szamayo 590 Napisano 19 Maja Siema, przedstawiam Wam kolejną fotorelacje. Tym razem nieco mniejszy box o wymiarach: 40x40x120 w nim jeden mały panel ledam 60 W. Ziemia tym razem będzie od Plagron Light Mix. Czyli będzie to swego rodzaju porównanie, bo za doniczki też będą robić worki, w których będą rosły dwie te same odmiany roślin co w innym boxie, w którym to mam zwykla ziemię uniwersalną do kwiatów. Czy będą szły lepiej od początku? Mam nadzieję że tak. 2 z 3 pestek wykielkowaly, jedna raczej już nie ma szans bo wygrzebałem ją z ziemii i na wacie leży i nic się nie dzieje więc narazie są dwie sztuki odmian Quick One. Czekam aż przyjdzie mi zamówienie z forumowego sklepu z nasionami (nasionamarychy) wtedy zdecyduje jakie odmiany dorzucić więc będzie fajny teścik w tym grow, tak myślę. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do śledzenia. 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,108 Napisano 19 Maja @szamayo za kazdym razem te worki mnie rozbrajaja. Powodzenia mordo 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 590 Napisano 19 Maja @Boczelli taa wiem xD zaletą jest ich uniwersalny kształt i pojemność oraz koszt produkcji 😄 wady to zdecydowanie estetyka i pewnie oddychanie, ale są podziurawione zewsząd właśnie w tym celu Chciałbym mieć jak największą liczbę doniczek na jak najmniejszym metrażu jednocześnie nie tracąc na pojemności, a chyba takich donic nie dostanę, coś na kształt termosu, czyli wysokie pojemne niezbyt szerokie 😄 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 590 Napisano 20 Maja Dzień 1, Musiałem obniżyć trochę lampę bo łodyzki się wyciągnęły Wstawiam jeszcze raz bo się coś zjebało 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 590 Napisano 21 Maja Dzień 2 Dałem panel na wysokość 25cm od szczytów a łodyżki jak szły tak idą w górę, ale niżej już nie daje, niech podrosną same do wysokości jakiej potrzebują 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,137 Napisano 21 Maja (edytowane) @szamayo wybacz ale gdy wchodze na Twoja fr to w glowie zawsze mam jedno okreslenie na to co widze😅 "smietnikowe grow" ze wzgledu na te worki🙈😂 oczywiscie bez obrazy😉😄 grunt, ze rosnie i Tobie odpowiada taki stan rzeczy🙂 Edytowane 21 Maja przez moonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 590 Napisano 21 Maja @moonka unikalne grow 😄 @moonka myślę, że nie mam o co się obrażać, licza się efekty, 😄 Był czas ze ziemię stosowałem do kwiatów, teraz plagron light mix, jak zobaczę różnice to na następnym grow będą donice ze sklepu dedykowane xD rośliny same będa rosły jak zobaczą co jest 5 @szamayo musisz obserwować dopiero od około 36-40 dnia wtedy już ich nie widać xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 590 Napisano 22 Maja Dzień 3 Posadziłem w ziemii dwie nowe pestki Blue Amnesia i Creame Carmel 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 590 Napisano 23 Maja Dzień 4 Podlewane samą wodą póki co 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 590 Napisano 24 Maja Dzień 5 Blue Amnesia wylania się jako pierwsza z dwóch nowo posadzonych odmian 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 590 Napisano 25 Maja Blue Amnesia pierwsze foto Lowryder'y dzień 6 Creame Carmel nie ruszyło więc wyjąłem z ziemi i poszło na waciki Podniosłem trochę lampę żeby się nie zabijały tak jak są zbite tylko ciut wyżej, teraz obserwacja jak będzie dalej się zbijać to dalej podwyższe lampę Wysokość jaka teraz jest to 40cm od szczytów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 590 Napisano 26 Maja Blue Amnesia dzień 1 Lowryder'y dzień 7 Creame Carmel nie rusza nic, wątpię, że wyjdzie więc na watę poszło też Lemon AK żeby nie tracić czasu jak wyjdą dwie trudno jak jedna to parę dni zaoszczędzę Problem w boxie był taki ze miałem krzywo ustawioną lampę i dwie roślinki na dole dostawały za dużo światła stąd widać że są listki powykrecane, na początku myślałem że może geny bo jeden Lowryder rośnie przecież prawidłowo, ale wziąłem poziomice i lampa była krzywo zamontowana, błąd nowicjusza, że lampę lepiej wieszać na dwóch mocowaniach a nie na czterech. Myślę że teraz będzie ok, podniosłem lampę na 50 cm od szczytów. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 590 Napisano 27 Maja Blue Amnesia dzień 2 Lowryder'y dzień 8 Dorzucilbym jeszcze jedna roślinę ale nie chcą mi wkiełkować niestety, może się któraś ruszy jeszcze 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 1,956 Napisano 27 Maja @szamayo zdejmij może z tego listka dekatnie tą resztkę z pestki. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 590 Napisano 28 Maja @Lady Green tak zrobiłem 🙂 Lowryder'y dzień 9 Blue Amnesia dzień 3 Ten jeden Lowryder ma dziwny liść, chyba od tego światła mu się coś poprzestawiało xd Ale generalnie idą wszystkie 3 Lemon AK jak i Creame Carmel raczej już nie wykielkują, szkoda 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 229 Napisano 28 Maja @szamayo za sucho mogło być i jeden nie wyszedł w boksie trzymałeś? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 590 Napisano 28 Maja @Kibic codziennie podlewałem kilka razy żeby utrzymać wilgotność, później jak widziałem że nie rusza to na waciki poszło z ziemi wygrzebałem, do dzisiaj leży w wilgotnych wacikach i nic, drugie też na wacikach leżało ale nie ruszyło nic to dzisiaj wrzuciłem je w ziemię i będę podlewał może któregoś dnia wyjdzie ale wątpię już w to, bo jakby miało puścić kiełek to już by to zrobiło Więc nastawiam się na tylko 3 rośliny w boxie, ale będę podlewał miejsce w którym wrzuciłem dziś to drugie nasionko Tamto Cream Carmel cały czas na wacie ale wątpię że ruszy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 590 Napisano 29 Maja Lowryder'y dzień 10 Blue Amnesia dzień 4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 590 Napisano 30 Maja Lowryder'y dzień 11 Blue Amnesia dzień 5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 590 Napisano 31 Maja Dzień 12 dla Lowryder'ow Blue Amnesia dzień 6 Mysle że mogę już trzaskać LST czekam aż ziemia wyschnie i tak też właśnie uczynię. W miedzyczasie pojawi się pewnie dodatkowe piętro Zastanawiam się czy nie spróbować na jednej roślinie zrobić toping z LST bo rezultat jaki to dało dla mnie jest kozak tylko pytanie czy za każdym razem uda się to powtórzyć czy był to po prostu wybryk natury. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach