IdolTwojejClpy 0 Napisano 14 Maja powierzchnia boxa: 44x27x78 zapotrzebowanie lumenów: 6k Jako, że już połowa maja to trzeba ruszyć. znalazłem splitter na 4 lub więcej żarówek. Przykład niżej. I teraz co z tym dalej zrobić? @Boczelli polecał wcześniej LSC albo Solhetty, znalazłem coś takiego: Barwa cool white, 2500 lumen. Teraz pytanie czy już zamawiać wszystko i łączyć takie żarówki czy zamówić coś innego, czyli: LED GROW Full Spectrum 100W / diody: 100 czerwone. 35 niebieskie. 5 białe. 5 IR i 5 UV. pobór mocy 19W. Finalnie czy te dwa rozwiązania w ogóle podołają? Rozwiązanie ze splitterem jest lepsze czy na jedną roślinę się w to nie bawić i zamówić po prostu jedną żarówkę dyskotekową 100W [pobór 19W] z kablem i to wystarczy? Jeżeli jednak splitter to jaką barwę światła? 2x cool white 2500 lumenów żeby dobić do 5k lumenów i 2 słabsze z barwą ciepłą? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 14 Maja Jeżeli jednak splitter to jaką barwę światła? 2x cool white 2500 lumenów żeby dobić do 5k lumenów i 2 słabsze z barwą ciepłą? Tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IdolTwojejClpy 0 Napisano 14 Maja (edytowane) I to styknie na faze WEG i FLO? @Boczelli W sensie sam splitter z LSC bez dyskoteki. Edytowane 14 Maja przez IdolTwojejClpy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 14 Maja @IdolTwojejClpy zalezy na jaki metraz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IdolTwojejClpy 0 Napisano 14 Maja @Boczelli powierzchnia boxa: 44x27x78 dlugosc/sereokosc/wysokosc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 14 Maja @IdolTwojejClpy no to styknie. Dla pewnosci mozesz 4x2500lm kupic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IdolTwojejClpy 0 Napisano 14 Maja (edytowane) problem w tym, że nie ma tam nigdzie żarówek z 2,5k lumenów innej barwy niż zimna biała? I tak mam sporą nadwyżkę juz z 3 lampami bo na tą powierzchnię boxa potrzebne jest 6k lumenów a z 3 lampami zimnymi wyjdzie juz 7500. Pytanie jak mocne ma znaczenie barwa światła? Jeżeli duże to biorę 2x 2500 zimna i 2x 1050 ciepła. Jeżeli to jest jeden chvj to 3x zimna 2500 i jedna ciepłą żeby nadwyżka byłą jeszcze większa. Daj znaka czy ta barwa ma znacznie bo czytałem ze to i to ma swoje plusy i minusy. Dzięki za pomoc 😎 Edytowane 14 Maja przez IdolTwojejClpy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 14 Maja @IdolTwojejClpy te 6k lumenow to takie minimum lepiej miec wiecej. W Twojej sytuacji barwa nie ma duzego znaczenia, ale dobrze wymieszac ciepla z zimna lepiej z przewaga cieplej. Sa tez inne zarowki ~2500lm np v tac evolution,solhetta, philips itd itd 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach