cieemany 30 Napisano 20 Czerwca (edytowane) Siemka 👋 Zaczynam od nowa po długiej przerwie. Cztery autoski z tym że jeden nie wylazł. Następny się moczy Wszytko od fastbudst Purple lemoniade , c4 , bruce banner i cała paczka blue dream nie wyszła.. moczy się teraz jakiś noname też od fastbuda . Sprzęt Namiot 80x80x160 Lampa lumatek attis 200w pro świeci 18/6 Ziemia terra profesjonal Doniczki 11l materiałowe Worek co2 Mieszaki x2 jeden 15w drugi 30w . Jeden włączony"30w" Termometr /rh govee h5179 Nawilżacz malatec 5.8l Wyciąg 125mm quietline 197mh3 z dołożona regulacja . Nawozy i sprzęt do pomiarów niżej. Co do uprawy to bez wymiany powietrza bo tak mi łatwiej utrzymać warunki . Uchylone wloty pasywne bo temperatura troszkę skakała. Jedna roślinka dzień 5 Dwie roślinki dzień 4 Wczoraj podlane woda z ph 6.3 około 200ml na doniczke Uczę się nowej lampy więc rady przyjmę 😉 aktualnie na 25% 37cm od najwyższej roślinki Warnuki na zdjęcia 🙂 dość stabilne . Dzień 27stp rh 82 , noc 23stp rh 80 . Edytowane 20 Czerwca przez cieemany 3 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 20 Czerwca @cieemany fajny setup 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 20 Czerwca @Boczelli byle go dobrze wykorzystać 🤌 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 21 Czerwca Co się zaczyna dziać? Wczoraj wszystko okej dziś troszkę pokręcona.. warunik bez zmian , sama woda z odpowdnim ph . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 21 Czerwca @cieemany moze byc ze za duzo swiatla, daj lampe 10cm wyzej i obserwuj. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,030 Napisano 21 Czerwca Albo to Canna Terra Professional działa... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 21 Czerwca @Boczelli podniosłem przed robota do 42cm . Później podniosę wyżej jak się nic nie zmieni @WBB nie leje dużo wody . Zawsze ja uzywalem i Było okej. No chyba że się zmieniła. Innym nic nie jest a podlewane tak samo . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 21 Czerwca @WBB nie zauwazylem, moze byc tez ze za mocna ziemia @cieemany kazda roslina jest inna. Jednej moze cos pasowac innej nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,030 Napisano 21 Czerwca U mnie też czasem wykręca je na starcie ale się już tym nie przejmuję.... u mnie zawsze wychodziły z tego same 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 21 Czerwca @Boczelli @WBB Będę obserowal . Dam znać wieczorem czy pomoglo czy nie lub co sie dzieje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 21 Czerwca (edytowane) Nie będę tutaj robił dnia kolejnego bo bez sensu. Ino dzien do przodu. Podniosłem lampę na 50cm z 42. Jakieś 5h temu ale to chyba nic nie zmieniało. Nowe listki też zaczyna giąć.. druga roślinka też zaczyna zawijać lisie do środka. Jakieś rady sugestie? Edytowane 21 Czerwca przez cieemany @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Czerwca @cieemany spokojnie odbije, nic się nie martw, jeszcze będzie najlepsza z tych wszystkich 🙃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,137 Napisano 22 Czerwca @cieemany najlepsza rada. Uzbroic sie w cierpliwosc🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 22 Czerwca @moonka uzbrojony jestem . Tylko wole zapobiegać niz leczyc . Zeobilem co moglem nich rosna jak chca @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 23 Czerwca Dzień 8-7-1 Chyba przestało kręcić listki w najstarszej roślince. Pytanie co było powodem lampa czy ziemia . Aktualnie lampa na 50cm 25% mocy od najwyższej roślinki. Podlane woda z ph 6.4 około 200ml na doniczke . Podlane w koło nie pod łodyge. I wyszła kolejna roślinka ona dziś ma dzień "1 " podlana pod łodygę i ziemia w koło spryskana. Marnie mi to jakoś idzie małe jak na swój dzień. Parę lat temu jak dobrze pamiętam w dniach 11-13 robilem lst a tutaj ? Się okaże 😆 Warunki stałe Dzień dobija do 27stp rh ~80 Noc 23stp rh ~50 Nizej Parę fotek .. Piona! 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 398 Napisano 23 Czerwca @cieemany czego tak wilgotność w nocy spada? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 23 Czerwca @Adi_ejol nawilżacz wylacza sie razem z lampa . Nie wjem czy to jest dobre rozwiązanie. Ale na ten moment brakuje mi miejsca w przedłużaczu . Na dniach ogarnę inny . A może ktoś się wypowie czy taki spadek rh jest dobry lub nie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 398 Napisano 23 Czerwca @cieemany no tak na chłopski rozum, optymalne warunki na wegu to te 70-80 a jak spada do 50 to już jest poniżej normy więc na pewno korzystnie nie wpływa A jeśli rozwiązaniem problemu jest podpięcie nawilżacza do innego gniazdka to chyba nie problem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 23 Czerwca @Adi_ejol może i masz rację. Ale jeszcze jenda noc muszą przeżyć jak jest az ogarnę inny przedłużacz lub przejściówkę . Swoją drogą i tak kiepsko wyglądają gdzie od początku trzymałem warunki książkowe. Druga noc poleci z rh ~50 ale nie nie poradzę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 23 Czerwca @cieemany nie wygladaja zle. Jeszcze wystrzela, zobaczysz 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach