felev 0 Napisano 18 Maja Witam 11 dni temu posadzilemm 3 automaty disla dodam ze to moje pierwsze podejscie do uoprawy mam boxa 40x40x140 wentylator mieszajacy jeden wyciagajacy temp w boksie 28stopni wilgotnosc 50 pierw mialem lampe led z czerwonymi i niebieskimi diodami 85w ale zamioenilem na cfl 200w 2100k, mianowicie moje roslinki sie zatrzymaly w jednej opadly liscie chcialem zapytac czy cos z tego jeszcze bedzie czy jednak sie tego pozbyc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 18 Maja @felev można odratować ale odbije się na plonach bo to automaty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamehameha 38 Napisano 18 Maja Jaka ziemia?Jak podlewałeś i jakie Ph wody robisz?Jak trzymałeś lampę wysoko?Nic nie wiadomo o warunkach a to jest ważne,. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felev 0 Napisano 18 Maja czyli co dalej trzymac w boxie ino moze przesadze ? @Kamehameha ziemia zwykla z biedronki podlewalem co 2 dzien lamopa jakies 40 cm nad roslinkami ph nie znam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamehameha 38 Napisano 18 Maja Ziemia słaba,mało jedzenia w niej będzie,ile dostawały wody?50 ml,100ml?Czyli lałeś kranówkę nieodstaną min. 24h bez sprawdzania jakie ma Ph,które powinno wynosić ok.6.3 Ph gdzie w kranie możesz mieć 7.5-8 Ph.Tak nie można.Światło też za wysoko bo się wyciągają. Zadaj sobie tochę trudu i poczytaj jakie są minimalne wymagania do prowadzenia uprawy,Jaki MUSISZ posiadać osprzęt do tego (miernik Ph to OBOWIĄZEK ważny tak samo jak woda o odpowiednim Ph). 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach