Gość Napisano 21 Maja (edytowane) Witam, odmiana to ak47 x lowryder automat. Ok. 45 dzień od wyjścia z ziemi. Stosuje tri-pack od biobizz. Ostatnio pojawiły się żółte końcówki liści więc zbyt duża ilość azotu, mam zrezygnować ze wszystkich trzech nawozów czy tylko bio grow odpuścić a bio top oraz bio bloom dalej lać? Nawozy lałem według tabeli producenta co trzecie podlanie. Pozdrawiam Edytowane 21 Maja przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 21 Maja @wyjec0981 zrezygnuj ze wszystkich jak to nadmiar @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Maja @Kibic Dzięki, dziś zauważyłem, że młode liście są opadnięte, to jakiś deficyt? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NasionaMarychy.pl 1 Napisano 21 Maja @wyjec0981 może za mokro ma @Wspomnij Cytuj https://nasionamarychy.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Maja Zołte końcówki pojawiły się tydzień temu po zwiekszeniu ilości nawozu i od razu przstałem lać nawóz. Dziś zobaczyłem opadnięte młode liście(wczoraj były ładne). Podlewam co 3 dni i zawsze się upewniam czy maja sucho sprawdzajac kilka cm gleb aby ich nie przelać. Dziś był dzień podlania, więc może było trochę za sucho. Jutro sprawdzę jak będą wyglądać. Jeżeli dalej tak będzie to możliwe, że to jakiś deficyt? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 23 Maja @wyjec0981 na tym zdjęciu to nadmiar @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Maja Potwierdzam to nadmiar nawozów identycznie aktualnie wygląda moja LSD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Maja @Tatito @Kibic Myślicie, że to dalej nadmiar? Mam wrażenie, że młode liście z popalonymi końcówkami robią się żółte, starsze liście są zdecydowanie bardziej zielone. Od 2tyg nie daje żadnych nawozów. Mam Calmag, którego jeszcze nie dawałem. Może tu jest problem? Dodam, że te młode liście potrafią opadać i wstawać kilka razy dziennie mimo włączonego swiatła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Maja No końcówki ma popalone nadmiarem azotu doradzę Ci jak mi @Boczelli "ładuj teraz PK" 😄 troszkę palisz je lampą podnieś ją @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Maja (edytowane) @Tatito odpowiednik pk dla biobizz to top max? Edytowane 27 Maja przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Maja a tego to Ci nie powiem bo nie wiem ja aktualnie ładuje PK na zmiane z herbatka PK dorzucam roota i od dziś dowalam top maxa w dawkach 2x niż w tabeli bio biz, trzymam się tylko wytycznych biotabs @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Maja To już nie wiem czy mogę coś lać czy nie.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aggie 1 Napisano 27 Maja 4 godziny temu, wyjec0981 napisał: @Tatito @Kibic Myślicie, że to dalej nadmiar? Mam wrażenie, że młode liście z popalonymi końcówkami robią się żółte, starsze liście są zdecydowanie bardziej zielone. Od 2tyg nie daje żadnych nawozów. Mam Calmag, którego jeszcze nie dawałem. Może tu jest problem? Dodam, że te młode liście potrafią opadać i wstawać kilka razy dziennie mimo włączonego swiatła Ale czy coraz wiecej lisci ma popalone koncowki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Maja @Aggie zdaję mi się, że nie. Używa ktoś Biobizza i powie mi czy mogę lać top max? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 28 Maja @wyjec0981 daj jej odsapnąć wodę lej samą na razie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kupa kupalski 37 Napisano 28 Maja (edytowane) 17 godzin temu, wyjec0981 napisał: odpowiednik pk dla biobizz to top max? Nie, Top Max to stymulator wzrostu i jego głównym składnikiem są jakieś tam kwasy. Jak dobrze pamiętam NPK: 0.1-0.001-0.1 Bodajże Bio-Bloom jest odpowiednikiem pk Edytowane 28 Maja przez Kupa kupalski @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aggie 1 Napisano 29 Maja 20 godzin temu, wyjec0981 napisał: @Aggie zdaję mi się, że nie. Używa ktoś Biobizza i powie mi czy mogę lać top max? To moim zdaniem normalnie lejesz odżywki, tylko w takim stężeniu które nie pali. Mówię ogólnie, tej firmy nie znam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Czerwca Hej, górne liście zrobiły się mocno jasne. To oznacza, że roślina oczyściła się z azotu i mogę zacząć dawać jej nawóz? Mam wrażenie, że roślina zaczyna być "głodna". Drugie pytanie, czy popalone końcówki się regenerują czy już takie zostaną? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Czerwca @Aggie @Kibic Witam, roślina ostatnio bardzo rozjaśniała więc zacząłem lać nawozu zgodnie z tabela.Dziwi mnie, że zaczęła odrzucać dużo dolnych liści. Z ziemi wyszła ok. 60 dni temu. To normalne czy się martwić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 10 Czerwca @Ctrl tak się dzieje podczas kwitnienia i to normalne, możesz dać azotu jak za bardzo żółkną @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach