzie a to są znów kolejne koszta... nie sprzedając poprostu te koszta mi się nie wrócą... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 24 Czerwca 23 minuty temu, mietek30 napisał: nie sprzedając poprostu te koszta mi się nie wrócą... Można też od drugiej strony popatrzeć.... zwrócą bo nie kupujesz bo nie musisz 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mietek30 0 Napisano 24 Czerwca A macie jakieś typy na automaty outdor? Przecież tez to jakoś funkcjonuje czy to wgl się już nie opłaca? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 24 Czerwca @mietek30 sadzisz w naslonecznionym miejscu w duzej donicy slbo w glebie, podlewasz, nawozisz i zbierasz plon. Latwiejsza uprawa niz indoor ale jakosc suszu gorsza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach