Zielony8 0 Napisano 12 Czerwca Dobry, to moja Gorilka. Mam pytanko do bardziej pro growerów. Czy to już czas by zmniejszyć ilość godzin światła i przejść na kwitnięcie? ile godzin? ile czasu będzie kwitła? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,315 Napisano 12 Czerwca (edytowane) @Zielony8 ile litrow ma donica? Co jej tak malo wody dajesz? Zdejmij ta folie z donicy Edytowane 12 Czerwca przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony8 0 Napisano 12 Czerwca 7 albo 8 litrów. nie dopuszczam by miała sucho. 1,3 litra w ciągu 4 dni. ale fakt że zaczyna pić coraz szybciej. @Boczelliale pytanie odnośnie kwitnięcia. co zrobić, jak przełączyć. co dalej? ewentualnie jeszcze pytanie czy kształt i trening się podoba czy coś do poprawy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,315 Napisano 12 Czerwca @Zielony8 no widze tu topping i cos na kształt lst, jak to pierwszy raz to ok 👍 a gdzie ją trzymasz? Jezeli to pelnosezonowka to zeby zakwitnac potrzebuje 12h ciemni kazdego dnia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony8 0 Napisano 12 Czerwca @Boczelli w boxie ale nie ma tam miejsca więc zostaje balkon i doświetlanie lampą ewentualnie kilka godzin w boxie i mam jeszcze pytanie czy taka żarówka może być użyteczna? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Regzaaa 144 Napisano 12 Czerwca @Zielony8 Jak dla mnie to stracisz dużo prądu i możesz je ugotować bo te żarówki się grzeją i to mocno. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony8 0 Napisano 12 Czerwca kurwa tu posty znikają. wtf.. rozpisuję się a za chwilę wszystko znika, co to za jebnięte forum? LINK wykorzystanie-podczerwieni-w-uprawie-na-zewnatrz Kiedy podczerwien wejdzie w kontakt z niewaktywna forma hormonu odpowiadajacego za indukcje kwitnienia, niemal natychmiast zamienia sie on w forme aktywna. Swiatlo podczerwone nie musi byc w kontakcie z tkankami rosliny przez dlugi okres czasu, kilka chwil w zupelnosci wystarczy. Fotoperiodyzm jest procesem scisle powiaznym z miejscem, inaczej mowiac jest to proces zlokalizowany LINK https://greenie-world.com/artykul/lampy-do-doswietlania-roslin-co-warto-wiedziec/ – Promieniowanie podczerwone najbardziej korzystne będzie podczas kwitnienia roślin, stosowane jest jako dodatek do światła czerwonego, w połączeniu z którym pozwala roślinom na intensywny rozwój. Będę naświetlał ok 1godz dziennie i będę obserwował co się dzieje. Myślę przede wszystkim o osobnikach w fazie kwitnienia. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia lub przypuszczenia to dajcie jeszcze śmiało znać. Myślę też że diody LED IR nie mają takich właściwości jak ta lampa grzewcza IR @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach